Szeged, OSC: három pont a zsebben

2015. október 24. 20:38

Az E.ON férfibajnokság 5. fordulójának szombat esti mérkőzésein érvényesült a papírforma, mindkét hazai együttes megnyerte találkozóját. Tegyük hozzá, a Kaposvár alaposan megnehezítette a csongrádiak dolgát, de az UVSE sem adta magát olyan könnyen.

Fotó: OSC waterpolo/arhív

Az Euro Kupában negyeddöntőbe jutó Szeged sokig éles meccset játszott a Kaposvárral. Éles meccset, mert a vendégek alaposan felszívták magukat. A vezetőedzői teendőket is ellátó Szécsi Zoltán a kapuban kezdett remekül, a védekezés is összeállt, és elöl is úgy-ahogy sikerültek a dolgok. Nikola Nikolov góljával vezetett is a somogyi alakulat, majd Pellei Frank és Sedlmayer Tamás találatai után sem tört meg, sőt a negyed végén újra Nikolov „szólt” hozzá érdemben a partihoz.

A második etapban húzott egyet a nadrágszíjon Varga Péter együttese, nem engedte ellenfelét gólig, miközben Kiss Csaba, illetve megúszás után 25 másodperccel a nagyszünet előtt Aljosa Kunac révén két „ütést” bevitt neki. Gondolhatták sokan, innen nehezen lesz visszaútja a Kaposvárnak, egyszersmind biztosan érvényesül a papírforma.

Nos, volt visszaút! Mihailo Parezanovic centergólja, majd Berta József akciógólja után újfent döntetlen, nevezetesen 4–4 állt a táblán úgy, hogy a háromszoros olimpiai bajnok kapus ekkor 71%-os védési hatékonysággal állt a rohamokat. Nyílt volt a parti.

Sedlmayer szabaddobása igyekezett nyugtatni a hazaiakat, majd több kivédekezett vendégtámadást követően újfent a Vasasból igazolt tehetség szerzett akciógólt. Parezanovic három másodperccel a negyed vége előtt azonban szintén akciógólt szerezve alakította 6–5-re a részeredményt, avagy a döntés egyértelműen az utolsó nyolc percre maradt.

Nos, itt már nem volt pardon. A Szegednek ekkor sikerült érvényesíteni erejét. Varga II Zsolt, Kiss Csaba és Aljosa Kunac is akciógóllal jelentkezett, miközben Meixner Marcell is elkapta a fonalat, végül 54%-kal (7/13) zárta a találkozót. Szécsi Zoltán mutatója 47% lett (9/19), avagy a végére a csapat védekezése sem volt már olyan biztos. A 10–6-os szegedi győzelem után Kaposváron az utolsó, 1–4-es negyedet sajnálhatják igazán, más kérdés, az ezen a meccsen nyújtott produkcióra lehet építeni.

A Bajnokok Ligája főtáblájára került OSC könnyebben „intézte el” az UVSE-t. Könnyebben, de azért nem könnyen. A két napja Pécset győző vendégek eleinte jól tartották magukat, a különbséget, igazán nem tudott kinyílni az olló. Persze Vincze Balázs együttese szép fokozatosan azért növelni tudta előnyét, és végül az ötgólos Bátori Bence, valamint a négyig jutó Drasko Brguljan vezérletével minden negyedet megnyerve gyűjtötte be a három bajnoki pontot.


Eredmény – E.ON férfibajnokság, 5. forduló

A csoport
Szeged-Diapolo–Kaposvári VK 10–6 (2–2, 2–0, 2–3, 4–1)
Gólszerzők:
Sedlmayer 3, Kiss Cs. 2, Kunac 2, Varga II Zs., Pellei, Seman, ill. Parezanovic 3, Nikolov 2, Berta
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

B csoport
A-Híd-OSC-Újbuda–UVSE-Hunguest Hotels 14–7 (2–1, 3–1, 5–3, 4–2)
Gólszerzők:
Bátori 5, Brguljan 4, Kovács G. 2, Gór-Nagy 2, Német, ill. Keresztúri 2, Sélley, Szatmári, Hertzka, Kiss K., Korényei
(Teljes jegyzőkönyv: itt)






BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok