Először a BL főtábláján az OSC!

2015. október 17. 20:02

Remek védekezéssel, simán verte az újbudai csapat a Digi Nagyváradot, ezzel második próbálkozásra feljutott az elitkörbe.

Az OSC kétgólos előnnyel várhatta a Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóját, ez volt az első igazán nagy meccs a felújított Nyéki Imre Uszodában. Szépen megújult a Kondorosi úti uszoda, világosabb lett (még azért akadnak feladatok), ettől persze még nagyon fülledt melegben kezdődött a mérkőzés.

Nem telt meg ezzel együtt teljesen a létesítmény, talán majd a BL-főtáblás meccseken, gondolhattuk a kezdés előtt nem sokkal. Egy magyar nemzeti zászlót is kitűztek az uszoda oldalsó falára egyébként, Nagyvárad felirattal, hogy melyik fél, azt nem tudjuk.

Az OSC-nek mindenképp oda kellett tennie magát, elvégre a Debrecen elleni bajnoki vereség kicsit belecsúfított az idei korrekt szereplésbe. Két emberelőnyt is kivédekezett az OSC a meccs elején, emellett Bisztritsányi Dávid és Gojko Pijetlovics is fogott két ziccert, nehezen akart megszületni az első gól. Sokat kellett várni rá, de megérte, Salamon Ferenc beadását Hegedüs Gábor húzta be (1-0).

Kiválóan védekezett az OSC, a blokkok a helyükön voltak és Bisztritsányi is rendre jól avatkozott közbe. Decker Ádám növelte az előnyt, szinte már a víz alól lőtt a kapuba középen, 2-0-val zárult az első negyed.

Mint ahogyan a második is, ugyanis a magyar csapat továbbra is mesterien védekezett, egyszerűen nem lehetett neki gólt dobni. Elöl viszont volt fantázia, és újabb két góllal 4-0-ra sikerült megalapozni azt, hogy a folytatásban olyan nagyon ne izguljunk.

4-1-nél és 5-2-nél sem tettük (merthogy a harmadik negyedben végre betalált a Nagyvárad Dusan Markovics révén), mert biztos alapokon állt a mieink játéka. 7-2-re vezetett az OSC az utolsó negyed előtt.

A zárószakaszban már Barabás Botond védte az OSC kapuját, de nagy baj ekkor sem történt.

Az OSC története során először jutott fel a Bajnokok Ligája főtáblájára.

Eredmény – Bajnokok Ligája-selejtező, a főtábláért, 2. mérkőzés:

A-Híd-OSC-Újbuda-Digi Nagyvárad 10-3 (2-0, 2-0, 3-2, 3-1)


OSC: Bisztritsányi – Decker Á. 2, Bátori 3, Gór-Nagy, Juhász, Salamon, Német. Csere: Barabás (kapus), Hegedüs 2, Bundschuh 1, Kovács G. 1, Graham, Brguljan 1. Vezetőedző: Vincze Balázs

Nagyvárad: Pijetlovics – Negrean 1, Popoviciu, Cupics, Cretu, Dunca, Gheroghe. Csere: Chioveanu, Markovics 2, Georgescu, Kovats. Vezetőedző: Kádár Kálmán

Gól/emberelőny: 3/8, illetve 1/6 
Ötméteresek: 1/1, illetve -
Kiállítva cserével végleg: Gheorghe Dunca (26.)

További mérkőzések:

Waspo Hannover (német)-Primorje Rijeka (horvát) 6-10 (0-0, 3-4, 1-2, 2-4). Továbbjutott: Primorje Rijeka, 29-12-es összesítéssel

AN Brescia (olasz)-Jadran Herceg Novi (montengrói) 12-8 (2-2, 6-2, 0-1, 4-3). Továbbjutott: Jadran Herceg Novi, 22-18-as összesítéssel

A Bajnokok Ligája főtáblája:

A csoport:

CNA Barceloneta (spanyol)
Jadran Herceg Novi (montegrói)
ZF-Eger
Olympiakosz Pireusz (görög)
Primorje Rijeka (horvát)
Spandau Berlin (német)

B csoport:

Pro Recco (olasz)
Partizan Belgrád (szerb)
OSC
Jug Dubrovnik (horvát)
Galatasaray (török)
Szolnoki Dózsa-Közgép
 
-d-




E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok