Magyarország-Kazahsztán 18-7

2013. július 25. 11:04

Magyarország-Kazahsztán női világbajnoki csoportmérkőzés, élő online mérkőzés tudósítás 12:10-től!

2013. július 25.
IV. negyed00:00Egy blokkolt kazah lövés után Kisteleki kapufájával csöng le a meccs - csoportelsök vagyunk!
IV. negyed00:39Takács Orsit hagyják, hátha másodjára is ellövi. Nem - beejti. Legalább ennyi jusson a hajrájra:)
IV. negyed01:00Takács Orsi próbálta átlőni a zónát, de a labda elszállt a felső léc fölött. Átellenben lövés nélkül megy le a támadásuk...
IV. negyed01:45Egy rossz centerbejátszás, majd egy kazah kapufa - és újabb Merész-időkérés...
IV. negyed02:33Próbáltunk egy figurát, de a feladó emberünket épp lefaultolták, pedig üres volt Bujka a fánál. Sebaj. Átellenben Kasó véd egy lövést.
IV. negyed03:33Merész Bandi nem kegyelmez. Időt kér emberelőnynél. Egy perccel tovább maradunk...
IV. negyed03:48Nos, kissé kezd unalmassá válni a meccs... Mi már nem erőltetjük, nekik meg nincs erejük...
IV. negyed04:30A bírók is kezdenek szétesni... Adtak egy fórt a kazahoknak, majd még egyet, ezt már nem lehetett tudni, miért, utána Kasó védett, a kötélhez ért a labda, de ezt nem látták, jöhettünk...
IV. negyed05:14Szűcs Gabit hagyják lóbálni hat méteren, ami öreg hiba. Ismét közte tíz...
IV. negyed05:28Nálunk a centerbejátszás nem üzemelt, átellenben ismét Dzsakajeva villant, egy csavargól erejéig.
IV. negyed06:05Akilbajeva lövése átpréselődött Kasó Orsi keze alatt, és belibegett a vonal mögé...
IV. negyed06:30Nehezen indult a negyed, de azért egy fórt összegereblyéztünk, amint Menczinger Kata belőtt a balkezesek oldaláról, lóbák után, jobb híján...
III. negyed00:00Garda enged még egy egészséges bombát, de ezt védi Zsarkova, úgyhogy még szenvedünk egy negyedet...
III. negyed00:55Kicsit leült a meccs... Kasó Orsi szép védése az egyetlen említésre méltó...
III. negyed02:55Egy védett Bujka-lövés után kazah kontra, és Akilbajeva középről befejezi - ez mondjuk szép volt.
III. negyed03:30Labdaszerzés után lefordulás, de Kisteleki Dóri ziccerét védi a kapus. Kasó a másik oldalon egy átlövést vadászik le.
III. negyed04:38Újabb zónaronbálás: egy simán kivédekezett támadás után most Miskolczi Kitti lőtte át a zónát.
III. negyed05:09Egy szép átlövés gól, miután Merész András kommendálta a passzt, majd egy \"Tessék!\"-kel lövésre biztatta Garda Krisztinát - több se kellett.
III. negyed05:27Kazah fór, de kimarad, viszont egy rossz passzon elmegy a lefordulás, így a két lemaradó kazahból támadó lesz, Dzsakajeva belövi a harmadik gólját is.
III. negyed06:40Eseménytelen első perc után magyar fór, aztán fór, egy kontra közben, így marad Kisteleki Dóri középen, úgyhogy a falból húzza be.
II. negyed00:00Sokan vélték úgy, vigyázni kell a kazahokkal, mert sosem lehet tudni... Ettől annyira megijedtünk, hogy már kilenccel vezetünk a félidőben...
II. negyed00:00A centerezésünk nem igazán jó, aztán a kazah támadás csorog le eseménytelenül, végül egy kapufát csókoló lövés nálunk, ennyi a második negyed.
II. negyed01:07Nocsak, kahaz előny és gól: Akilbajeva találta meg a hosszú sarkot. Közte tíznél kissé lankadt a figyelem...
II. negyed01:43Egy-egy eseménytelenebb akció után Bujka Barbi mutatja meg, hogy óhéberezni is zseniálisan tud: a víz színéről teszi be centerből: 12-2.
II. negyed02:28Garda Kriszti nagyon rendes volt, kis teret hagyott Dzsakajevának, amit ő azonnal góllal büntetett. A kazah centernek van némi köze a sportághoz, ezt meg kell állapítani.
II. negyed03:20Egy-egy gyengébb támadás után kazah előny, ezúttal hátulról lőtték fölé...
II. negyed04:10Kissé kalandos gól volt, Tóth Ildi kapta centerben, de meglovagolták, ám ő még tovább tudta pöccinteni a közelben sertepertélő Illésnek, aki szépen betette a kapuba. 11-1
II. negyed04:33Nem tudom, ezt találták-e ki, a lényeg, hogy megint a rossz kéz szélről, jobbal lőttek, ezúttal Sepelina, igaz, közelebbről, mint legutóbb, de Orsi ezt is védte.
II. negyed04:52Kazah emberelőny - az edzőjük időt kér. Rotyog az üst a boszorkánykonyhában...
II. negyed05:08Még mázlink is van: Miskolczi Kitti labdája a kazah védő kezéről perdül be, 10-1.
II. negyed05:25No lám, egy blokkolt lövés... Aztán kontra a kazah ellen, mert kintről végezte el a szabaddobást, amit ötön belül kapott.
II. negyed06:22Kazah fór, de ez sem megy be: Kasó Orsi vidáman levadássza a rosszkéz szélről elengedett lövést.
II. negyed07:00Aztán egy kapufás kazah szabaddobás után Tóth Ildi forgat egy ötösért cserébe, amit Illés Anna tesz be a bal sarokba, 9-1.
II. negyed07:35Miskolczi Kitti szélről elengedett átlövésével indul, sok köze nincs hozzá a kapusnak, ment helyette a léc.
I. negyed00:00Jelzem, Flóra úgy telibe verte a felsőt, hogy még... Lehet, hogyha beállna a kazahokhoz hátsó lövőnek, picit izgalmasabb lenne a parti...
I. negyed00:00Jellemző: a szünetben Bolonyai Flóra bejön, hogy dobáljon kicsit Kasó Orsinak. A kazah labdák mellett ugyanis csak kiesni lehet a ritmusból...
I. negyed00:00Hogy jobban érezzék magukat, kapnak egy fórt... Mégsem lesz vidám a szünet, mert javában adogattak, amikor megszólalt a duda. Az edzőjük nem boldog...
I. negyed00:39Most annyiban változtattak, hogy kidobták a labdát a sarokba, így nem fordultunk le. Kiállítást viszont szerzünk, de Keszthelyit blokkolják.
I. negyed01:30A kazah edző rendre üvölt, és mi mindig gólt lövünk. Talán ha csendben maradna...
I. negyed01:30Na, ejtésgól még nem volt. Most egy fölélövés után indultunk meg, Menczinger Kata kapta a kapásszélen, és szépen löbbölt.
I. negyed02:00Meglehetősen egyoldalú a menet... Itt vérszegény kazah támadás, ott két passz után már Bujkánál a labda, a kapus kiront rá, hiába - ez is üreskapus gól: 7-1.
I. negyed02:39Ezt a fiúktól lesték el... Kisteleki ment el a jobb szélen, majd gyönyörűen visszatette Antal Dórinak, aki öt méterről kapásból betette - mint tegnap a Madaras-Hárai akciónál. Ezzel most 6-1.
I. negyed03:21Labdaszerzés után Keszthelyi Rita viharzik el, és gyönyörűen kilövi a hosszút. 5-1.
I. negyed03:51Kasó Orsi véd szépen hátrányban, majd Kistelei ötösig brusztolja magát. Bujka Barbi áll oda és beveri keményen. 4-1.
I. negyed05:00Gyorsan jött a válasz, Takács Orsi betörésből eredményes.
I. negyed05:40Hm, ez meglepő volt... Gluskova meglehetősen pazar svédcsavarral szépített, 2-1.
I. negyed06:00Kazah emberelőny vigasztalásul, de enervált a befejezés, a kapu fölé pottyan a lövés (?). Átellenben Kisteleki Dóri lövi el időnél, ment a kapufa.
I. negyed06:40Aztán rögtön a következő: zsenge kazah centerezés után Keszthelyi Rita fordul, sakk-matt, 2-0.
I. negyed07:00Egy-egy eseménytelen támadást követően máris vezetünk: Tóth Ildi védővel a nyakán, a kirontó kapus fölött emelt az üres kapuba. 1-0.



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok