A Szolnok Hannoverben, az OSC Athénban

2015. szeptember 18. 08:45

A Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörében mindkét magyar csapat az első helyen akar továbbjutni, már csak azért is, mert ezúttal elkerülnék egymást a főtáblára jutásért.

Fotó: MTI

A helyzet fokozódik.

A Bajnokok Ligájában a 2. selejtezőkör következik, az elsőből továbbjutó OSC-vel, és a most bekapcsolódó Szolnokkal. A rend kedvéért: minden csoportból az első két helyezett jut a harmadik, egyben utolsó selejtezőkörbe, ahol az elsőket sorsolják majd a másodikakhoz, és a páros csaták győztesei kerülnek a főtáblára. Arra a főtáblára, amelyben harmadik indulónk, a szabadkártyás Eger (amely a hétvégén egy rangos horvátországi tornán szerepel) már ott van.

„A célunk nem változott: elsőként szeretnénk továbbjutni!” – fogalmazott Bátori Bence, az OSC világbajnoka, aki nem véletlenül kezdte a „célunk nem változott” résszel. Nem, hiszen a csapat jelentős részben változott azzal, hogy Joseph Kayes meglehetősen érdekes körülmények között átmenetileg vagy végleg (ki tudja?) távozott, és Ausztráliában várja a honosítást, a riói igent. Tekintettel arra, hogy a játék meghatározó szereplőjéről, egy rettentően erős centerről beszélünk, nyilvánvalóan gyengült a csapat. Más kérdés, a Vasasból igazolt Német Toni sem kispályás, most aztán bőven lesz lehetősége arra, hogy bizonyítsa képességeit. Rögvest az athéni BL-selejtezőn.

Az első körben két meglepő döntetlen (Marseille, Hannover) szerepelt Grúziában az újbudaiak neve mellett, amely az edzőt, Vincze Balázst is meglepte, még akkor is, ha Kayesen kívül többen is hiányoztak, vagy éppen edzettek csak néhányan a keretből. Azóta túl van jó néhány edzésen az együttes, beszerezte az ellenfelekről a felvételeket – pontosan láthatta, még a Mladostot 8–6-ra legyőző Montpellier sem lebecsülendő, nem beszélve a Bresciáról vagy éppen az odahaza szereplő Vuliagmeniről.

A szolnokiak sem mehetnek biztosra, persze a cél ettől függetlenül egyértelmű: „Meg kell nyerni a csoportot!” – mondta Varga Dániel. Esztendeje a sorozat ugyanezen fázisában a szerb Radnicski Kragujeváctól kikapott a csapat, és csupán másodikként lépett tovább (végül ez lett az OSC balszerencséje…), ezúttal mindenképpen elkerülné ezt a csapat. Még akkor is, ha az időszaknak megfelelően alapozásból indult a hannoveri csatába a magyar bajnok.


Bajnokok Ligája, férfiak, 2. selejtezőkör

D csoport, Athén
Péntek:
Vuliagmeni (görög)–Brescia (olasz), 18. Montpellier (francia)–A-Híd-OSC-Újbuda, 19.30. Szombat: Vuliagmeni–Montpellier. 18. Brescia–OSC, 19.30. Vasárnap: Montpellier–Brescia, 10. OSC–Vuliagmeni, 11.30

E csoport, Hannover
Péntek:
Szolnoki Dózsa-Közgép–Budva (montenegrói) 18.15. Hannover–Kragujevác (szerb), 20. Szombat: Kragujevác–Szolnok 16.45. Hannover–Budva, 18. Vasárnap: Kragujevác–Budva, 10.15. Hannover–Szolnok, 12.

F csoport, Rijeka
Péntek:
Primorje (horvát)–Marseille (francia), 19. Duisburg (német)–Szpartak Moszkva (orosz), 20. 30. Szombat: Primorje–Szpartak, 19. Duisburg–Marseille, 20.30. Vasárnap: Marseille–Szpartak, 9. Primorje–Duisburg, 10.30.

G csoport, Busto Arsizio
Péntek:
Sabadell (spanyol)–Jadran (montenegrói), 17.30. Verona (olasz)–Oradea (romániai), 19. Szombat: Oradea–Jadran, 17.30. Verona–Sabadell, 19. Vasárnap: Oradea–Sabadell, 10. Jadran–Verona, 12.

A Bajnokok Ligája főtáblája:

A csoport:

CNA Barceloneta (spanyol)
A 4. selejtező győztese
ZF-Eger
Olympiakosz Pireusz (görög)
Az 1. selejtező győztese
Spandau Berlin (német)

B csoport:
Pro Recco (olasz)
Partizan Belgrád (szerb)
A 2. selejtező győztese
Jug Dubrovnik (horvát)
Galatasaray (török)
A 3. selejtező győztese

A budapesti Final Six időpontja: 2016. június 2-4.



E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok