BL: az OSC és az Eger bravúrra készül

2015. november 10. 19:27

A Szolnok és az OSC már a második fordulóban találkozik egymással a Bajnokok Ligája főtáblájának B csoportjában. Az Eger Rijekában játszik.

A Szolnok az OSC ellen a BL-ben! (Fotó: MTI)

Az alanyi jogon a jövő kora nyári budapesti Final Sixben részt vevő Eger az első fordulóban az Olympiakosz ellen megszerzett egy pont mellé tenne még legalább egyet a Primorje Rijeka elleni mérkőzés után. 

Az Eger két évvel ezelőtt igen nagy verést kapott Rijekában, 20-7-re nyertek a horvátok, azt követően kellett távoznia Gerendás Györgynek a kispadról. Most Dabrowski Norbert vezetésével próbál jobb, sokkal jobb eredményt elérni az Eger, a horvát csapatba mellesleg visszatér Damur Buric, aki az első körben nem játszott.

„Ez a meccs nagyon fontos lesz a számunkra, nemcsak a pont, a pontok miatt, hanem azért is, hogy helyreállítsuk a renoménkat”
– mondta Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője a klub weboldalának adott rövid nyilatkozatában.

„Nem hiszem, hogy tudunk még egyszer olyan rosszul játszani, mint két éve. Jobbak vagyunk, és szerintem nyerni tudunk Rijekában” –
ezt már Biros Péter nyilatkozta.

Erdélyi Balázs így beszélt a meccsről: „Nagyon örülök neki, hogy a következő meccs is egy éles mérkőzés lesz, igazán nagy kihívás. Koncentrációval tudjuk csak visszanyerni a formánkat, erre törekszünk majd szerdán.”

Mindenesetre az egriek pontszerzése vagy győzelme nagy bravúrt jelentene, különösen a Szolnok elleni előző heti játékot látva.
 
A csoportban a Barceloneta a Jadran Herceg Novit fogadja. A spanyolok az első körben a Spandau ellen győztek 9-7-re, a Jadran épp a Rijekától kapott ki odahaza, 11-9-re. A Bresciát kiejtő montenegrói csapat életveszélyes, így a Barcelonának figyelnie kell, nem engedhet meg egy olyan laza periódust, mint amit a Spandau ellen mutattak a mérkőzés második felében. 

A nagyon erős Olympiakosz, amely megint pórul járt, hiszen az alanyi jogon főtáblás (jelen esetben az Eger) csoportjába került, a Spandau ellen idegenben szerezheti meg a három pontot. Nagy meglepetés lenne, ha ez nem így történne.

„Azt hiszem, jól felkészültünk, arra koncentrálunk majd, hogy az idegenbeli mérkőzésekkel járó nehézségeken átlendüljünk. Szeretnénk megszerezni az első idegenbeli sikerünket”
– mondta Theodoros Vlachos a LEN sajtószolgálatának.

„Ez a második idegenbeli meccsünk sorozatban, most is nyerni szeretnénk, mert mindig ez a célunk. Azt hiszem, jobb csapat vagyunk, mint a Spandau, és ha a képességeinknek megfelelően játszunk, elég komoly esélye van a győzelmünknek” – ezt már Konstantinos Mourikis, az Olympiakosz egyik meghatározó játékosa tette hozzá.
 
A csoport állása:

1. Primorje Rijeka 3 pont
2. Barceloneta 3 pont
3-4. Eger, Olympiacos 1-1 pont
5. Jadran 0 pont
6. Spandau 0 pont

A B csoportban tehát máris eljön a magyar-magyar csata, a bivalyerős Szolnok fogadja a Joseph Kayes mellett Német Tonit is nélkülözni kénytelen OSC-t. A bajnoki címvédő és ezüstérmes első idei találkozója elég kiszámítható végeredményt hozhat, de ehhez biztosan lesz néhány szava az újbudaiaknak.

„Az előző szezonban csak mi győztünk le az OSC-t. Nyolc alkalommal futottunk össze a bajnokságban, a Magyar Kupában és a Bajnokok Ligája-selejtezőben, és hétszer mi nyertünk, egyszer lett döntetlen. Ez nem azt jelenti, hogy nem kell felkészülnünk a mérkőzésre, hiszen az OSC egy nagyon erős csapat, nem téveszt meg bennünket az sem, hogy az első fordulóban otthon kaptak ki a Jugtól. A legjobbunkat kell nyújtani a sikerhez” – nyilatkozta Cseh Sándor, a szolnokiak vezetőedzője.

Mezei Tamás, a Dózsa centere: „Ezzel az új kerettel még nem találkoztunk idén az OSC-vel. A BL-meccseket nem lehet összehasonlítani a bajnoki mérkőzésekkel, itt más az atmoszféra, mások a játékvezetők stb. Egy biztos csak, hogy a szerdai egy nagyon nehéz mérkőzés lesz.”

Vincze Balázs, az OSC vezetőedzője azt mondta, center nélkül gyakorlatilag lehetetlen vállalkozás a Szolnok ellen győzni, de természetesen mindent megtesz majd a csapat a Tiszaligetben.

Bisztritsányi Dávid, a csapat kapusa is azt nyilatkozta (még a Ferencváros elleni bajnokit követően), hogy nem feltartott kézzel utaznak ellenfelükhöz.

A csoport első számú favoritja, a gigászi Pro Recco a fiatal Partizan Belgrád ellen játszik, míg a már említett Jug Dubrovnik a Galatasaray otthonából szeretné elvinni mind a három pontot.

A csoport állása:

1. Pro Recco 3 pont
2. Szolnok 3 pont
3. Jug 3 pont
4. OSC 0 pont
5. Partizan 0 pont
6. Galatasaray 0 pont

A Bajnokok Ligája 2. fordulójában:

A csoport:


Barceloneta (spanyol)-Jadran Herceg Novi (montenegrói) – 19 óra 15
Spandau 04 (német)-Olympiakosz Pireusz (görög) – 19 óra 30
Primorje Rijeka (horvát)-ZF-Eger (magyar) – 20 óra 45

B csoport:

Szolnoki Dózsa-Közgép (magyar)-A-Híd-OSC-Újbuda (magyar) – 17 óra 30 – TV: Sport 1
Pro Recco (olasz)-Partizan Belgrád (szerb) – 19 óra 15
Galatasaray (török)-Jug Dubrovnik (horvát) – 20 óra
 
-ds-



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok