Hölgyek: edzőmeccsekkel hangoltak a bajnoki nyitányra

2015. szeptember 26. 17:06

A Hajós-uszoda nyitott 33-as medencéjében találkozott négy csapat csütörtökön és pénteken. Edzőmeccsek, kísérletezés, tapogatózás, hangolódás. Az UVSE veretlen maradt.

Fotó: MTI/archív

Az UVSE, a BVSC, a Szentes és az Eger játszott egymással a Margitszigeten. Az UVSE simán verte a Szentest, egy góllal a BVSC-t, míg az egri csapattal döntetlenre végzett.

A BVSC is legyőzte a Szentest, és az Eger ellen 10 góllal győzött, míg a Szentes biztosan verte az Egert.

Főszereplőket kérdeztünk.

Gangl Edina, az UVSE kapusa:

„Váltakozva védtem a tornán, az Eger ellen végig én voltam a kapuban, a Szentes ellen az első és a negyedik negyedben, míg a BVSC ellen kezdtem, majd jött egy fiatal, és aztán a záró két negyedet is megkaptam. Aranyi Réka és Drajkó Szonja kapott még szerepet az edzőnktől. Látszott a fáradtság a csapatokon, de munkában vagyunk, nagyon kemény munkában. Érthető, ha nem volt minden tökéletes, az eredmény most lényegében másodlagos volt. A jövő héten, 1-jén megyünk Kirishibe, a nemzetközi tornára, ott tovább fejlődhetünk.”

Petrovics Mátyás, a BVSC-Zugló vezetőedzője:

„Az UVSE kezdeményezte a tornát, aminek nagyon örültünk, hiszen kellenek ezek a jó gyakorlási lehetőségek a bajnokság előtt. Mindenki kísérletezett, nagyon sok fiatal játszott, és minden meccsen voltak hiányzók mindegyik csapatban. Tapogatózás is folyt valamennyire, és fontos volt, hogyan fogadjuk a nemzetközi gyakorlathoz igazított szabályokat. Örülök, hogy nagyon színvonalas játékvezetés folyt végig, reméljük, ez lesz a folytatásban is, már a bajnokságban. Az időjárás volt a legnagyobb akadály, esett az eső, ennek ellenére jó hangulatú felkészülési meccseken vagyunk túl. A válogatottak közül többen 2-3 hét edzés után vannak, a következő napokban még figyelnünk kell a fizikális felkészítésre. Van még mit dolgoznunk, persze már nyakunkon a bajnoki rajt, az Eger elleni hazai mérkőzéssel indítunk majd.”

Kövér-Kis Réka, a Szentes játékosa:


„Ugyanazzal a tudattal utaztunk Budapestre, mint amilyennel egy hete Szegedre. A torna nevében is benne van, felkészülési, így Tóth László vezetőedző is hangsúlyozta, az eredmény idézőjelben másodlagos. Edzésnek fogtuk fel a meccseket, stresszmentesen, higgadtan próbáltunk játszani. Sajnos, nem voltunk komplettek, mert Bujka Barbara, illetve a másik balkezes játékosunk is kihagyta a tornát. Nyilvánvaló, hogy vannak még hiányosságaink, de most ez a torna jól szolgálta a felkészülésünket, felmértük, hol tartunk. Folytatjuk a korábban elkezdett munkát, jövő szombaton pedig élesben is elkezdjük a szezont, a Szeged elleni hazai meccsel. Akkor minden bizonnyal már teljes lesz a csapatunk."
 
Czigány Dóra, az Eger játékosa: "Igazából nagyon hasznos torna volt, mert mindkét végletét láttuk a játékunknak. Amikor fegyelmezetten és nyugodtan játszunk, és amikor kapkodva és nem odafigyelve. Sajnos több volt a rossz játék, mint a jó, de úgy érzem, még nagyon az elején vagyunk ennek az évnek. Még csak pár edzőmérkőzésen vagyunk túl, de én bizakodó vagyok az idei bajnoksággal kapcsolatban."

Eredmények – felkészülési torna, nők:

BVSC-Zugló-Hungerit-Szentes 11-8
UVSE-ZF-Eger-EKF 8-8

UVSE-Hungerit-Szentes 10-4
BVSC-Zugló-ZF-Eger-EKF 20-10

Hungerit-Szentes-ZF-Eger-EKF 15-6
UVSE-BVSC-Zugló 14-13

Az ob I. 1. fordulójának programja:

Felsőház:


BVSC-Zugló-ZF-Eger-EKF – október 3., 16 óra
Hungerit-Szentes-Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas – október 3., 16 óra
Dunaújvárosi Főiskola-Maarsk Graphics-UVSE – elhalasztva, a Kirishi-kupa miatt, ahol mindkét csapat részt vesz

Alsóház:

UVSE-Kecskeméti Vízilabda Egyesület – október 3., 10 óra
KÓPÉ ÚVSE-Tatabányai Vízmű SE – október 3., 17 óra

-dobos-



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok