Kecskeméten már várják a csapatot!

2015. november 06. 18:08

A hírös városban remélik, ismét győztes meccsen ünnepelhetik majd Benedek Tibor együttesét, amely november 17-én Romániát fogadja a Világligában.

Fotók: Kecskeméti Fürdő

Kecskemét készül!

A városban már nagyon várják a november 17-ei napot, amikor is a magyar férfiválogatott lép fel az impozáns Fürdőben. Benedek Tibor legénysége majd Romániát fogadja a Világliga második fordulójában. A kecskemétiek már rutinos rendezőnek számítanak, hiszen kétszer adtak helyszínt a Volvo-kupának – legutóbb 2013-ban, amikor is Kanada és a junior-válogatottunk mellett pont a románok voltak a mieink ellenfelei. Érdekesség, akkor már Benedek Tibor ült a kispadon, és bizony sok fiatalnak adott lehetőséget, akik éltek a bizalommal, hiszen 12–9-re nyertek. Így állt fel akkor a csapat: Lévai Márton, Török Béla, Vámos Márton, Hosnyánszky Norbert, Decker Ádám, Szivós Márton, Kis Gábor, Bátori Bence, Salamon Ferenc, Mezei Tamás, Gór-Nagy Miklós, Somogyi Balázs, Decker Attila. Hogy közülük kik kapnak ezúttal lehetőséget, még nem tudni (a kapitány szokása szerint hozzávetőleg az összetartást megelőző héten hozza nyilvánosságra aktuális kiválasztottjait), ami tény: a legutóbbi, románok elleni kecskeméti partin részt vevő alakulatból öten játszottak néhány hete a grúzok elleni 17–10-es Világliga-mérkőzésen.

Kecskemét a Világligát tekintve sem újonc: 2013. március 29-én az Oroszország elleni selejtezőt vívta a városban a csapat, s nyert 8–6-re. De említhetjük az utolsó felvonást is, igaz az női fronton volt: 2015. február 24-én Oroszországot győzte le emlékezetes nagy csatában 13–12-re a női válogatott a sorozatban.

Egy biztos, a hírös város híresen jó rendezője a válogatott meccseknek. Hamarosan az összecsapás plakátjával, jegyárakkal is jelentkezünk.

Benedek Tibor amúgy – hasonlóan a grúzok elleni előző fellépéshez – ezúttal is edzőmérkőzéseket tervez a szolnoki bajnokcsapattal. Nem véletlenül nyilatkozott így: „Nehéz különválasztani a grúzok elleni mérkőzést a korábbi két és fél naptól és a szolnokiakkal vívott edzőmérkőzésektől. Nagyon sokat léptünk előre ezzel a csapattal, és azokkal is, akik a Szolnokban játszottak ebben a pár napban. Fontos volt ez a három nap, fontos, hogy így együtt tudtunk készülni. A románok elleni mérkőzés is itthon lesz, ezt szeretném is kihasználni, hasonló lesz a felkészülésünk akkor. Azon a mérkőzésen már játszik majd szolnoki játékos is.”

A hét híre, hogy a magyar válogatott december közepén, közvetlenül az ünnepek előtt Kassára utazik, ahol Franciaország, Szlovákia, valamint Románia ellen játszik felkészülési mérkőzéseket. Ezt követi majd a hagyományos Volvo-kupa (január 3- 5., Győr) amelyen Olaszország, Spanyolország és Szlovákia ellen szerepet a társaság, hogy aztán majd az Eb-n bizonyítsa tudását.

A férfiválogatott programja a következő időszakra:

Világliga-selejtezők:

November 17., Kecskemét:


Magyarország-Románia

December 1., Athén:

Görögország-Magyarország

Felkészülési torna, Kassa, december 18-20.:

Résztvevő csapatok:
Franciaország, Magyarország, Románia, Szlovákia

December 18., 18.00:

Magyarország-Franciaország

December 19., 19.30:

Szlovákia-Franciaország

December 20., 10.00:

Magyarország-Románia

Volvo-kupa, január 3-5., Győr:

Résztvevők: Spanyolország, Olaszország, Szlovákia

A magyar férfiválogatott Európa-bajnoki csoportmérkőzései:

Január 11., hétfő, 18.15:

Magyarország-Görögország

Január 13., szerda, 20.05:
Magyarország-Oroszország

Január 15., péntek, 9.30:
Magyarország-Törökország

A torna csoportjai:

A csoport: Montenegró, Spanyolország, Hollandia, Szlovákia
B csoport: Szerbia, Horvátország, Franciaország, Málta
C csoport: Olaszország, Románia, Németország, Grúzia
D csoport: MAGYARORSZÁG, Görögország, Oroszország, Törökország



E.ON Férfi OB I.

Honvéd - Tigra-Zf-Eger

2022. nov. 05. 16:30

E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok