Vasas, Szeged, Debrecen, BVSC: 3 pont!

2015. november 07. 20:26

A férfibajnokság hetedik körében egyelőre nem született meglepetés. A szegediek helyrehozták zuglói vereségüket.

Fotó: Madar Dávid

Az E.ON férfi bajnokság 7. fordulójában történt, rövid összegzések.

A csoport:

Tatabánya-BVSC


A zuglóiak a hétközi fordulóban megverték a Szegedet, de Märcz Tamás vezetőedző tudta, az a győzelem csak akkor ér valamit, ha az újonc otthonában is sikerül győzni. Ez a másik újoncnak, a Miskolcnak nem sikerült mindezidáig csupán, így a négy közé jutásért folytatott harcban vetélytársnak számító borsodiaknak is odaszúrhatott egy esetleges sikerrel a BVSC.

A vendégek kapujában a Szeged ellen jól védő Györke Zsolt helyett ezúttal a fiatal Szakonyi Dániel „dolgozott”, elég jól egyébként. 1-0-nál vezetett utoljára a Tatabánya, onnantól a vendégek uralták a meccset, a hazaiak 4-4-nél egyenlítettek még. Az újabb három ponttal a BVSC stabilizálta helyét az élcsapatok mögött, és Ágh György személyében egy 1999-es születésű pólóst avatott ob I.-es játékossá.

Miskolc-Szeged

Kemény meccs várt a Szegedre, mert a Miskolc hazai pályán elkapta már a BVSC-t, ráadásul Varga Péter vezetőedző is elismerte, fejben elfáradt a társaság az elmúlt hetek sorozatterhelése miatt. Ehhez képest jobban kezdtek, mint az újonc, Manhercz Krisztián szerezte a vendégek első három gólját (igaz, ebből az egyiket büntetőből). A hazaiaktól Marco Petkovic igyekezett leginkább, ez két gólban öltött testet. 

A második negyedben aztán 3-0-s rohamot indított a Szeged, ezzel 6-2-re húzott el, viszont a Miskolc egy büntetőnek is köszönhetően zárkózott, a nagyszünetben csak kettő volt a hátrányuk. A harmadik szakaszban nem kapott gólt a Szeged, ez pedig megsüvegelendő teljesítmény, s mivel kettőt még hozzátoldott, eldőlni látszott a meccs. Meixner Marcellnek is sokkal jobban ment, mint a BVSC ellen, így a három pont küszöbére ért a vendégcsapat. 

B csoport:

Honvéd-KSI


Bár a hétközi György Dávid-interjúnkból kiderül, a Honvéd KSI-ből érkezett játékosai már nem szeretik feltétlenül, hogy ez az állandó jelző rájuk ragad, még egyszer utoljára ebben a megközelítésben szólunk róluk. Merthogy Fejős Róbert, Kalanovics Balázs, Kovács Gergő és Kardos Gergely most először játszott nevelőklubja ellen tétmeccsen.

S mit ad ég, épp Fejős szerezte az első gólt a mérkőzésen, amelyen György helyett ezúttal Kardos kezdett a kapuban. A másik oldalon Horváth Alexet egy idő után Bányai Márk váltotta a kapuban, ő kifejezetten jól szállt be, a Honvéd pedig a fölénye ellenére pontatlanul célzott, így egy ideig nem hízott igazán nagyra a különbség. A végére igen, tízgólossá.

UVSE-Vasas

Egy UVSE-Vasas meccs mindig rangadó, függetlenül a csapatok helyezésétől, most sem volt ez másként. A vendégek talán valamivel esélyesebbek voltak szombaton este, legutóbb Pécsen tudtak győzni, ami nyugtatóan hathatott rájuk a Honvéd elleni vereség után.

Nos, jobban kezdett a Vasas, rendre vezetett is, az UVSE-nek egy ideig futotta az egyenlítésre, de 4-4 után már nem tudott egalizálni. Bóbis Máté mostanság a Vasas gólzsákja,ezúttal is ő villogott leginkább, a hatodik Vasas-gól saját maga negyedik találata volt. Az UVSE 11-9-nél járt újra közel ellenfeléhez, de itt már nem tudta az újabb lélektani határt átlépni. Győzött a Vasas.
 
Pécs-Debrecen

A Pécs eddig csak a KSI-t tudta legyőzni a szezonban hazai pályán, és a Magyar Kupában sem tudott igazán meglepetést okozni, miközben a Debrecen eddig idegenben nem villogott. Most ezzel együtt is az lett volna a meglepő, ha utóbbiak rossz sorozata folytatódna.

A pécsiek a mérkőzés elején még jól tartották magukat, utána viszont fokozatosan őrölte fel őket a DVSE, a 3. negyed 5. percében már 6-2-re vezetett a vendégcsapat. Lévai Márton vezérletével következett be végül a hatgólos siker, a válogatott kapus több mint 70 százalékos mutatóval zárt.

Eredmények – E.ON férfi ob I.-es bajnokság, 7. forduló:


A csoport:


EBP-Tatabánya-BVSC-Wáberer Hungária-Zugló 6-10 (2-3, 1-1, 1-3, 2-3)
Gólszerzők:
Tatár 2, Regős 2, Práczky, Salamon A., illetve Czigány 2, Török 2, Kovács P., Ambrus, Szabó Bendegúz, Nagy S., Csapó, Létay
A teljes jegyzőkönyvért ide kell kattintani.

Pannergy-Miskolci VLC-Szeged-Diapolo 6-12 (2-3, 2-3, 0-2, 2-4)
Gólszerzők:
Petkovics 2, Tóth M. 2, Jakab D., Takács, illetve Manhercz K. 4, Sedlmayer 2, Varga II Zs. 2, Seman, Pellei F., Manhercz Á., Kunac
A teljes jegyzőkönyvért ide kell kattintani.

A Szolnok-Eger találkozót 20 óra 30 perctől rendezik, arról külön tudósításban számolunk be, míg a Szentes-Kaposvár mérkőzést hétfőn, 19 órától kezdik Szentesen és az M4 Sport képernyőjén.

B csoport:

RacioNet-Honvéd-KSI 12-2 (3-1, 2-1, 2-0, 5-0)
Gólszerzők:
Simon R. 3, Kalanovics 2, Borsós 2, Fazekas, Fejős, Kiss G., Illés, Kovács G., illetve Szabó B. 2
A teljes jegyzőkönyvért ide kell kattintani.

PVSK-Mecsek Füszért-Debreceni VSE 4-10 (1-2, 1-3, 1-1, 1-4)
Gólszerzők:
Basara 2, Horváth Zs., Surányi, illetve Kállay 3, Babay 2, Kincses, Müller, Süveges, Smitula, Mora
A teljes jegyzőkönyvért ide kell kattintani.

UVSE-Hunguest Hotels-VasasPlaket 11-14 (3-4, 2-4, 4-3, 2-3)
Gólszerzők:
Tóth Z. 3, Szentesi Á. 2, Korényi 2, Benczur, Szatmári, Kovács R., Keresztúri, illetve Bóbis 4, Gyárfás 4, Saric 3, Steinmetz Á. 2, Delgado
A teljes jegyzőkönyvért ide kell kattintani.

Az OSC-FTC mérkőzést vasárnap, 18 órától rendezik, az M4 Sport élőben közvetíti majd.
 
-ds-

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok