A prágai U15-ös tornagyőzelem nyomában

2013. július 24. 20:11

Páratlanul szépen sikerült az U15-ös lányok első nemzetközi szereplése. Megnyerték a prágai Olimpiai Reménységek Versenyét. Rövid értékelés.

Csak decemberben találkozott egymással először a társaság, Dunaújvárosban, ahol Mihók Attila kapitány és segítője, Kis-Primász Ágnes segítségével állapotfelmérésen vettek részt.

Aztán tessék, nyolc hónap múlva egy olyan tornát nyertek meg a lányok Prágában, ahol mindhárom ellenfél az U17-es korosztályból érkezett.

Prágába nem tudott elmenni Mihók Attila, mert az U20-as válogatott kapitányaként a világbajnokságra készül, helyette az U17-es válogatottnál Petrovics Mátyás mellett dolgozó Győri Eszter utazott Csehországba Kis-Primász Ágnes mellett.

„Már decemberben kedvezőek voltak a tapasztalatok, jól sikerült az első ismerkedés, aztán volt egy kéthetes edzőtáborunk is, majd az ORV előtt négy nappal találkoztunk ismét. Nagyon izgatottak voltak a lányok, mintha egy vb-re indultak volna. Tudjuk, hogy a csehek, a szlovákok nem tartoznak Európa élcsapatai közé semelyik korosztályban sem, de a németek azért ott vannak a középmezőnyben.

Nem úgy mentünk oda, hogy simán megnyerjük mindegyik meccsünket, hiszen mindhárom ellenfelünk az U17-es csapatával érkezett. A németeknél volt olyan játékos, aki még nálam is magasabb volt egy fejjel. Nagyon pozitív, hogy őket is simán megvertük”
– mondta Kis-Primász Ágnes, a mieink egyik felkészítője.
Joggal volt büszke, mellesleg a torna legjobb kapusa és legjobb játékosa címet is elvittük Prágából. Adódik a kérdés, hogyan tovább:

„Ez egy nagyon jó kis csapat, a lányokat most visszaadtuk a kluboknak. Jó lenne, ha tudnának kicsit pihenni, aztán ősszel majd találkozunk ismét. Szeretnénk látni, ki milyen úton halad a lányok közül. Nincs kedvencem közülük, mert mindannyiukat nagyon megszerettem. Az biztos, hogy van 3-4 lány, akiről még nagyon sokat fogunk hallani” – folytatta az egykori vb-ezüstérmes, Európa-bajnok klasszis.

További kérdés, hogy vajon ezek a lányok tényleg komolyan gondolják-e a vízilabdát, nincs meg a veszély, hogy abbahagyják a közeljövőben?

„Azt látom, hogy jó eséllyel nem hagyják abba. Az én fiatal koromban még nem volt olyan az európai versenyrendszer, hogy az embert motiválja. Most már vannak korosztályos világversenyek, amelyeken részt venni, ott sikeresnek lenni komoly motiváció. Ezek a lányok nagyon lelkesek, eltökéltek. Amikor szűkítettük a keretet az ORV-re, az itthon maradók is úgy köszöntek el tőlünk, hogy nem baj, legközelebb még jobbak leszünk, és bekerülünk a keretbe. Ez csak jót jelenthet” – fogalmazott Kis-Primász Ágnes.

Csak egyet tudunk érteni.

Eredmények – Olimpiai Reménységek Versenye, Prága:

Magyarország U15-Németország U17 12-4 (1-1, 7-0, 2-2, 2-1)
gólszerzők:
Rajkort 3, Hertzka, Vályi 2-2, Ádám, Makai, Mucsy, Farkas, Mchunu 1-1

Szlovákia U17-Magyarország U15 5-13 (3-6, 1-2, 0-2, 1-3)
gólszerzők:
Makai 5, Farkas 4, Vályi, Rajkort, Mucsy, Brezovszky 1-1

Csehország-Magyarország 4-17 (2-5, 1-4, 0-4, 1-4)
gólszerzők:
Ádám, Farkas 4-4, Rajkort 3, Kiss 2, Brezovszky, Úrvári, Mchunu, Hertzka 1-1

A csapat tagjai:

Lekrinszky Gina, Aranyi Réka, Rajkort Renáta, Hertzka Orsolya, Vogt Vivien, Hochmann Patrícia, Farkas Tamara, Brezovszki Gerda, Ádám Emília, Vályi Vanda, Urvári Lili, Mchunu Hlengiwe, Makai Edit Blanka, Kiss Eszter Lara, Mucsy Anna Mandula



BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok