Jön a 6. forduló: Lévai Márton a Honvéd ellen

2015. november 03. 17:57

Minden mérkőzést szerdán rendeznek az E.ON férfi ob I.-es bajnokság 6. fordulójában, egy mérkőzést a televízió közvetít 16 órától, egy meccs fél nyolckor kezdődik, a többi 19 órától.

Lévai Márton volt csapata ellen véd majd (Fotó: MTI)

A szerdai fordulón kívül még egy kör van hátra a bajnokság első szakaszából, amelynek végére mindenki játszott már legalább egyszer a másikkal. S mivel két csoportban zajlik a mostani küzdelemsorozat, ahol a csoportok első négy helyezettje megy a felsőházi rájátszásba, minden mérkőzésnek jelentősége van.

Ott van például az A csoport, ahol a két veretlen, a Szolnok és az Eger csapatai mögött (ők ketten a következő fordulóban, a hétvégén találkoznak a Tiszaligetben) nagy a tülekedés. Ennek tekintetében kulcsfontosságú meccset rendeznek a Szőnyi úton szerda délelőtt: a BVSC ugyanis jelenleg csak az 5. helyen áll, midőn nemcsak az Egertől és a Szolnoktól, hanem a Miskolctól is vereséget szenvedett korábban, az első körben pedig csak döntetlenre futotta az összes többi bajnokiját elveszítő Kaposvárral szemben.

Muszáj lenne tehát javítania a zuglóiaknak, ha be akarnak jutni a legjobb négy közé, más kérdés, hogy nem biztos, hogy az eddig korrektül szereplő szegediek ellen kezdik majd meg a pontgyűjtést. A szegediek csak a két nagytól kaptak ki (igaz, tőlük nagyon), viszont a többi meccsen igen magabiztosak voltak, emellett a nemzetközi kupában is nagy sorozat van már mögöttük, készülhetnek is a november 11-i, Hannover elleni Euro Kupa negyeddöntőre.

Emlékezhetünk, a szegediek a tavalyi bajnokság végén mutattak be egészen parádés hajrát, amikor az alapszakasz utolsó hat fordulójában győztek, a Szőnyi úton például 8-7-re győztek, így sikerült megcsípniük a Honvéd előtt az 5. helyet.

Mivel a Miskolc a Szolnokkal játszik, a BVSC egy győzelemmel pontszámban beérné a borsodiakat. Az Eger Szentesen vendégeskedik, nagy valószínűséggel három ponttal tér haza, ez pedig azt jelenti, hogy két száz százalékos csapat találkozik majd a következő körben a szuperrangadón.

Alsóházi rangadót rendeznek Tatabányán, ahol korábban a Miskolc elvérzett (ezt sajnálhatják is, még szükség lehetett volna arra a három pontra), most Szécsi Zoltán csapata próbálja ezt elkerülni. Ebben segíthet neki a hétvégén szerzett önbizalombomba, tekintve, hogy talán váratlanul nagy különbséggel győzték le hazai medencében a Szentest, így bejutottak a BENU Magyar Kupa negyeddöntőjébe.

E.ON férfi ob I.-es bajnokság, 6. forduló:

A csoport:


BVSC-Zugló-Szegedi-Diapolo – 16 óra – M4 Sport
Pannergy-Miskolci VLC-Szolnoki Dózsa-Közgép – 19 óra
Valdor-Szentes-ZF-Eger – 19 óra
EBP Tatabánya-Kaposvári VK – 19 óra

Az A csoport állása:

1. ZF-Eger 15 pont
2. Szolnoki Dózsa-Közgép 15 pont
3. Szeged-Diapolo 9 pont
4. Pannergy-Miskolci VLC 7 pont
5. BVSC-Zugló 4 pont
6. Valdor-Szentes 4 pont
7. EBP Tatabánya 3 pont
8. Kaposvári VK 1 pont

A B csoportban ezúttal is három budapesti meccset rendeznek (így a Szőnyi útival együtt négy bajnokira lehet kilátogatni a fővárosban), más kérdés, hogy majdhogynem ugyanabban az időpontban, az OSC meccse megint a legkésőbbi lesz.

Mondjuk úgy, lesz egy „Újpest-Fradi” ütközet, ahol ezúttal is a Fradi az esélyesebb, de a tavalyi szezonhoz hasonlóan azért lehetnek jó pillanatai az UVSE-nek is, hazai környezetben. Meglepetés lenne ezzel együtt, ha pontot rabolna Németh Zsolt csapata.

A csoport legizgalmasabb mérkőzése egyértelműen a Kőér utcában lehet, ahol a fiatalos Honvéd fogadja a megerősödött, ám idegenben nem túl acélos Debrecent. A vendégek csapatában alighanem Lévai Márton kezd majd a kapuban, ő a Honvédot hagyta ott Varga Tamás invitálására. A DVSE a Fradi mellett meglepetésre a Vasastól is kikapott idegenben, ugyanakkor megverte az OSC-t, azon a meccsen parádésan védett a válogatott mérkőzésen a grúzok ellen is szerepet kapó Lévai.

Ami a kapusposztot illeti: az OSC ellen csereként beálló György Dávid ott ragadt a Honvéd kapujában, jól teljesít, így a Lévai „helyére” szerződtetett Kardos Gergely egyelőre nem harcolta ki az első számú kapus pozíciót. Maradjunk annyiban, szerencsés helyzetben van Gergely István és Vad Lajos, hiszen mindkettejük bizonyítani szeretne és mindkettejükre lehet számítani.

Eddig imponáló a KSI-től érkezettek szereplése a Honvédnál, a debrecenieknél viszont a spanyol bajnokság korábbi gólkirálya, Sergi Mora egyelőre nem villog talán annyira, mint amennyire várhattuk. Kállay Márk a házi gólkirály, 10 góllal egyelőre, Mora fele annyi találatnál jár.

A Pécs eddig szereplése mondjuk úgy, felemás, a KSI-t tudták csak megverni, igaz, őket elég nagy különbséggel. Most a Vasas lesz az ellenfél, elsőre háromesélyes a találkozó, de azért a vendégek győzelmére nagyobb az esély.

Az OSC-KSI meccs lesz még a menüben, nem kérdés, a győztes személye, a szezon előtt a sportiskolásokhoz igazoló Jávor Dániel számára lehet különösen érdekes majd a találkozó.

E.ON férfi ob I.-es bajnokság, 6. forduló:

B csoport:


UVSE-Hunguest Hotels-FTC-PQS Waterpolo – 19 óra
RacioNet-Honvéd-Debreceni VSE – 19 óra
PVSK-Mecsek Füszért-VasasPlaket – 19 óra
A-Híd-OSC-Újbuda-KSI SE – 19 óra 30

A B csoport állása:

1. A-Híd-OSC Újbuda 12 pont
2. RacioNet-Honvéd 12 pont
3. FTC-PQS Waterpolo 12 pont
4. Debreceni VSE 9 pont
5. UVSE-Hunguest Hotels 6 pont
6. VasasPlaket 6 pont
7. PVSK-Mecsek Füszért 3 pont
8. KSI SE 0 pont
 
-ds-



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok