A Szolnok is megoldotta!

2015. szeptember 20. 13:41

A Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörében a magyar bajnok a légiósokkal alaposan megerősített német Hannovert 11–10-re győzte le, így megnyerte a hannoveri csoportot. Mindez azt jelenti, hogy a főtáblára jutásért a két magyar csapat (a másik az OSC) elkerüli egymást!

Fotó: Szolnoki Dózsa

Nem véletlenül mondta még szombaton este Cseh Sándor, hogy jó lesz vigyázni a Hannover csapatával. A Szolnoki Dózsa-Közgép vezetőedzője pontosan felmérte a németek erejét – a válogatott pólósok mellett kilenc légiós (köztük Tóth Bence és Balatoni Máté) erősíti az együttest.

A csoportelsőségről döntő partit jól kezdték a mieink (a kaput Decker Attila védte, a reggel beteget jelentő Stefan Mitrovics viszont hiányzott a csapatból), 3–1-re, majd az első negyed végén 5–3-ra vezettek. Különösen Madaras Norbert kezdett be: olimpiai bajnokunk három gólt szerzett ebben a periódusban!

A második negyedben egyenlített a Hannover, sőt a harmadikban 7–7-nél is együtt jártak a felek. Vámos Márton és Varga Dénes révén gyorsan elment újra kettővel a Szolnok, avagy a vezetést egyszer sem engedte át ellenfelének. Tóth Bence 8–9-re hozta fel csapatát, ám a negyedik etapban Jansik Dávid, majd Varga Dénes „köszönt be”, és 3 perccel a vége előtt a megnyugtató 11–8-as vezetés állt a táblán.

A végén ugyan mínusz egyre visszakapaszkodtak a hazaiak, de többre nem futotta az erejükből, így három győzelemmel nyerte meg csoportját a Tisza-parti társaság.

„Nem rossz kis csapat ez a Hannover, nem véletlenül nyerte meg az előző körben a selejtezőcsoportját az OSC és a Marseille előtt. A hozzáállásunk jó volt a mérkőzéshez, a támadással sem volt különösebb probléma. Buta egyéni hibákból kaptunk gólokat, amelyekkel rendre fel tudtak zárkózni, így kicsit nyögvenyelős lett a találkozó. Nehéz értékelni, nem akarom megváltoztatni a véleményemet, amit a csoportkör előtt mondtam, azaz tizenegy nap felkészüléssel a hátunk mögött jó játékra nem számíthattam, a lényeg a csoportelsőség megszerzése volt, ami tavaly ugye nem sikerült. Viszont elégedett sem lehetek, látszik, még nagyon sokat kell dolgoznunk. Folytatjuk a munkát, és várjuk a folytatást” – fogalmazott a lefújást követően Cseh Sándor vezetőedző.

Bajnokok Ligája, férfiak, 2. selejtezőkör
E csoport, Hannover, 3. nap

Waspo Hannover (német)–Szolnoki Dózsa-Közgép 10–11 (3–5, 3–1, 2–3, 2–2)
Gólszerzők:
Radovics 2, Esteany Esforzado 2, Tóth B. 2, Schlotterbeck, Ban, Tkac, Bolovic, ill. Madaras 3, Varga Dénes 3, Vámos 2, Jansik Sz., Mezei, Varga Dániel

Radnicski Kragujevác (szerb)–Budva (montenegrói) 8–7 (1–3, 1–1, 2–2, 4–1)
Gólszerzők:
Joksimovics 2, Martinics 2, Blazevics, Alijagics, Ganics, Bosics, ill. Vujasevics 2, B. Mitrovics 2, Radunovics, Djurdjics, Cetkovics

A csoport végeredménye:

1. Szolnok 9 pont – továbbjutott a 3. körbe
2. Hannover 6 pont – továbbjutott a 3. körbe
3. Kragujevác 3 pont
4. Budva 0 pont

További eredmények:

A-Híd-OSC-Újbuda-Vouliagmeni (görög) 10-6 (5-2, 2-2, 2-0, 1-2)
Gólszerzők:
Decker Á. 3, Brguljan 2, Bundschuch 2, Bátori, Juhász, Kovács G., illetve Chrysospathis 4, Afroudakis, Papadogkonas

Montpellier (francia)-Brescia (olasz) 8-9 (2-2, 3-5, 2-1, 1-1)
Gólszerzők:
Kalinics 2, Zivkovics 2, Bonniou, Maksimovics, Filipovics, Laux, illetve C. Presciutti 3, Nora 2, Bertoli 2, N. Presciutti, Randjelovics, Ubovics

A csoport végeredménye:

1. OSC 7 pont
2. Brescia 7 pont
3. Vouliagmeni 3 pont
4. Montpellier 0 pont

F csoport:

Marseille (francia)-Spartak Volgograd (orosz) 14-9 (2-1, 4-2, 3-3, 5-3)
Primorje Rijeka (horvát)-Duisburg (német) 18-8 (4-2, 2-2, 6-1, 6-3) - Hulman Kristóf mindhárom mérkőzésen játszott a német csapatban.

A csoport végeredménye:

1. Primorje Rijeka 9 pont
2. Marseille 6 pont
3. Spartak Volgograd 1 pont
4. Duisburg 1 pont

G csoport:

Jadran Herceg Novi (montenegrói)-Sport Management Verona (olasz) 10-9 (3-2, 4-3, 2-3, 1-1)
Digi Nagyvárad (román)-Sabadell (spanyol) 13-6 (3-1, 5-2, 2-1, 3-2)

A csoport végeredménye:

1. Jadran Herceg Novi 9 pont
2. Digi Nagyvárad 6 pont
3. Verona 3 pont
4. Sabadell 0 pont

A Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörébe jutott:

Első helyezettként:
OSC, Szolnok, Primorje Rijeka, Jadran Herceg Novi

Második helyezettként: Hannover, Marseille, Brescia, Digi Nagyvárad



E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok