Eger: hősies helytállás, de vereség Rijekában

2015. november 11. 22:03

Maradt egypontos az Eger a Bajnokok Ligája B csoportjában, ahol az Olympiakosz Pireusz csak ikszelt Berlinben.

Fotó: Fehér Kálmán

Az Egernek fel volt adva a lecke, hiszen ahhoz a Primorje Rijekához látogatott a csapat, amelynek otthonában két éve 20-7-es vereséget szenvedett. Lelkileg sem könnyű helyretenni a mindennapokat az egrieknek, hiszen a Szolnokkal játszott bajnokit simán vesztette el a társaság, és az is ott van a fejekben, hogy a BL Final Sixben alanyi jogon ott van a társaság. Viszont az Olympiakosz elleni első fordulós iksz és az ott mutatott játék azért bizakodásra adhatott okot.

Kiváló védekezéssel nyitott a csapat Rijekában, ugyanis egyetlen gólt sem kapott a csapat, viszont szerzett egyet az első szakaszban Hosnyánszky Norbert révén. A második negyedben Petar Muslim egalizált, de Uros Cucskovics szépségdíjas húzással vette vissza a vezetést a 2. percben.

Buric egyenlített aztán ismét, elkésett a blokk emberhátrányban (2-2), majd Angyal kiállítása után újra Muslim talált be, sajnos 3-2-re átvette a vezetést a Rijeka. Dabrowski Norbert a negyed 6. percében időt kért emberelőnyben. Szépen kijátszotta az Eger az akciót, de Hárai kapufára húzta a Csuk által feladott labdát, kár volt érte. Hárai viszont 1:47-tel a nagyszünet előtt újra kiharcolt egy fórt, amelyet Szivós Márton be is vágott, 3-3.

Sőt, Hosnyánszky Norbert parádésan adott fel Szivósnak egy labdát a távolból, a névnapos ezt is behúzta kapásból, fordított az Eger! Fél perccel a vége előtt időt kért a hazaiak mestere, de a bal oldalról leadott lövést sikerült blokkolni, maradt az egygólos előny a nagyszünetre.

Krapic révén azonnal egyenlített fordulás után a Primorje, de egy blokkolt lövés után a kipattanót egy passz után Milos Csuk a kapuba küldte (4-5). Braniszlav Mitrovicsnak kellett közbeavatkoznia egy távoli lövésnél, majd jött Csuk kiállítása, amely után mellément a hazai próbálkozás. Remekül védekezett az Eger, és támadásban is gyakran húztak meglepőt, Bedő például egészen váratlanul próbálkozott, más kérdés, hogy a kapufáról kipattant a labda a 4. perc végén.

A harmadik negyed derekára viszont Angyal, Lőrincz, Hosnyánszky és Csuk is két hibánál járt már, ideje volt vigyázni – könnyű ezt mondani, persze. Miho Boskovic használta ki egy időkérés után az emberelőnyt, megint egalizált a Rijeka. 5-5-tel jöhetett az utolsó negyed.

Amelynek elején elég sokat támadhatott a Rijeka, de a kapufa és Mitrovics is a helyén volt szerencsére. Szivós Márton centerbejátszása nem ért célt a 3. perc elején, de Mitrovics védett a következő akciónál, hogy aztán Hosnyánszky Norbert lőjön mellé. Sajnos, Nikola Dedovics nem így tett, nagy gólt ragasztott a magyar kapu bal oldalába, ismét a Rijeka került előnybe.

Vican kapus is egyre többet találkozott a labdával, ennek nem örültünk, annak meg végképp nem, hogy Dabrowski Norbertet elküldték a kispadtól négy perccel a vége előtt. Milos Csuk az emberelőnyt, merthogy azt kapott az Eger ekkor, kihasználta, 6-6! Kár, hogy aztán őt is kiszórták, és Boskovic sem kegyelmezett (7-6), ráadásul a szerb kipontozódott. Már az Egernek kellett futnia mindig az egyenlítésért, ez azért Rijekában nem egyszerű.

De rendre sikerült, Hárai emberelőnyben volt eredményes (7-7), 2:34-gyel a vége előtt teljesen nyílt volt a mérkőzés. Petar Muslim nagyon nagy gólt lőtt aztán szabaddobásból, majd Hárai ellen kontrát fújtak, nehezedett a helyzet. Az utolsó perchez érve időt kért Petrovai Márton másodedző, és következett három egri próbálkozás is, Hosnyánszky és Erdélyi sem tudott azonban betalálni, ezután pedig lenyelte a labdát a Rijeka.

Nyertek a horvátok, így az Eger maradt 1 pontos. Érdekesség, hogy az Olympiakosz Pireusz csak 1 pontot szerzett Berlinben, 4-0-ra vesztette el az utolsó negyedet. A Barceloneta, az Eger következő, november 28-i ellenfele biztosan verte a Jadran Herceg Novit.

Eredmény – Bajnokok Ligája, A csoport, 2. forduló:

Primorje Rijeka (horvát)-ZF-Eger (magyar) 8-7 (0-1, 3-3, 2-1, 3-2)
Gólszerzők:
Muslim 3, Boskovic 2, Buric, Krapic, Dedovics, illetve Szivós 2, Csuk 2, Hosnyánszky, Cucskovics, Hárai

További eredmények:

CNA Barceloneta (spanyol)-Jadran Herceg Novi (montenegrói) 15-10 (4-2, 6-2, 3-4, 2-2)
Gólszerzők:
S. Rasovics 6, Espanol 4, Roca 2, Szirányi, Larumbre, Minguell, illetve Pjesivac 2, Randjics 2, Vidovics 2, Ukropina, Kovacsics, Moskov, N. Janovics

Spandau (német)-Olympiakosz (görög) 11-11 (1-6, 3-1, 3-4, 4-0)
Gólszerzők:
Marzouki 5, Mateo Csuk 4, Saudadier, Miers, illetve Ntsokas 2, Kolomvos 2, Mylonakis, Delakas, Gennidounias, Fountoulis, Pontikeas, Mourikis, Vlachopoulos
 
A csoport állása:
 
1. Barceloneta 6 pont
2. Rijeka 6 pont
3. Olympiakosz 2 pont
4. Eger 1 pont
5. Spandau 1 pont
6. Jadran Herceg Novi 0 pont
 
-ds-



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok