BL-selejtező: az OSC ikszelt a Bresciával

2015. szeptember 19. 20:45

Az újbudaiak második meccsükön nagy hátrányból álltak fel Athénban. Vasárnap a Vouliagmeni következik, ott dől el a továbbjutás kérdése.

Fotó: MVLSZ/archív

Az első napon a francia Montpellier ellen remek védekezést mutatott be az OSC, ennek is köszönhette 11-3-as sikerét. Mindenki tudta, hogy a Brescia nehezebb falat lesz, és a védekezésnek itt is fontos szerepe lehet.

Ennek megfelelően jól is kezdett a magyar csapat, 1-0-ra nyerte az első negyedet Salamon Ferenc emberelőnyös gólja révén, Bisztritsányi Dávid kezdett egyébiránt a kapuban. A mieink meccse előtt a Vouliagmeni megverte a Montpellier-t, a görögökkel vasárnap délelőtt találkozik Vincze Balázs csapata.

Nem nagyon sikerült egyik oldalon sem az emberelőnyös szituációkat értékesíteni a második negyedben, sőt, nem hogy nem nagyon, egyáltalán nem sikerült. Legalábbis az 5. percig, akkor viszont igen, Molina kiállítása nyomán Bátori Bence talált be, 2-0-ra vezetett az OSC. A két Presciutti közül Nicholas szépített azonnal, de a nagyszünetig megtartotta egygólos előnyét a magyar bajnoki ezüstérmes.

Ezt toldotta meg Salamon egy újabb emberelőnyös góllal, hogy aztán Rizzo is létszámfölényben találjon be Bundschuch kiállítása után. Zeno Bertoli viszont akciógólt lőtt 4:26-tal a harmadik negyed vége előtt, egyenlített a Brescia ekkor (3-3). Egy perc múlva pedig először a mérkőzés során az olaszoknál volt az előny, Napolitano fórból talált be (4-3). Időt kért aztán Vincze Balázs, midőn az OSC került emberelőnybe, de nem sikerült a támadás, nem úgy Alessandro Nora lövése, azzal már 5-3-ra ment a Brescia, és még hátravolt két perc 20 másodperc a negyedből. Hegedüs Gábor jelentkezett góllal az utolsó perchez érkezve (emberelőny, ismét), majd jött a lehető legjobbkor az első magyar akciógól, Bátori Bence „követte el”, 5-5!

Egy páros kiállítás adta meg a zárónegyed alaphangját, Norát és Hegedüst küldték ki a második percben, majd Német Tonit is kiküldték, időt kért az olaszok edzője. Megérte, de Rizzo gólja már teljes létszámban született (6-5). A negyed második fele igen élénken zajlott, Vincze Balázs sárga lapja után cserével végleg kiállították Napolitanót, hogy aztán egy páros kiállítás következzen (Presciutti és Gór-Nagy). A következő olasz akciónál kettős emberhátrányba került az OSC, ki is használta ezt a helyzetet a Brescia, Luca Damonte gólja 7-5-ös olasz előnyt eredményezett.

Nemanja Ubovic is emberelőnyben talált be, 8-5 volt az állás három perccel a vége előtt. 2:28-nál Drasko Brguljan szépített emberfórban (előtte nem sokkal Juhász Zsolt ment ki cserével), majd Kovács Gábor lőtte el emberelőnyben (Bertoli kipontozódott), már csak egy volt a különbség, 2 perc 2 másodpercnél.

1:22 volt hátra, amikor emberelőnyben Vincze Balázs időt kért, de nem született aztán gól a magyar akció során. 17 másodperc maradt, amikor Rizzót állították ki cserével, hogy aztán Luca Damonte ellen 5 méterest ítéljenek. Salamon Ferenc pedig belőtte.

8-8, a továbbjutásról a vasárnap délelőtti meccs dönt. A magyar csapaté a második mérkőzés.
 
Vincze Balázs értékelése a mérkőzésről:

„A mérkőzés harmadik negyedében volt egy pár perces rövidzárlatunk, amikor négy gólt is tudtak szerezni az olaszok, szerencsére azonban döntetlenre tudtuk visszahozni a mérkőzést, nem szegte kedvünket, hogy átvették a vezetést. Aztán a negyedik negyedben három góllal vezetett a Brescia, viszont három perccel a vége előtt szerezték az utolsó góljukat, nekünk pedig több válaszunk is volt. A játékosoknak a helyén volt a szívük és az eszük is, ez eredményezte, hogy döntetlenre mentettük a meccset. Két hete egy német és egy francia csapat ellen játszottunk döntetlent úgy, hogy egy- vagy kétgólos hátrányban voltunk. Ezeknek a meccseknek a hozadéka volt az, hogy most ezt megfejeltük, és mínusz három után, egy az elmúlt években BL-főtáblás csapat ellen tudtuk bemutatni ezt a bravúrt. Holnap egy nagyon nehéz feladatunk lesz a görögök ellen, nyernünk kell, függetlenül attól, mit játszott előttünk a Brescia. Egy gól dönthet, kiélezett, kemény mérkőzésre számítok.”


Eredmények – Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör, 2. játéknap:

Brescia (olasz)-A-Híd-OSC-Újbuda 8-8 (0-1, 1-1, 4-3, 3-3)
Gólszerzők:
Rizzo 2, N. Presciutti, Bertoli, Napolitani, Nora, Damonte, Ubovic, illetve Salamon 3, Bátori 2, Hegedüs, Brguljan, Kovács G.

Vouliagmeni (görög)-Montpellier (francia) 9-6 (3-1, 1-1, 4-2, 1-2)
Gólszerzők:
Kapotsis 3, Chrysospathis 2, Voulgarakis, Delagrammatikas, Gouvis, Papadogkonas, illetve Kalinic 2, Zivkovic 2, Maksimovic, Filipovic

A csoport állása:
1. OSC 4 pont
2. Brescia 4 pont
3. Vouliagmeni 3 pont
4. Montpellier 0 pont
 
-ds-



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok