Zöld remények: tartani a szintet

2015. szeptember 16. 12:40

Az FTC-PQS Waterpolo néven induló csapat szeretné megtartani a bajnoki pozícióját (az előző idényben a 4. helyen zárt), a nemzetközi porondon, az Euro Kupában pedig minél élőbbre jutni.

Évadnyitó sajtótájékoztatót tartott az előző bajnokság elődöntőse, a Ferencváros. Pontosabban az FTC-PQS Waterpolo névre hallgató csapat – hiszen változott a név, a feltörekvő szakosztály névadója lett a hazai létesítménygazdálkodási piac egyik meghatározó szereplője, a Prizma csoporthoz tartozó PQS International Hungary Kft.

„Cégünk büszkeséggel éli meg, hogy az FTC felnőtt férfi vízilabdacsapatának névadó szponzora lehet. Reméljük, a hároméves együttműködés során közös erővel a csapat mind előrébb jut majd a hazai és a nemzetközi porondon” – mondta Gál Pál Zoltán, a PQS International Hungary Kft. vezérigazgatója.

Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója megköszönte a támogatást, majd így fogalmazott: „Három éve még az élvonalból való kiesés ellen küzdött a csapat, utána megkezdődött a fokozatos előrelépés. A következő évben a kilencedik helyen végzett a Ferencváros. Klubunknál a labdarúgás és a kézilabda mellett a vízilabda is fontos szerepet tölt be, ezért az egyesület még inkább a csapat mögé állt, amivel a keret megerősödhetett, és az előző idényben a bravúros negyedik helyen végzett. Ezután annyival több támogatást biztosíthattunk, hogy Tóth Márton és Marko Csuk személyében két magas kvalitású játékost igazolhattunk, valamint Dőry Farkas révén fiatal tehetség jött hozzánk. Erős kerettel vághat neki a szezonnak a csapat, amelytől a klub azt várja, hogy a bajnokságban megtartsa előkelő pozícióját, és a nemzetközi porondon is öregbítse a Fradi nevét.”

Gerendás György szakmai igazgató szerint nem egyszerű a feladat: „Nem egyszerű, de legalább szép – említette az olimpiai bajnok. – Nem volt egyszerű elérni az előző idényben a negyedik helyet, megtartani még nehezebb lesz, de megoldjuk majd valahogy, ehhez mérten igyekeztünk erősíteni. Nagyon jó lett a csapatunk, pechünkre az előttünk állók is erősödtek, ami persze nem baj. Amiben mindenképpen előrelépést várok, az a nemzetközi kupaszerepléssel függ össze: az Euro Kupában meg kell mutatni magunkat, hogy egy-két év múlva, reményeink szerint a Bajnokok Ligájában ne újoncként indulhassunk, addig újra megismerjenek bennünket, és nekünk is legyenek nemzetközi tapasztalatink.”

Gerendás György végül megjegyezte, korábbi csapatainál (BVSC, Eger) az volt a filozófia, hogy játékost venni lehet, de nevelni sokkal jobb – és ehhez a Fradiban is tartja magát:

„Jó úton járunk, de ez csak a kezdet, a jövőben még több saját nevelésű játékost igyekszünk beépíteni a csapatba.”

Varga Zsolt vezetőedző megköszönte a névadó szponzor támogatását, mert mint említette: „A szakmai céljaink elérésében ez rengeteget segíthet!”

A sydney-i bajnok a felkészüléssel kapcsolatban elmondta: „Hét játékosunk vett részt a különböző világversenyeken, erre büszkék vagyunk, ám nehezítette a közös munkát. Hétfő óta teljes a keret, készülünk a bajnokságra és az Euro Kupára. Fontos része volt a felkészülésnek, hogy teljes keret hiánya ide vagy oda, erős ellenfelekkel játszottunk: volt egy nagyváradi edzőtáborunk, vendégül láttuk a Bresciát, öt meccset vívtunk Debrecenben a hazai csapatokkal, nem volt megállás.

„Alig várjuk a kezdést! – vette át a szót a támogatást szintén megköszönő csapatkapitány, Nyéki Balázs. Az előző idényben visszaállítottuk a Ferencváros renoméját, ezt igyekszünk megtartani. Az új játékosok beilleszkedése zökkenőmentes volt, erősítést jelentenek, avagy van remény a jövőt illetően. Több fronton kell helyt állnunk, ennek megfelelően kemény felkészülési időponton vagyunk túl.”

FTC-PQS Waterpolo október elején a népligeti uszodájában játssza az Euro Kupa selejtezőjét.

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok