Szerbia-Magyarország ÉLŐ

2013. július 24. 10:24

Szerbia-Magyarország férfi világbajnoki csoportmérkőzés, élő online mérkőzés tudósítás 13:30-tól!

2013. július 24.
Ma egy picit mintha közelebb lettünk volna hozzájuk - de még nem elég közel. Még sok a kapott gólok száma. Hamarosan nyilatkozatok.
Varga Dani próbálkozik megint, de ebben sincs elég kraft. Az utolsó fél perc már eseménytelenül pörög le.
Nikiccsel és az egyenes bejátszásokkal nem bírunk: harmadszor teszi be a falból az emberelőnyt - 13-10.
Szerb kapufa után Szivós brusztol ki egy fórt, de nem marad rá sok időnk, Madaras lövése blokkban hal el, 1:30 még.
Szivósnak nem ítélnek semmit, Varga Dani próbálja meg időnél, de nem talál kaput.
Ez viszont szemét ítélet volt, Hárainak kint volt a két keze, mégis kiszórták - és már nem is jöhet vissza, ez volt a harmadik neki. Mitrovics betette a falból öt a négy ellen. 12-10.
Páros kiállítás, Decker és Pijetlovics osztották egymást böcsülettel.
Három támadás, három gól - Szavics időt kér, hiszen van még 3:30.
A szerb center nem akart semmit, csak rángatózott, Korzyna erre nem fúj semmit, jön a kontra, keresztpassz Madarasnak, Hárai közben megáll négy méteren, erre nem számítanak, jön a bejátszás, Pufi pedig beteszi. 11-10, nagy ég!!!
Filipovics ejt szabaddobásból, de ment a kapufa, aztán kiállítás Bedőről, és Varga Dumi megoldja a széléről. 11-9, és 4:22 még. Esetleg?
Blokkoljuk a szerbek lövését, majd Varga Dumi próbálkozik távolról, kapufa, a labda hozzánk kerül, és Madaras távolija befér a rövidbe, Mitrovics nem vette annyira komolyan, mint illene:11-8. Öt perc van még.
Szivósnak most fújnak egy fórt, de sem Vámos lövése nem ér célt, sem a visszaszerzett labdából megkísérelt bejátszás.
Bónuszként egy kontra Szivós ellen, ebből a kontrát ötméteresig viszik, amit Prlajnovics bever a léc alá, 11-7, innen aligha lesz visszaút.
Szerb fórral indul, amit Nikics úgy 1.90 környékéről tesz be, ebbe nem szoktak belefújni - most sem teszik, 10-7. Innen már nehéz lesz.
Meglehetősen hektikus volt ez a negyed, a látszik, esélyünk csak akkor van, ha a Varga Dumi-féle pluszok még jönnek a zárórészben. Akciógól nélkül nemigen lesz sansz az ikszre, vagy a fordításra.
Jön a szerb fór is mentethetetlenül, sajnos, nem állunk még össze, érezhetően nincs takarás, Cuk másfél lóba után beteszi, 9-7.
Labdaszerzés után Hosnyánszky szerez kiállítást, Vámos Marci pedig egymaga megolja: bődületes gól a hosszú felsőbe! 8-7.
Éledeztünk. Varga Dumi minden dühét beleadja, és a labda a lécről vágódik be - 8-6, 1:48 még.
A szerbek elmehetnének néggyel, de kétszer is jó a blokk - még életben vagyunk, bár már csak két perc a negyedből.
Nem jó ütemben megy a labda, Varga Dumi már hiába lóbált a szélén, nem vállalta el, Hosnyánszky meg nyomás alatt lőtt, Mitrovics a végállomás.
Labdát vesztünk a szerb kapu előtt, de visszaszerezzük, aztán Decker Ádám kibrusztol egy kiállítást. Mivel még a mi térfelünkön, időkérés lesz - több nem marad, de ha most nem lőjük be, később már aligha lesz miért időt kérni.
A szerbek viszont belövik, a keresztpasszok kimozgatják a védelmet, Mandics előtt üres a kapu rövid fele, be is lövi. 8-5.
Jó a zónánk, a szerb lövés fölészáll.
A távoli lövésünk nem jó, utána kontra a szerbek ellen, majd emberelőny nekünk, de nem tudjuk helyzetig játszani, Madaras labdáját a léc hárítja.
Jó szerelés után jöhetünk, aztán Varga Dániel próbálkozik távolról, de védi Mitrovics.majd Nagy Viktor is lehalászik egy könnyű labdát.
Kontra Hárai ellen, nem túl dicső, 2-5-ös második negyed után kettővel mennek a szerbek.
Nem ússzuk meg: Prlajnovics szépen pattint a szélről, ehhez nemigen lehet hozzászagolni. 7-5, és 19 másodperc.
Deckert küldik ki, szerb időkérés - 35 másodperc van még amúgy a nagyszünetig.
Szerb fór, de jó a mozgás, mellélövés a vége. Akárcsak a miénknél: Madaras lóbák után a hosszúra irányoz, de célt téveszt. Utolsó perc a félidő előtt.
Egy-egy rossz támadás után kissé kalandos módon fórba kerülünk, majd még kalandosabb módon szépítünk: Hosnyánszky pattintása a háltótartóról jön vissza, de a bírók nem látják, aztán némi reklamálás után - plusz rásandítanak a lassításra - megadják. 6-5.
Benedek Tibor időt kér. Jogos, alig több mint négy perc alatt kaptunk négy gólt, abból három egyenlő létszámnál született...
Rossz a centerbejátszás Bedőnek, aztán őt állítják ki, egy szép bejátszásból Nikics bepöccinti a falból, 6-4.
Újabb fórl Madaras feladja Hárainak, de kicsit magas, így nem tudja normálisan rátenni, a kontrából Vanja Udovicscis lőtte ki a hosszút, 5-4.
Szerb fór, jó a védőmozgás, Mandics ballal kilövi az uszodából a labdát.
Emberelőnyt kapunk, és Madaras Norbi be tudja fejezni, közben Decker bontogatta egymást a szerb védővel, ennyi kellett még. 4-4.
Hárai el tudja csavarni centerből, de mellémegy hangyányival, átellenben Bátori marad Dusko Pijetlovicson, Nagy Viktor próbálná egyensúlyozni a differenciát, de nem tudja, üreskapus csavargól, 4-3.
Filipovics gólja nyitja a negyedet... Beakad a távoli lövés, megint Viktor kezéről megy be, 3-3.
Eddig jól fest a meccs - igazi, klasszikus pólócsata. Egyelőre jól lőjük a fórokat, 5/3-nál tartunk.
Háraitól félnek, rendszeresen letarolják - jön a fór, Vámos pedig szédületesen pattint a rövid felsőbe, 2-3, 20 másodperc még.
Nagy Viktor szédületes - megint kettőt véd hátrányban!
Szerb fór, de Nagy Viktor kétszer is szenzációsan véd. Aztán Bátori próbálkozik szabaddobással, de jó a blokk..
Hárai duplajáromban elakciózza a labdát, gyönyörű ejtés, de visszajön a lécről.
Decker Ádám betörésére fújnak kontrát. Átellenben Andrija Prlajnovics ravasz pattintása megakad a felsőben, nem igazán tudtuk lereagálni, pedig ki sem emelkedett a vízből. Vagy tán azért. 2-2 és 2:55 még.
Megint fór, Varga Dumi most lóba után küldi rá, de odaér a kapus.Átellenben Nagy Viktor is fog egyet, megint jöhetünk.
Most szerb előny, Filipovics kapáslövése Nagy Viktor kezéről vágódik be, kár érte, 1-2.
Nem kegyelmeznek a bírók a nyakfogós bekkelésnek: harmadik szerb kiállítás, ezúttal is Madarasé a gólpassz, most Varga Dumi simítja a felsőbe a labdát, kapásból! Pazar, 0-2.
Labdaszerzés után újabb jogos fór, és ez már bemegy: Madaras bejátszását Szivós teszi be. Jelentem, a kapufától! 0-1
Emberelőnybe kerülünk, de egy rossz passzon elmegy a figura, így lövés sem lesz a támadásból.
Azért errefelé is tudják, mi fán terem a jó vízilabda - a délelőtti meccseken csak lézengés volt eddig, most meglehetősen sokan ülnek a lelátókon. Bár azért messze még a telt ház.
Ha az időjósokra hagyatkoznánk, akkor máris jó előjelnek tekinthetjük, hogy felhők takarják a napot és feltámadt a szél, akárcsak tegnap, a lányok olaszok elleni csoportrangadóján.
Üdvözlet mindenkinek! Itt az első komoly teszt: a szerbek elleni meccs. A Világliga-döntőben simán kikaptunk tőlük, a görögországi tornán legyőztük őket.



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok