BL-főtáblán a Szolnok!

2015. október 17. 19:01

A magyar bajnok fokozatosan lendült játékba, esélyt sem adott a francia Marseille-nek, hogy szoros legyen a parti. Cseh Sándor együttese végül 13–6-ra nyert, és készülhet a Recco fémjelezte csoport hatalmas küzdelmeire.

Fotó: Szolnoki Dózsa

Idegnyugtató gól?

Annak tűnt Madaras Norbert találata (precíz, lóba utáni ejtés volt amúgy) az 5. percben, amikor is Enzo Khasz góljával 1–0-ra vezetett a Marseille. Nem sikerültek a támadások, a befejezésbe mindig hiba csúszott, félő volt, ha így folytatódik, ideges parti vár a Bajnokok Ligája főtáblájára jutásért a magyar bajnokra. Pont úgy mint Franciaországban, ahol nagy nehézségek árán nyert 7–6-ra.

Szóval, Madaras gólja után fellélegezhettünk. Aztán viszont sebtiben kiderült, teljesen felesleges volt az aggodalom. Felesleges, mert Cseh Sándor csapata szép fokozatosan bedarálta ellenfelét. Már az első negyedben berámolt még két gólt – no, de két milyet! Kis Gábor csavarja és a Varga-testvérek összjátéka (feladó: Dániel – befejező: Dénes) láttán méltán szólt a vastaps az uszodában.

A második negyedben ott folytatta a Szolnok, ahol abbahagyta: magabiztos, ellenfél demoralizáló, kemény védekezés, remek kapusteljesítmény Nagy Viktortól, elöl pedig remek találatok egész sora. Konkrétan öt: Zsivko Gocsics, Stefan Mitrovics és Madaras góljai között egy Varga Dániel-duplával. Tekintettel arra, hogy a harmadik etapot is a házigazda nyitotta két találattal (Milan Alekszics és Aaron Younger is feliratkozott a gólszerzők közé), már 10–1 állt az eredményjelző táblán.

Szóval, izgalomnak nyoma sem volt az uszodában – nem úgy kifogástalan szolnoki játéknak. A védekezés, valahol természetes, ekkora különbségnél árnyalatnyit úgymond engedékenyebb volt, ám 10–3 után Kis Gáborról csak úgy pattantak le az emberek, két parádés góllal szórakoztatta a nagyérdeműt. Az utolsó negyedet megnyerték a franciák, így voltaképpen megúszták a nagy kiütést. Mindez nem oszt, nem szoroz: BL-főtáblás a Szolnok!

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője:

„Jó csapat a Marseille, az első két fórját jól meg is játszotta, az egyiket belőtte, a másiknál bravúrral védett Viktor. Aztán úgy érzem, megszeppentek az első két negyedben mutatott agresszív védekezésünktől. A nagyszünetre el is döntöttük a továbbjutást. Utána érelemszerűen voltak koncentrációs problémák, de az akaratunk, az agressziónk és nyilvánvalóan a játékosok tudásbeli különbsége kidomborodott. Ezt a mérkőzést a helyén kell kezelni, egy jó csapatot győzött le egy sokkal jobb csapat. Ennek örülünk, a Bajnokok Ligája főtáblájára jutása volt a párharc tétje, ott vagyunk. Nem is lehet más a csapat célja, hogy az erős csoportból a Final Sixbe jusson. Az érdemi rész ezt követően jön, a Szolnok, mondani sem kell, mindenhol a nyerései szándékkal játszik, ez így volt korábban, és így lesz a jövőben is.”

Kis Gábor, a Szolnok játékosa:

„Jól sikerült a mérkőzés első fele, mi sem gondoltunk volna, hogy ennyire sikerül majd elhúzunk. Kint kínkeservesen nyertünk egy góllal, igyekeztünk összeszedni magunkat, mindez jól sikerült.”

Eredmény – Bajnokok Ligája-selejtező, 2. mérkőzés:
Szolnoki Dózsa-Közgép–Marseille (francia) 13–6 (3–1, 5–0, 4–3, 1–2)
Szolnok, vezette: Toygarli (török), Peris (horvát)

Szolnok: Nagy V. – Gocsics 1, Madaras 2, Vámos, Mezei, Varga Dénes 1, Mitrovics 2. Csere: Jansik D., Alekszics 1, Kis G. 3, Younger 1, Varga Dániel 2. Vezetőedző: Cseh Sándor

Marseille: Garsau – Monneret, Simon 3, Crousillat 1, Kovacevic, Khasz 1, Camarasa. Csere: Cannoe, Dino, Olivon, Constantin-Bicari 1. Vezetőedző: Florian Bruzzo

A főtáblára jutott: Szolnok, 20–12-es összesítéssel
 
További mérkőzések:
Waspo Hannover (német)-Primorje Rijeka (horvát) 6-10 (0-0, 3-4, 1-2, 2-4). Továbbjutott: Primorje Rijeka, 29-12-es összesítéssel
AN Brescia (olasz)-Jadran Herceg Novi (montengrói) 12-8 (2-2, 6-2, 0-1, 4-3). Továbbjutott: Jadran Herceg Novi, 22-18-as összesítéssel



A Bajnokok Ligája főtáblája:

A csoport:

CNA Barceloneta (spanyol)
Jadran Herceg Novi (montegrói)
ZF-Eger
Olympiakosz Pireusz (görög)
Primorje Rijeka (horvát)
Spandau Berlin (német)

B csoport:

Pro Recco (olasz)
Partizan Belgrád (szerb)
OSC
Jug Dubrovnik (horvát)
Galatasaray (török)
Szolnoki Dózsa-Közgép



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok