Magabiztos Honvéd és Fradi

2015. november 04. 20:53

Az E.ON férfibajnokság 6. fordulójának két talán leginkább várt meccsén Vad Lajos együttese a Debrecent, míg Varga Zsolt csapata az UVSE-t győzte le ellentmondást nem tűrően. Nyert a Szolnok, az OSC, az Eger, a Kaposvár és a Vasas is.

Fotó: fradi.hu

Miskolcon 3–0-s rajttal gondoskodott a Szolnok arról, hogy a hazaiak még véletlenül se gondolhassanak a meglepetésre. Varga Dániel „bevert” egy előnyt, Aaron Younger és Madaras Norbert akciógólt szerzett, így hamar nyílni kezdett az olló. Tóth Máté előnygóljára Varga Dénes és Milan Alekszics válaszolt (a szerbek világbajnoka a Mezei Tamás által kiharcolt ötöst értékesítette), azaz hamar eldőlt a parti. A folytatásban kicsit enyhült a vendégek szorítása hátul, ezt kihasználva a becsülettel harcoló Miskolc is gólokat szerzett, de közelebb nem sikerült férkőznie. A bajnokcsapatban belelendült a Honvédtól igazolt Fülöp Bence is, gyorsan szerzett három gólt, a harmadik csapata tizedik találata volt – ekkor 5–10 állt a táblán. Madaras és Zsivko Gocsics révén aztán 5–12 lett, hiába iparkodott az újonc, képtelen volt feltartóztatni a BL-hatos döntőre is esélyes együttest. A vége 17–8 lett, azaz tízen belül zárt a szerb légiósai góljaival igyekvő Miskolc.

Tatabányán meglehetősen ellentétes negyedeket láthatott a nagyérdemű. A Magyar Kupában a legjobb nyolc közé került vendégek parádés első negyeddel kezdtek: Mihailo Parezanovics akciógólja után Kovács Olivér, Berta József és Palotás Sámuel is megúszás után talált be Stefan Zivojinovics kapujába, miközben a túloldalt Szécsi Zoltán mindent védett! Hogy mi történt az első szünetben, nem tudni, de egy biztos: más Tatabánya volt a vízben. Elöl ugyan továbbra is akadozott a gépezet, ám hátul jól zárt a retesz, és Zivojinovics (12/20, 60%) is megmutatta, mire képes. Kiss Gyula kiharcolt, majd belőtt egy ötöst, ez az egy gólt volt a második etapban.

A harmadikban indult be igazán a házigazda: Kiss Gyula újra véghezvitte azt, amit a második negyedben (büntető kiharcolása, majd értékesítése), majd Francsics Dániel és Regős Áron köszönt be, egyúttal egyenlített a Tatabánya. Berta József ugyan újra a somogyiakat juttatta vezetéshez, ám Francsics hamar egyenlített, így 4–1-re nyerte az újonc a negyedet. Az utolsóban Vindisch Ferenc góljára a remeklő Kiss Gyula válaszolt, ám az utolsó négy perc a vendégeké volt. Berta előnyből talált be, Szécsi Zoltán (11/18, 61%) három labdát fogott, míg 26 másodperccel a vége előtt Dobos Dávid akciógólja eldöntötte a nagy csatát. Regős Áron ugyan hat másodperccel a vége előtt centerből még „beköszönt”, ám a meccset 8–7-re a Kaposvár nyerte meg.

A B csoport fővárosi meccsét a Hajós-uszodában a Ferencváros nyerte. Hiába kezdett jól az UVSE, hiába vezetett Kovács Róbert és Keresztúri Márton góljaival az első negyed után 2–1-re, a zöldek a második etapban megrázták magukat (6–1). Varga Zsolt együttesét a zsinórban két gólt szerző Marko Avramovics „állította a pályára”, majd Tóth Márton és Dőry Farkas következett, fokozatos lépett tehát el a zöld-fehér alakulat. A harmadik menetet már „csak” 2–1-re nyerte, de így is őrizte előnyét a Fradi, amely a végén négygólos, 12–8-as győzelemben érvényesült.

A Kőér utcában mindeközben ismét odatette magát a Honvéd! György Dávid brillírozott a kapuban (11/16, 69%), Kiss Gergely 3–3 után büntetőt, előny- és akciógólt is szerzett, majd a centerben remeklő Fejős Róbert „tolta” meg az előnyt. A dobbantással nem tudott mit kezdeni a Debrecen (amelynek kapuját az ellenféltől igazolt Lévai Márton 33%-os hatékonysággal védte), Kállay Márk próbálkozott, de lövései nem jártak sikerrel, mint ahogy társai is szenvedtek a medencében. Vad Lajos együttese magabiztos, 8–5-ös sikerrel abszolválta a mérkőzést.

Pécsen 3–1-re, 5–2, 6–4-re és 7–5-re is vezetett a Vasas, amely végig előbbre járt, de a végén alaposan meg kellett szenvednie a sikerét. Meg, hiszen a hazaiak 5.31-gyel a vége előtt egyenlítettek, sőt Zlatko Rakonjac 4.39-cel a dudaszó előtt a vezetést is megszerezte csapatának! De az angyalföldiek erejét bizonyítja, hogy képesek voltak fordítani: Steinmetz Ádám ötöst szerzett, amelyet Jovan Saric lőtt be, majd Gyárfás Tamás lőtt egy akciógólt. A 8–9-es végeredmény 3.43-mal a vége ezzel ki is alakult, azaz a három bajnoki pont a vendégek neve mellé került.

Az legkésőbbi meccsen az OSC nyert a papírformának megfelelően magabiztosan a KSI ellen – Vincze Balázs csapatában tíz játékos is gólt szerzett, míg a vendégeknél csupán Marnitz Márk volt képes betalálni, igaz ő háromszor is.

Eredmény – E.ON férfibajnokság, 6. forduló

A csoport
PannErgy-Miskolc–Szolnoki Dózsa-Közgép 8–17 (2–5, 3–5, 1–3, 2–4)
Gólszerzők:
Milicsics 4, Njegovan 2, Tóth M., Hornyák, ill. Fülöp 3, Varga Dániel 3, Varga Dénes 3, Younger 2, Madaras 2, Vámos, Kis G., Gocsics, Alekszics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Valdor-Szentes–ZF-Eger 5–16 (2–3, 0–4, 2–6, 1–3)
Gólszerzők: Nagy M., Szekulics, Hegedűs, Vörös, Stetkovics, ill. Hosnyánszky 3, Szivós 3, Milos Csuk 2, Zalánki 2, Vapenszki 2, Erdélyi, Angyal, Lőrincz, Bedő
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

EBP Tatabánya–Kaposvári VK 7–8 (0–4, 1–0, 4–1, 2–3)
Gólszerzők:
Kiss Gy. 3, Regős, Francsics, ill. Berta 3, Vindisch, Dobos, Kovács O., Palotás, Parezanovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

B csoport
RacioNet-Honvéd–Debreceni VSE 8–5 (1–0, 2–3, 2–0, 3–2)
Gólszerzők:
Kiss G. 3, Kalanovics 2, Simon R., Kovács G. Fejős, ill. Süveges 3, Halek, Hoppál
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

UVSE-Hunguest Hotels–FTC-PQS Waterpolo 8–12 (2–1, 1–6, 1–2, 4–3)
Gólszerzők:
Keresztúri 3, Tóth Z., Márkus, Szatmári, Tóth K., Kovács R., ill. Dőry 2, Nyéki 2, Marnitz G. 2, Irmes 2, Avramovics 2, Tóth M., Roach
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PVSK-Mecsek-Füszért–VasasPlaket 8–9 (1–2, 2–3, 2–2, 3–2)
Gólszerzők:
Surányi 2, Rakonjac 2, Csacsovszky, Macsi, Csaba, Basara, ill. Saric 3, Gyárfás 2, Steinmetz Á. 2, Bóbis, Delgado
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A-Híd-OSC-Újbuda–KSI SE 14–3 (4–1, 3–0, 4–1, 3–1)
Gólszerzők:
Kovács G. 4, Bátori 2, Bundschuh, Decker Á., Német, Juhász, Salamon, Nagy Á., Graham, Gór-Nagy, ill. Marnitz M. 3
(Teljes jegyzőkönyv: itt)


Már közölt eredmény, A csoport
BVSC-Zugló-Szeged-Diapolo 14-11 (2-3, 4-2, 3-3, 5-3)- részletek itt



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok