Csúcsrangadó jön a női bajnokságban!

2015. október 30. 11:26

A BVSC-Zugló-Diapolo az UVSE-t fogadja szombaton kora délután, azaz a két veretlen csapat csap össze a Laky Károly Uszodában.

A BVSC meglepetésre készül (Fotó: Romsics Zsuzsanna)

Minőségi mérkőzés ebéd utánra vagy ebéd helyett, esetleg némi csemegét fogyasztva a helyszínen a kettőt együtt is meg lehet oldani. A női bajnokság felsőházában eddig két csapat mondhatja el magáról, hogy makulátlan a mérlege. Az egyik a három meccsen túleső bajnok UVSE, a másik a négy mérkőzést nyerő BVSC.

A zuglóiak szereplése valamivel váratlanabb, két rangadót is nyertek ugyanis. Az első körben még egy úgymond kötelező győzelmet arattak az Eger ellen (15-10), hozzátéve, hogy az egriekben bármikor benne van a jó eredmény, láttuk ezt később a dunaújvárosi döntetlen alkalmával.

A második fordulóban simán nyertek Szegeden, majd ezt követően előbb a Dunaújvárost győzték le, majd Szentesről hozták el a három pontot igen meggyőzően, és ez a két siker bizony megalapozhatja az önbizalmat szombatra.

Persze, nem akárki lesz az ellenfél, hanem történetesen a bajnokcsapat, amely előbb két góllal verte az Egert (tényleg nem könnyű velük), majd erőt demonstrált Szentesen, hogy aztán egy tizest verjen a szegediekre.

A tavalyi szezonban először november 8-án találkoztak a Szőnyi úton, azt a meccset 8-7-re nyerte meg az UVSE, igaz, az utolsó negyedben 3-0-s zuglói részsiker született. A visszavágón jóval simábban alakult a meccs, 15-7-re hozta azt az UVSE a Hajós-uszodában. A középszakaszban a Laky-uszodában 12-5-re nyert Áts Bertalan csapata, majd jött a bajnoki elődöntő, amelyet szintén simán hoztak a lilák, 11-8, majd 13-5-ös sikerük révén.

A BVSC-Zugló-Diapolo eddigi idei mérkőzései:

BVSC-Zugló-Diapolo-ZF-Eger-EKF 15-10 (3-2, 5-2, 3-2, 4-4)
Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas-BVSC-Zugló-Diapolo 9-17 (0-2, 4-7, 3-4, 2-4)
BVSC-Zugló-Diapolo-Dunaújvárosi Főiskola-Maars Graphics 8-6 (0-1, 5-4, 2-0, 1-1)
Hungerit-Szentes-BVSC-Zugló-Diapolo 6-10 (3-4, 1-1, 2-3, 0-2)

Az UVSE eddigi idei mérkőzései:

UVSE-ZF-Eger-EKF 12-10 (5-3, 4-2, 2-2, 1-3)
Hungerit-Szentes-UVSE 4-10 (1-2, 1-6, 1-2, 1-0)
UVSE-Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas 16-6 (1-0, 6-2, 4-3, 5-1)
A Dunaújváros-UVSE találkozót az első körből november 11-ére halasztották.

A két csapat jó pár olyan válogatottat sorakoztat fel, akik ott voltak a keddi, olaszok elleni Világliga-selejtezőn, így a BVSC-ből Takács Orsolya, Illés Anna, Leimeter Dóra, míg az UVSE-ből Gangl Edina, Keszthelyi Rita, Csabai Dóra, Szücs Gabriella, Kisteleki Hanna és Antal Dóra. Érdekesség, hogy Sikter Diána tavaly még az UVSE-ben pólózott, most viszont már a zuglóiak sikeréért igyekszik minél többet tenni.
 
"Szerintem az egész csapat nevében mondhatom, hogy nagyon várjuk a meccset. Az Újpest ellen mindig nehéz játszani, hiszen remek játékosok vannak a csapatban. Kellőképpen felkészültünk a találkozóra, és ha sikerül felszabadultan játszanunk és végrehajtani a megbeszélteket, akkor egy igazán kiélezett meccsre lehet számítani" - mondta Leimeter Dóra, a korábbi mérkőzéseken gólokkal is villogó zuglói főszereplő kérdésünkre.
 
"Nagyon várom a holnapi mérkőzést. A BVSC ellen az idén egyedül egy felkészülési tornán játszottunk, ami tényleg csak a csapatoknak a fejlődését segítette akkor. Így abból túl sok következtetést nem tudunk levonni. A BVSC idén erősödött Illés Annával és Sikter Diával, úgyhogy nagy odafigyeléssel kell odaállnunk a mérkőzésre az első perctől kezdve" - ezt már az UVSE meghatározó tagja, az olaszok ellen 5 gólt szerző Kisteleki Hanna mondta. 

A meccset 12 óra 45 perces kezdettel az M4 Sport is közvetíti, a mérkőzés két játékvezetője Székely Balázs és Csizmadia Zsolt lesz.

A szombati fordulóban egyébként a Eger-Szentes találkozó is érdekes, merthogy nagy kérdés, az Eger elkapja-e a kissé még bizonytalan, sok hibával játszó, két hazai és egy idegenbeli rangadót is elbukó, jelenleg csak az 5. helyen álló bajnoki ezüstérmest.

Női bajnokság, felsőház – 5. forduló:

Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas-Dunaújvárosi Főiskola-Maarsk Graphics – 11 óra
BVSC-Zugló-Diapolo-UVSE – 13 óra
ZF-Eger-EKF-Hungerit-Szentes – 18 óra

-d-



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok