Antal Dóra remeklésével UVSE-siker

2015. november 11. 20:29

A Dunaújváros most kapaszkodásból nyújtott kiválót, ám ezúttal is pont nélkül maradt a bajnok ellen (7–9).

Ismét nagy meccsre kényszerítette a Dunaújváros az UVSE-t!

Ám ismét pont nélkül maradt…

Ez a parti forgatókönyvében teljesen más volt, mint a 9-8-as szombati. Akkor Mihók Attila csapata fantasztikus két és fél negyeddel 7–3-ra is vezetett, most azonban alaposan bekezdett a bajnok. Az első negyedben Szücs Gabriella szerzett akciógóllal vezetést, majd Garda Krisztina értékesített büntetője után ismét ő „szólt”, ezúttal emberelőnyből. S miután kilenc másodperccel a vége előtt Csabai Dóra is „betett” egy fórt, 3–1-re ment Áts Bertalan együttese.

S eztán beindult a mostanság bombaformában pólózó Antal Dóra. Az Egyesült Államokból az olimpiai szezon miatt hazatért játékos lőtt zsinórban három gólt, s így a harmadik etap elején 1–6 állt a táblán.

Aki azt hitte, eldőlt a meccs, tévedett. Ahogy a Hajós uszodában az UVSE, ezúttal a Dunaújváros kezdett kapaszkodásba. Szilágyi Dorottya akcióból, Vályi Vanda megúszás után, Horváth Brigitta előnyből lőtt gólt, majd ismét Szilágyi célzott pontosan (a 19. születésnapját kedden ünneplő tehetség ismét igazolta, lehet rá számítani), azaz egyetlen gólra zárkózott a negyedik negyed előtt a házigazda.

Amelyben azonban ismét villant Antal Dóra, lőtt két akciógólt, így újra három lett közte (5–8). A Dunaújváros becsületére legyen mondva, ekkor sem adta fel, Somhegyi Noémi és Garda Krisztina is betalált emberelőnyből, Szücs Gabriella azonban csakhamar szintén szerzett egy fórgólt, azaz már nem adta ki a meccset a kezéből a bajnok.

Kasó Orsolya a hazaiaknál 44%-kal (7/16), Gangl Edina a vendégeknél 59%-kal (10/19) védett, a meccs azonban főleg Antal Dóráról szólt.

No, meg arról, hogy az UVSE hibátlan maradt, illetve arról, hogy a Dunaújváros bizony rendkívül kemény ellenfele.
 
Brávik Fruzsina, a Dunaújváros másodedzője, aki a 29. percben piros lapot kapó Mihók Attilát helyettesítette:

"A szombati találkozóval ellentétben beragadtunk, nem vállaltuk fel a bátor, kezdeményező játékot. Sajnos rengeteg helyzetet kihagytunk, aztán futottunk az eredmény után. A támadójátékunk elmaradt az elvárttól, de még így is sikerült nyílttá tenni a mérkőzést. A végjátékot azonban ismét elhibáztuk."


Áts Bertalan, az UVSE vezetőedzője:

"Az elejétől fogva jobban koncentráltunk, mint szombaton, sokkal fegyelmezettebbek voltunk. Az elején megnyugtató előnyre tettünk szert, de a Dunaújváros a harmadik negyedben parádés játékkal visszahozta a sírból a meccset. Szerencsére a végjátékban ismét higgadtak voltunk."

 
Eredmény – Női ob I, A csoport, az 1. fordulóból elhalasztott mérkőzés

Dunaújvárosi Főiskola-Maarks Graphics–UVSE 7–9 (1–3, 0–2, 4–1, 2–3)

Dunaújváros, vezette: Petik A., Vogel G.

DUNAÚJVÁROS: Kasó – Szilágyi 2, Menczinger, Gurisatti, Horváth B. 1, Garda 2, Somhegyi 1. Csere: Ziegler, Vályi V. 1, Vályi F. Vezetőedző: Mihók Attila

UVSE: Gangl – Antal 5, Kisteleki H., Szücs G. 3, Keszthelyi, Tóth I., Csabai. Csere: Takács V., Kuna, Kövesdi, Hertzka. Vezetőedző: Áts Bertalan

(Részletes jegyzőkönyv: itt)



BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok