BL: Nagyváradra és Marseille-re figyelünk

2015. október 02. 10:28

A Szolnok és az OSC idegenben próbál jó eredményt elérni a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik szakaszában, az első mérkőzéseken. Már a főtábla a tét.

A Szolnok ismét a főtáblára készül (Fotó: MTI)

Mind a Szolnoki Dózsa-Közgép, mind az A-Híd-OSC-Újbuda megnyerte saját selejtezőcsoportját a második szakaszban, ennek köszönhetően pedig – szerencsére – nem kerültek össze a főtábláért folyó selejtezőben.

Ez ugyanis tavaly így történt, és bár az első mérkőzésen döntetlen született a Kondorosi úton, a visszavágón a Szolnok behúzta a győzelmet és feljutott a főtáblára. Ott aztán csoportmásodikként jutott ki a barcelonai Final Sixre, ott aztán nem sikerült mérkőzést nyerni.

Az OSC a grúziai kvalifikációs szakaszban (az elsőben) a Hannoverrel és a Marseille-jel is döntetlent játszott, hogy aztán legyőzze a Lokomotiv Tbiliszit. Ezután Athénba kellett utazniuk a fiúknak, ott pedig előbb simán verték a Montpellier-t, majd 8-8-as döntetlent értek el az olasz Brescia ellen, a zárónapon pedig biztosan verték a Vouliagmenit, így szerezték meg a csoportelsőséget.

A Szolnok Hannoverben tapasztalta meg, hogy a német csapat erős, ennek ellenére 11-10-re sikerült őket legyőzni a zárónapon. Ezen múlt a csoportelsőség, mert korábban a Budvát és a Radnicskit is fölényesen verték Varga Dánielék.

Ami a sorsolást illeti, mind Vincze Balázs, mind Cseh Sándor elégedett lehetett, hiszen verhető ellenfél a Marseille és a Nagyvárad is, függetlenül attól, hogy mindketten megmutatták már erejüket a kvalifikáció során. A franciák a Rijeka mögött lettek másodikak, úgy, hogy mindössze egyetlen góllal maradtak alul a horvátok ellen (12-13), emellett a Spartak Volgogradot és a Hulman Kristóffal felálló Duisburgot is magabiztosan múlták felül. A Nagyvárad a Jadran Herceg Novi mögött lett továbbjutó, ellenük egy góllal kapott ki, emellett a Sport Management Veronát két, a Sabadellt 7 góllal győzte le.

Ami a többi párosítást illeti: a Jadran Herceg Novi négy év után első montenegrói csapatként juthatna fel a főtáblára, ehhez azonban nagy feladatot kell teljesíteni, a Brescián kellene túljutnia. Az első mérkőzést Montenegróban rendezik, ez sem feltétlenül kedvező, mindenesetre szoros meccsre van kilátás.

A Primorje Rijeka, amely tavaly szintén Final Six-résztvevő volt, mi több, döntőt játszott a Reccóval, így a Hannovernek, bármennyire is erős, fel van adva a lecke.

A két magyar csapat egyébként jól rajtolt a bajnokságban, az OSC előbb Pécsen győzött (13-7), majd nagyszerű játékkal verte idegenben a Honvédot, mindössze három gólt eredményezve ellenfelének (10-3). A Szolnok egyelőre csak egy mérkőzést játszott, az újonc Tatabányát győzte le 19-4-re.

Az ellenfelek keretei:

Digi Nagyvárad:


Gojko Pijetlovics, Droin Cretu, Szabó Roland, Tiberiu Negrean, Dusan Markovic, Mihnea Chioveanu, Alex Popoviciu, Ramiro Georgescu, Vojislav Cupic, Andrei Cretu, Gheorge Dunca, Gheorge Mihnea-Andrei, Bogdan Remes

CN Marseille:

Remi Garsau, Arshak Hovhannisyan, Logan Piot, Mathias Olivon, Nicolas Constantin-Bicari, Sebastien Monneret, Thibauld Simon, Ugo Crousillat, Guillame Dino, Charles Cannone, Igor Kovacevic, Enzo Khasz, Alexandre Camarasa

Bajnokok Ligája, selejtezők, 3. forduló, 1. mérkőzések:

Október 3., szombat:


Primorje Rijeka (horvát)-Waspo Hannover (német) – 19 óra
Digi Nagyvárad (román)-A-Híd-OSC-Újbuda – 19 óra 30 perc (magyar idő szerint)
CN Marseille (francia)-Szolnoki Dózsa-Közgép – 20 óra
Jadran Herceg Novi (montenegrói)-Brescia (olasz) – 19 óra

A visszavágókat október 17-én rendezik. A négy győztes feljut a főtáblára, a vesztesek az Euro Kupa következő csoportkörébe nyernek besorolást.
 
A mérkőzéseket itt lehet majd élő jegyzőkönyv segítségével követni.
 
A Bajnokok Ligája főtáblája:

A csoport:


CNA Barceloneta (spanyol)
A Jadran Herceg Novi (montegrói)–Brescia (olasz) párharc győztese
ZF-Eger
Olympiakosz Pireusz (görög)
A Primorje Rijeka (horvát)–Hannover (német) párharc győztese
Spandau Berlin (német)

B csoport:

Pro Recco (olasz)
Partizan Belgrád (szerb)
A Nagyvárad (romániai)–A-HÍD-OSC-Újbuda párharc győztese
Jug Dubrovnik (horvát)
Galatasaray (török)
A Marseille (francia)–Szolnok párharc győztese

A budapesti Final Six időpontja: 2016. június 2-4. 

-ds-



E.ON Férfi OB I.

Honvéd - Tigra-Zf-Eger

2022. nov. 05. 16:30

Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Split, Eb: a döntő előtti utolsó átmozgató edzés (Fotók: Dobos Sándor)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok