A Honvéd újra, a Tatabánya és a Pécs először nyert

2015. október 17. 17:23

A Vasas a Kőér utcában, a Miskolc Tatabányán kapott ki az E.ON férfibajnokság negyedik fordulójában. Nyert az Eger és nagyon kitömte a KSI-t a Pécs.

Fotó: Honvéd

Honvéd-Vasas. Pár éve ez még hatalmas rangadót jelentett a férfibajnokságban, most sem közömbös persze a fővárosi randevú. Már csak azért sem, mert két fiatal csapatról van szó a játékosállományt tekintve.

Ráadásul mindkét csapat okozott már maguk számára kellemes meglepetést: a Honvéd a Ferencváros otthonából vitte el a három pontot, a Vasas pedig megverte a később az OSC-t legyőző, alaposan megerősödő Debrecent.

Illés Sándor kihagyott büntetője után (Jónás György védte), Hőna Dávid szerezte meg a vezetést a Vasasnak, majd a negyedik percben a házi gólvágó, Bóbis Máté lőtt nagy gólt, 0-2. Két átlövéssel egyenlített a Honvéd, Borsós Endre még emberelőnyben, Kiss Gergely pedig szabaddobásból talált be sőt! Kalanovics Balázs egy gyors akció után már a vezetést szerezte meg a Honvédnak a negyed végéhez közeledve (3-2). Egy hazai büntető (Kovács Gergő értékesítette) révén 4-2-vel zárult az első negyed.

Nagyon derekasan küzdött a Vasas, ziccereket is kidolgoztak, de végül „csak” Delgado nagy góljaival tudtak rendre szépíteni a második negyedben. Mégis maradt a kétgólos különbség, 6-4 volt a nagyszünetben az állás.

Kovács Gergő pazar találatával növelte előnyét a harmadik negyedben a Honvéd, nagyon messziről lőtt el egy szabaddobást, a medence bal széléről (7-4). Viszont ezen a meccsen tényleg tapadt ellenfelére a Vasas, Steinmetz Ádám és Bóbis Máté góljaival továbbra is izgalmasan alakult a meccs. Horkai György, az utánpótlás-válogatottak kapitánya ezt is jósolta a meccset közvetítő M4 Sport stúdiójában, mármint azt, hogy nem lesz izgalmaktól mentes a második félidő.

1:20-szal a negyed vége előtt megint hárommal vezetett a Honvéd, valami mindig hiányzott ahhoz a Vasasnál, hogy igazán szoros legyen a találkozó, egy-egy eladott labda, egy-egy kontra, egy-egy korán eleresztett lövés vagy egy-egy György Dávid-védés.

Az volt a kérdés, hogy a negyedik szakaszban belekényelmesedik-e előnyébe a Honvéd. Bóbis harmadik gólja után (9-7) kimaradt hazai lehetőség következett, a mínusz egyért támadhatott a Vasas, de ezt a lehetőséget is elrontották, a másik oldalon pedig rögvest jött a válasz. György Dávidnak is köszönhette a Honvéd, hogy tartotta előnyét, jó formában van a fiatal kapus, hetek óta.

Fejős Róbert gólja döntötte el a meccset, 2 perc 17-tel a vége előtt ugyanis már néggyel vezetett a Honvéd. A végén még Reibel Ádám és Kiss Bálint is betalált, a Honvéd 13-9-re nyert (Korbán Richárd még kihagyott egy ötöst).

A másik délutáni mérkőzésen Tatabányán a két újonc találkozott, ahol hatalmas küzdelem alakult ki. Ez önmagában némi meglepetés, hiszen az MVLC jobb formában érkezett a mérkőzésre. Ehhez képest Kiss és Regős góljával 2-0-ra ment el a tatabányai csapat, a miskolciak a második negyed hatodik percére tudták megfordítani az állást (4-5).

Viszont nem adta fel a Tatabánya, 7-5-nél már kettővel vezetett egy 3-0-s rohamot lezárva a hazai társaság, innen már vigyázott arra, hogy minimum döntetlen legyen a végén. Végül nem egy, hanem három pontot írhattak a tatabányaiak neve mellé. Ennek egyik oka az (is) lehet, hogy a Miskolc két gólvágó légiósa ugyan 5 és 2 alkalommal betalált, viszont Njegovan összességében 5/11-es, Petkovic 2/11-es mutatóval zárt.

A Tatabányának is van tehát már győzelme a bajnokságban. Mint ahogyan a Pécsnek is, merthogy Lukács Gergely együttese nagyon simán, 9 góllal (!) verte a KSI-t. A bajnoki bronzérmes Eger a BVSC-vel találkozott a Bitskey-ben. 2-0-ra még a zuglóiak vezettek, innentől viszont négy egri gól következett, és ez meg is alapozta a meccs későbbi alakulását. Erdélyi Balázs 5, Szivós Márton 3 gólig jutott.

Eredmények – E.ON férfi ob I.-es bajnokság, 4. forduló:

RacioNet-Honvéd-VasasPlaket 13-9 (4-2, 2-2, 3-2, 4-3)
Gólszerzők:
Kovács G. 3, Kalanovics 2, Kiss G. 2, Kiss B., Borsós, Fazekas, Simon R., Fejős, Reibel, illetve Bóbis 3, Delgado 2, Hőna, Steinmetz Á., Mészáros, Saric
A teljes jegyzőkönyv itt érhető el.

EBP-Tatabánya-Pannergy-Miskolci VLC 11-10 (3-2, 3-3, 3-2, 2-3)
Gólszerzők:
Kiss Gy. 3, Regős 3, Francsics 2, Práczky, Garancsy, Salamon A., illetve Njegovan 5, Petkovic 2, Kerschbaum, Hornyák, Jakab D.
A teljes jegyzőkönyv itt érhető el.
 
ZF-Eger-BVSC-Zugló 14-6 (3-2, 6-2, 3-1, 2-1)
Gólszerzők:
Erdélyi 5, Szivós 3, Biros 2, Hárai, Angyal, Hosnyánszky, Csuk, illetve Pásztor 3, Ambrus 2, Kovács P.
A teljes jegyzőkönyv itt érhető el.
 
PVSK-Mecsek Füszért-KSI 13-4 (4-1, 3-1, 4-1, 2-1)
Gólszerzők:
Csaba 4, Rakonjac 3, Basara 3, Csacsovszky A., Lajkó, Stojcics, illetve Kardos A. 2, Jávor, Miklós
A teljes jegyzőkönyv itt érhető el.
 
-d-



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok