Férfitorna, 1. nap: kínos montenegrói kisiklás a görögök ellen

2013. július 22. 23:50

Meglehetősen korán a lecsóba csaptak a férfitornán: még nem volt dél, és máris túlvoltunk a nyitónap két legizgalmasabb mérkőzésén, az elsőn rögtön meglepetés született, miután a görögök elbántak a montenegróiakkal.

Zdravko Radic, a montenegróiak kapusa (Fotó: MTI/archív)

Kezdésnek a görögök mindjárt állva hagyták a montenegróiakat. A Vodafone-kupán a montenegróiak elég csúnyán elbántak velük, meg mindenkivel – ehhez képest az idő előrehaladtával egyre kínosabbá vált a fekete szerbek helyzete. Ahhoz képest, hogy igazi nehéztüzér-arzenált vonultatnak fel, az első két negyedben képtelenek voltak a táblára kerülni. Pechükre, a 0-0-ás első negyed után a görögök elkezdték gyártani az emberelőnyös gólokat, így a félidőben 3-0 volt a helléneknek.

A folytatásban sem mérséklődött a montenegrói lidércnyomás: 4-0 után lőtték az első góljukat, ám sehogysem állt össze a játékuk, három negyed után 5-1 volt a görögöknek, sőt, a negyedikben már 6-1 is volt, ezután kezdtek beakadni Ivovicsék lövései, ám amikor feljöttek 6-4-re, már csupán 22 másodperc maradt; így vereséggel kezdték a vébét.

A következő csata is kemény volt: félidőben még 3-3-ra álltak a horvátok és az amerikaiak, a két megújított csapat csatája valóban kiegyenlítettnek hatott ekkor. A folytatásban viszont elvált a tüdő a májtól, három egymást követő horvát gól voltaképpen eldöntötte a mérkőzést, hiszen ezt a különbséget a negyedik rész végéig sikerült megőrizniük az olimpiai címvédőknek, egy centergóllal végül 9-7-re szépítettek az amcsik.

Szintén megizzadtak a szerbek – ez nekünk is figyelmeztetés az ausztrálok elleni csata előtt. Az auszik sokáig jól tartották magukat, háromszor is egyenlítettek az elején, ám aztán a második negyed hajrájában nagyon beindultak Filipovicsék, és megugrottak 6-3-ra. Ám vetélytársaik keményen tartották magukat, a harmadik rész felénél ismét bőven látótávolságon belül voltak (6-5). Ám itt megállt a tudomány, leginkább emberhátrányban: kilencből hét fórt értékesítettek a szerbek, általában a legkritikusabb periódusokban sikerült betalálniuk, így mentek el megint nagyon (9-5). Az ausztrálok még visszakapaszkodtak 9-7-ig, ám az utolsó szó Pijetlovicsé volt, így lett a vége közte három (10-7).

Még a késő délutáni német–kazah mérkőzés vált izgalmassá, bár sokáig úgy tűnt, a germánok simán gyűjtik be a két pontot, hiszen a negyedik rész elején 9-4-re vezettek. Csakhogy ekkor a kicsit vabankoló kazahoknak minden bejött, folyamatosan megkontrázták ellenfelüket, négy egymást követő támadásból is betaláltak, így a végén volt fél percük az egyenlítésre, de ezzel nem tudtak élni (9-8).

A többi meccs meglehetősen egyoldalúra sikeredett: Kanada 17-11-re verte meg Dél-Afrikát, mi a kínaiakat intéztük el 13-5-re, az olaszok 9-4-gyel tudták el a románokat (a középső két negyedben riasztóan megállt a tudományuk, mellesleg), míg a spanyolok fesztivált rendeztek (18-3) az új-zélandiak ellen.



BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok