Magyarország-Olaszország 10-4

2013. július 23. 12:48

Magyarország-Olaszország női világbajnoki csoportmérkőzés, élő online mérkőzés tudósítás 18:50-től!

2013. július 23.
Hamarosan nyilatkozatok - az egészen parádés győzelem után!
A centermegjátszás most nem jó, náluk a szélre adott labdából kapufa lesz - itt a vége. 10-4 - csak azért kár, hogy az utolsó negyedet nem 3-1-re nyertük.
És tényleg... Közelről próbálták meg rálőni, igaz, a jobbkezes a rossz kéz szélről, de Illés Anna gyönyörűen blokkolt!
Kétcenteres játékkal próbálkozunk, Takács Orsinak megy a bejátszás, rá is tudja óhéberezni, de védi a kapus. Visszaúszás közben kiállítás, időkérés után az olaszok próbálkoznak. A mai nap alapján amondó volnék: a lehetetlennel...
Újabb elsőrangú védekezés, a végén gyönyörű labdaszerzéssel a centerrel szemben - megérdemelt a pihenő, Merész András ugyanis időt kér. 1:35 még. Ja, ha még nem írtam volna, eldőlt a meccs:)
Tóth Ildi lő időnél szabaddobásból, kapufa lesz belőle.
Menczinger marad ott a szélen, lóbák után lő, de véd a kapus. Átellenben újabb távoli, de kapufa, Bolonyai rajta volt.
A közönség elismerően tapsol, Frassinetti labdája beakad. Van ok az ünnepre - Merész közben ingerülten magyaráz, hogy mit kellett volna másképp csinálni... 10-4, és 3:30 még.
Türelmesen végigjátsszuk a támadást, a végén Bujka próbálkozik védővel a nyakában, de erre odaér Gigli.
Újabb sima labdaszerzés, az olaszok szétestek, mint az albán elemesbútor.
Radicchi próbálkozik, de Bolonyai véd. Ha a védők nem térítik el a labdát, akkor nincs baj. A szöglet után újabb Flóra-védés, aztán kontra Bujka ellen.
Bujka próbálkozott némi extrával, de ez elakadt a kapusban. Átellenben mellészáll a labda, Kisteleki elmegy, de kapufára ejt.
Kezd kínossá válni, mégiscsak az Európa-bajnokról van szó... Vergődnek csak, megint Bolonyai a végállomás.
Újabb kapufa az olaszoknál, nálunk szép bejátszás Bujkának - ötös lesz belőle. Abból meg gól: Szűcs Gabi ragasztja a felsőbe, 10-3.
Olasz lövéssel indul, hátha. Nincs hátha, Bolonyai szögletre véd.
Az a helyzet úgy egyébként, hogy súlyosan tönkrevédekezzük őket. Képtelenek bármit is kezdeni a hátsó alakzatunkkal, annyira szilárd és fegyelmezett. Amúgy láthatóan a kedvük is elment az egésztől. Három 3-1-es negyed - pörög az oktatófilm.
Menczinger próbálkozott lövéssel időnél - Merész megtiltotta, hogy idő előtt bárki bármilyen kétes ügyletbe keveredjen... -, de védte a kapus, a maradék tíz másodperc már nem elég semmire az olaszoknak, a megelőtő 7:50 perc során sem voltak képesek épkézláb akcióra.
Egy kipattanót ismét mi gyűjtünk be, de nincs komoly helyzet. Ők ejteni próbálnak, de csak két dolog hiányzott: az ív és a pontosság.
Őszintén kíváncsi vagyok arra az olasz fórra, amiből gól születik,. Ebből a lécet találták el, de látszott, hogy zéró az esély a gólra. Utána kontra, jöhetünk.
Remek centerbejátszás után kiállítás Tóth Ildiről, az olaszok próbálkoznak valami kitámadásfélével, de ez semmire sem hasonlít - Antal Dóri pedig gond nélkül belövi szemből, már hattal megyünk!
Remek centerbejátszás után kiállítás Tóth Ildiről, az olaszok próbálkoznak valami kitámadásfélével, de ez semmire sem hasonlít - Antal Dóri pedig gond nélkül belövi szemből, már hattal megyünk!
Kicsit csapkodós volt a játék, Keszthelyi járt legközelebb a gólhoz, de a léc mentett, viszont visszaszereztük a labdát.
Újabb olasz előny, de most Menczinger blokkolja le parádésan a lövést.
Nem kockáztatunk, a támadászáró Antal-lövést blokkolják.
Kontra Tóth Ildi ellen, aztán most egy kapáslövéssel próbálkoznak, de Bolonyai simán védi.
Fór az olaszoknak - de hiányzik az élet az adogatásból. Blokk a vége, mi jöhetünk.
Ja, így belefér. Keszthelyi hétről megkínálja Giglit, az olasz nem ér oda a labdára, 8-3.
Na, már megint egy megpattanó, a rohadt életbe... Most Radicchi labdája pattant be a védők kezéről, Bolonyai a másik irányba indult.
Na, már megint egy megpattanó, a rohadt életbe... Most Radicchi labdája pattant be a védők kezéről, Bolonyai a másik irányba indult.
Bujka Barbi - ez elképesztő... Négy emberrel a nyakában fordult be, aztán betette az alsóba: 7-2!
Elég jól fojtjuk meg az olasz támadásokat - esély sem volt, hogy ez a kényszerlövés bemenjen.
Több volt ebben a támadásban... Bujka majdnem át tudta lapátolni Takácsnak a bejátszott labdát, de csak majdnem...
Utóbbi megjegyzésért elnézést, csak túl sok női meccset láttunk már ahhoz, hogy ilyenkor lazán mosolyogjunk. Ha ugyanígy négy lesz közte három perccel a vége előtt, akkor talán igen...
Az első két negyedben tanítanivaló játékot nyújtott válogatottunk, erre bizonyíték a két 3-1-es negyed. A játékvezetés tökéletes, eddig remekül működik mindent. Ám lányokról van szó, azaz ne dőljünk hátra...
Ez parádés volt! Zseniális helycserés fór a jobb szélen, az olaszok nem tudják lereagálni, hogy Bujka kerül a szélre, aki két lóba után, mindenkit becsapva, most a hosszúba lő - a fór 20. másodpercében! Közte négy a félidőben, ez igen!
Huszonhárom másodperc van a félidőig.
Taktikus játék, a támadóidő végéig adogatunk, közben Bujka Barbi beér második centerbe a szélen, megkapja a labdát - jön a kiállítás, majd a time-out.
Szép Bolonyai-védés után Bujka próbálkozott egy Hosnyánszky-s csavarral kintről, de blokkolták a labdát.
Most hatékony védekezés zajlik mindkét oldalon, a kapusokig csak gyenge labdák jutnak el.
Frassinetti most a rövid oldalon találja el a kapufát, majd Tóth Ildi próbál centerezni, de szerelik.
Egy ejtés után a lécről hozzánk pattan vissza a labda, majd egy olaszt kiküdenek visszaúszás közben, Keszthelyi Ritus pedig megmutatja, csak azért is beveri, ha úgy hozza a sor: a szélről pattintja be a fórt. 5-2!
Keszthelyi süti el középről, de félmagas a labda, ez könnyű zsákmány Continak.
Nem az időkérés miatt, de 4-2. Emmolo lövésébe Garda beleblokkol, de a kezén irányt változtató labda becsúszik a sarokba.
Aztán egy pazar bejátszás Bujka Barbinak, aki egészen szédületes gólt szerez centerből! 4-1 - Conti mester pánikszerűen időt kér.
Most olasz fór - ez is jogos, centerből -, de Frassinetti pattintása a lécről visszajön!
Kapunk egy fórt mi is, de Antal Dóri elég rossz ütemben lövi el, így simán védi a kapus.
Átellenben jogos olasz fór, de két méteren belülről húzzák be, nem adja meg a spanyol. Ez is jogos volt.
Nem kis kalamajka után kerül hozzánk a labda - de a centerbejátszás után elnyomják Bujka Barbarát.
Remek első negyeden vagyunk túl - ráadásul teljesen normális mederben folyik a játék, nincs itt Naumov, hogy szétfújja a meccset, a szlovén-spanyol páros remekül asszisztál a kemény, de teljesen vízilabdát idéző játékhoz. És persze Keszthelyi Rita csuklója jelenti eddig a különbséget...
Emberelőnyt kapunk, szép járatás végén Bujka Barbi beveri a léc alá a szélről, ahogy kell: 3-1, a maradék másodpercek lepörögnek.
Labdát szerzünk, aztán Garda próbálkozik egy újabb lövéssel, de blokkolják. Az olaszok lövését nem lehet blokkolni - annyival megy mellé.
Garda átlövése vágódik oldalra a kapufáról, visszaszerezzük, aztán Buja centerezik, de a kapus kezéről a kapufára pörög a labda.
Zónázunk, a végén az olasz elengedi, de Bolonyai Flóra simán véd.
Szűcs Gabi szédületes blokkja után indulunk, Keszthelyit lefaultolják öt méteren, ő pedig szépen ejt szabaddobásból - újabb gyönyörű gól, 2-1.
Átellenben Takács tör be, kapja a labdát, de nyomás alatt Gigli kezébe húzza.
Most az olaszok húzzák végig szépen, Cotti éles szögből pattint, a labda a léc éléről pattan ki, ez mázli volt.
Újabb kontra az olasz center ellen, bár a kontrát nem tudjuk végigvinni, ám a végén Keszthelyi üresen marad a szélen, és éles szögből beejti. Elsőrangú! 1-1 és 4:27 az első részből.
Kontra Bujka ellen, majd egy mellészálló lövés olasz részről, végül kissé elbizonytalankodjuk a támadásunkat.
Egy szép átlövésgóllal vezetnek az olaszok, vb-újoncuk, Garibotti talál be. 0-1.
Kisteleki tör be, a védő mögötte, visszarántja - szabaddobás... Nem is lesz aztán a támadásból semmi.
Miskolczi Kitti előtt nyílt lövési lehetőség, de a rövidre tartó labdáját levadászta a kapus. Viszont hátul ő szerel elsőrangúan.
Az olaszok hozzák el a labdát, aztán egy elég feltűnő centerszabálytalanság után kontra, mi jöhetünk.
A szél mindenesetre erősen fúj, ami az eredményjelzőtábla felőli oldalon - ahová támadni fogunk az első félidőben - okozhat némi zavart, az uszoda ugyanis olyan, hogy oda már \"befúj\" a szél, a másik oldal csendesebbnek tűnik védettsége okán.
Üdvözlet mindenkinek! Igazi rangadó következik az olaszok ellen - a körülmények egyelőre kiszámíthatatlanok. A hegyek felől fenyegetőnek tetsző felhők látszanak közeledni, kérdés, ideérnek-e.



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok