Tízgólos Fradi-siker a bajnoki rajton

2015. szeptember 23. 20:02

Az E.ON férfibajnokság B csoportjában a KSI három akciógóllal indított a Ferencváros ellen, de aztán 16 percig nem talált be, ez pedig végzetesnek bizonyult. Az OSC eközben Pécsen nyert magabiztosan.

Fotó: Dobos Sándor

Szép őszi kora este kezdődött a Széchy-medencében a 2015-16-os bajnokság első felnőtt-mérkőzése. Ennek a találkozónak a megerősödött Ferencváros volt az esélyese, ennek ellenére az első perceket még a bemelegítésre használta fel a Fradi, egészen pontosan ekkor még fickándoztak a KSI fiataljai. Aztán valami történt a KSI-vel, és bátortalanabbá vált, ezt pedig kihasználta a vendégcsapat.

Amely egyébiránt tartalékosan állt fel, Aidan Roach kétmeccses eltiltása még az előző szezonból „jött át”, míg Katonás Gergő és Jansik Szilárd sérülés miatt maradt távol. Így kerülhetett a csapatba a fiatal Irmes Márton, aki unokatestvérével, Irmes Pállal így rögtön az első felnőtt bajnoki mérkőzésen együtt játszhatott, élménynek nem utolsó.

„Mi lesz itt, kérem! Az első negyedben, az első lövésnél gólt lő a Pohl Zoli. Mi lesz ebben az évben!” – kiáltott fel Gerendás György az első negyed végén, amikor a junior vb-bronzérmes bekk nagy gólt ragasztott a hazai kapuba. Bizonyára kabalának sem volt rossz ez a találat a fiatal játékosnak, egyben jelezte, akkora már felszabadultak a zöldek.
Olyannyira, hogy egyetlen gólt sem engedélyeztek a KSI-nek a második negyedben, amikor is Tóth Márton megszerezte első Fradi-találatát tétmeccsen. „Miért nem mentél be, és lőtted el?” – kérdezte Bicskei Attilát Horváth János, de ebben a negyedben ezt a kérdést még jó pár embernek fel lehetett volna tenni. Marnitz Márk aztán a negyed 7. percében (!) lőtte az elsőt, a hazaiak 16 perc után találtak be ekkor. Dőry Farkas is lőtt egyet aztán, első Fradi-gólja volt neki is ez.

Vogel Somával a kapuban kezdte a zárónegyedet a Fradi, kellett is egy visszanyúlás a részéről az első KSI-akciónál, furcsán pattant a labda. Baj Marcell és Marnitz Márk lövésénél viszont nem tudott mit reagálni (itt jegyezzük meg, Marnitz Gergő és Márk, a két testvér egymás ellen játszott).

A végén aztán fölényes győzelmet aratott a Ferencváros, és jó felkészülési meccsnek tekinthette ezt a mérkőzést az Euro Kupa-terhelés előtt.

Keszthelyi Tibor, a KSI edzője: „Megilletődötten játszottunk, a Fradi fizikális fölénye érvényesült a meccsen. Attól függetlenül, hogy a második negyed rosszul sikerült, tisztességesen küzdöttek a srácok.”

Varga Zsolt, az FTC vezetőedzője: „Az eredmény tekintetében nem lehetek elégedetlen, egyedül az első negyedben bekapott, gyorsan bekapott három akciógólt néztem rossz szemmel. A szezonnyitó meccsen mindig vannak gyengébb periódusok, igazából a nyitott medencéhez sem vagyunk hozzászokva, de örülök, hogy biztos sikerrel nyitottunk. Kicsit aggasztó, hogy vannak sérültjeink, de jövő héten már ők is hadra foghatók lesznek.”

Tóth Márton, az FTC játékosa:
„Jó volt, örülök, hogy elindult a bajnokság, szerintem összeszedetten játszottunk a kezdeti nehézségek után, és magabiztos győzelmet arattunk. Négy emberünk hiányzott, ez azért látszódott, remélem, a hétvégi, Pécs elleni meccset is fel tudjuk használni az Euro Kupa-hangolódásra.”

A BL-selejtezőre készülő OSC remekül kezdett Pécsen: Drasko Brguljan, majd Német Toni szerzett gólt, majd Zlatko Rakonjac szépítése után Bátori Bence, és a második negyed elején újfent Német jegyzett gólt, avagy 4–1-es előnyt csikart ki Vincze Balázs csapata. Voltaképpen ezt őrizte a meccs végéig. A házigazda, jelezve, ebben az idényben jobb lehet, mint az előzőben, 6–8-ra még fel tudott zárkózni, ám ekkor megrázta magát a bajnoki ezüstérmes, zsinórban öt gólt szerezve döntötte el a partit.
 
Eredmény – E.ON férfibajnokság, 1. forduló:

B csoport

KSI SE-FTC-PQS-Waterpolo 6-16 (3-6, 0-5, 1-2, 2-3)
Vezette:
Székely Balázs, Kovács Cs. Tamás

KSI: Horváth A. – Zerinváry, Miklós, Boros 1, Bicskei, Baj 2, Marnitz M. 2. Csere: Bányai (kapus), Kardos A., Szabó, dr. Balla 1, Lévai, Jávor. Vezetőedző: Horváth János

FTC: Gárdonyi – Dőry 2, Nyéki 4, Pohl 1, Csuk 2, Marnitz G. 2, Tóth M. 2. Csere: Vogel Soma (kapus) Irmes P., Irmes M., Kolozsi 2, Swift 1, Vogel Simon. Vezetőedző: Varga Zsolt

Gól/emberelőny: 1/4, illetve 1/3
Ötméteresek: -
 

PVSK-Mecsek Füszért–A-Híd-OSC-Újbuda 7–13 (1–3, 2–4, 3–3, 1–3)
Gólszerzők:
Basara 2, Csaba, de Blasio, Surányi, Rakonjac, Krizsán, ill. Bátori 4, Brguljan 3, Decker Á. 2, Német 2, Juhász, Gór-Nagy
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok