A BENU Magyarország Zrt. a szövetség új támogatója

2015. szeptember 23. 11:33

A Magyar Vízilabda Szövetség és a BENU Magyarország Zrt. támogatói szerződést kötött, amelynek értelmében 2015-ben és 2016-ban a férfi és női vízilabda Magyar Kupa-sorozatot BENU Magyar Kupa néven rendezik.

A Magyar Vízilabda Szövetséget rendkívüli büszkeséggel tölti el, hogy a BENU Magyarország Zrt. a vízilabdasportot találta méltónak arra, hogy támogassa. A sportág férfi és női Magyar Kupa mérkőzései a bajnokság mellett a legrangosabb, legnívósabb és leginkább fókuszban lévő küzdelemsorozatát jelentik. Nagy örömünkre szolgál, hogy a támogatásnak hála 2015-ben és 2016-ban is BENU Magyar Kupának nevezhetjük a viadalt.

„Hiszem, hogy kölcsönösen kiváló szerződést kötöttünk. Számunkra azért, mert a támogatás segítséget nyújt céljaink eléréséhez, a cég számára pedig azért, mert a magyar vízilabda tovább növelheti BENU ismertségét úgy Magyarországon, mint Európában, de nyugodtan mondhatom, az egész világban” – fogalmazott dr. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, aki hozzátette: „Az olimpiai felkészülés legforróbb időszakában különösen hálásak vagyunk a cég nagylelkűségéért.”

Tekintettel arra, hogy férfi és női válogatott játékosok, olimpiai-, világ- és Európa-bajnokok egyaránt idehaza, magyar klubcsapatokban szerepelnek, ezúttal is hatalmas csata várható a serlegért, a BENU Magyar Kupa aranyérmeiért. Ráadásul ezúttal dupla hétvégén, hiszen a versenynaptár miatt különválik a két nem négyes döntője – a hölgyek november 28-29-én, a férfiak december 12-13-án mérkőznek majd a négyes fináléban.

A magyarországi BENU Gyógyszertárakat összefogó BENU Magyarország Zrt. a német Phoenix-csoport tagja, amely Európa 25 országában tevékenykedik a gyógyszer-nagykereskedelemben, illetve 12 országban van jelen a gyógyszer-kiskereskedelemben, mintegy 1600 közforgalmú gyógyszertárral.

A magyarországi kiskereskedelmi üzletágat a BENU Magyarország Zrt. üzemelteti, amely 16 éve van jelen a hazai piacon. Társaságunk 2012-ben vezette be a BENU brandet – további hat országgal egyszerre -, ezzel a vásárlók számára is egyértelművé téve gyógyszertáraink összetartozását.

Jelenleg közel 200 helyen érhetőek el a BENU Gyógyszertárak Magyarországon, melyekben havonta több mint 1 millió embert szolgálunk ki.

A BENU gyógyszertárakat a hagyományos gyógyszertári kialakítással szemben a világos, barátságos, átlátható tér jellemzi. Megszűntek a vásárlókat a gyógyszerészektől elválasztó üvegfalak, megteremtve ezzel a beteg és szakemberek közti közvetlenebb kommunikációt. További jellemzőjük a szabadpolcos rendszer alkalmazása, és ezeken a készítmények indikációs kategóriákban történő kihelyezése. 2012 óta közel 80 gyógyszertár újult meg a fentiek szerint.

„Számunkra a két legfőbb érték az ember és az egészség. Célunk a betegek, illetve az egészségük megőrzését fontosnak tartók legmagasabb szakmai elvárásoknak megfelelő, színvonalas kiszolgálása. A gyógyítás elősegítése mellett kiemelten fontosnak tartjuk a megelőzést és az egészségmegőrzést, ezért a lehető legszélesebb körben hívjuk fel a figyelmet a vitaminok, táplálék-kiegészítők, minőségi babaápolási és szépségápolási cikkek és diagnosztikai eszközök mindennapi életben betöltött szerepére. Gyógyszertárainkat úgy alakítottuk ki, hogy a vásárlók minden igényt kielégítő szolgáltatásban részesüljenek. Fontosnak tartjuk, hogy a gyógyításhoz, egészségmegőrzéshez és higiéniához kapcsolódó termékekhez, a mai vásárlási igényekhez igazodó, barátságos környezetben, segítőkész és hozzáértő gyógyszerészek közreműködésével, a lehető legkedvezőbb áron juthassanak hozzá a betegek és a gyógyszertárba látogatók ” – fogalmazott dr. Zlinszky János igazgatósági tag, aki ajándékul egy vízilabdás csomagot kapott dr. Kemény Dénestől.
 
A sporttal kapcsolatban elmondta: „Az egészségtudatos élet fontos része a sport. Hazánkban az egyik legnépszerűbb és legsikeresebb csapatsportág a vízilabda, amely a BENU-hoz hasonlóan hatalmas fejlődésen ment keresztül az utóbbi években. Köszönhető ez a megalapozott szakmai háttérnek és a befektetett munkának. A BENU gyógyszertárak magas színvonalat képviselnek a saját piaci környezetükben csakúgy, mint a magyar vízilabda a sportban. Örömünkre szolgál, hogy támogatni tudjuk a Magyar Vízilabda Szövetséget, és ennek keretében a 2015-ös és 2016-os szezonban is a BENU Magyarország Zrt. lesz a férfi és női Magyar Kupa névadó szponzora.”

Fotó: Dobos Sándor

A sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatkozott Bíró Attila, a női válogatott szövetségi kapitánya, aki szintén köszönetet mondott a BENU támogatásért, majd a programról beszélt: „Az elméleti munkát megkezdtem, illetve folyamatosan kapcsolatban állok a klubokkal, a játékosokkal. Először hivatalosan majd október 12-én találkozunk, két napos összetartásra jövünk össze. Idén két hazai, és egy idegenbeli világliga-meccsünk lesz, és majd a januári, kvalifikációs Európa-bajnokságra egy hónapot tudunk együtt készülni.” A kapitány elmondta, az eddigi ismert stábja (Tóth László, Áts Bertalan) tovább bővült: igent mondott felkérésre az ismert pszichológus, Csernus Imre, illetve folytatja a válogatottal a munkát Ágó Renáta erőnléti edzői.

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok