Az OSC 8-0-s nyitány után győzött a Kőér utcában

2015. szeptember 27. 18:20

A Honvéd sokáig csak kereste önmagát a vasárnap délutáni mérkőzésen, ez pedig végzetes volt az OSC ellen, Vincze Balázs csapata 7 gólos sikert aratott.

A négy újonnan igazolt egykori KSI-játékossal kezdett a Honvéd, Kardos Gergely a kapuban, Kovács Gergő, Fejős Róbert és Kalanovics Balázs a mezőnyben volt ott a vízben. Éppen Kovácsot állították ki a negyed elején, Drasko Brguljan azonnal kihasználta, majd aztán Salamon Ferenc lőtt akciógólt, higgadtan indított az OSC.

Pedig tavaly mindkét alkalommal megizzadt a Honvéd ellen, szoros volt a tavalyi szezon bajnoki nyitómeccse is, majd aztán a „tavaszi” találkozó is tartogatott izgalmakat (a kupában viszont nagy nyertek Salamonék). A tévés meccs ellenére voltak illusztris vendégei a meccsnek, megnézte például azt Benedek Tibor szövetségi kapitány, Szivós Márton vagy éppen Pádár Ildikó, korábbi vb-ezüstérmes kézilabdázónk.

Nagy Ádám, az OSC fiatal igazolása már az első negyedben szerepet kapott, köze is volt a negyedik újbudai gólhoz, az ő közbeavatkozása nyomán került a labda Hegedüs Gáborhoz, aki nem hibázott (előtte Bátori szerezte a harmadikat, aki mellesleg igen korán összeszedte a második hibáját).

Nem ment a támadás a Honvédnak, miközben a másik oldalon pikáns volt látni, Steinmetz Barnabás hogy próbálja semlegesíteni Német Tonit. Vad Lajos gyűjtött be egy sárga lapot a 13. percben, majd 0-6-nál kapuscserére szánta el magát, György Dávid állt be Kardos Gergő helyére.

7-0 állt az eredményjelzőn a nagyszünetben, így eszünkbe jutott a tavalyi bajnokság Szolnok-Honvéd találkozója, amely 11-1-es eredményt hozott, akkor a második negyedben talált be a Honvéd, most az volt a kérdés, mikor törik meg a csend ezen a találkozón.

Nagy Ádám törte meg a saját gólcsendjét (a gólcsend kifejezés persze túlzó, első OSC-s bajnokiját játszotta), bombagólt szerzett (0-8) a harmadik negyed elején, és erre a negyedik 2. percében érkezett a válasz, egyben az első hazai válasz, Kovács Gergő talált be. Éledezett a Honvéd aztán, Illés Sándor után Simon Roland lőtt gólt, az övé ráadásul különösen szemrevaló volt, nagyon megküzdött érte középen (3-8). Belefért aztán még egy nagy György-védés is a negyed legvégére, Német Toni közelről belelőtte.

A negyedik negyed első érdemleges eseménye Kovács Gergő remek labdaszerzése volt, a második pedig Kiss Gergely lövése, történetesen 5 méterről végezte el, de Bisztritsányi Dávid fogta a büntetőt. A negyed derekára aztán Barabás Botond érkezett a vendégkapuba, rögvest védett is egy embereset.

A vége mindezzel együtt is fölényes vendégsiker, következhet a Bajnokok Ligája-selejtező az OSC számára, a Nagyvárad ellen.
 
György Dávid és Nagy Ádám nyilatkozata itt hallgatható meg.

Eredmény – E.ON férfi OB I.-es bajnokság, 2. forduló:

RacioNet-Honvéd-A-Híd-OSC-Újbuda 3-10 (0-4, 0-3, 3-1, 0-2)
Kőér utca, 350 néző, vezette:
Székely Balázs, Kovács Cs. Tamás

Honvéd: Kardos – Kovács G. 1, Illés 1, dr. Kiss G., Simon A., Kalanovics, Fejős. Csere: György (kapus), Kiss B., Steinmetz B., Borsós, Dömötör, Simon R. 1. Vezetőedző: Vad Lajos

OSC: Bisztritsányi – Gór-Nagy, Brguljan 1, Decker Á., Salamon 3, Hegedüs 1, Német T., Csere: Barabás (kapus), Nagy Á. 1, Bátori 2, Juhász 1, Graham, Bundschuch 1, Kovács G. Vezetőedző: Vincze Balázs

Gól/emberelőny: 0/6, illetve 2/4
Ötméteresek: 0/1, illetve -
Kipontozódott: -
 
-ds-



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok