Az UVSE megverte a Partizant, a BVSC a tornát nyerte meg

2015. szeptember 13. 18:36

A VIII. Napfényfürdő Aquapolis-Hunguest Hotels Challenge Cupon Szegeden szép magyar sikerekről szólt a zárónap.

Fotó: Iványi Aurél

A négycsapatos utánpótlástornán (melyen az 1999. január 1-je után született fiúkból álló csapatok vettek részt) a hazai színeket a rendező UVSE, valamint a BVSC képviselte, velük az olasz Posillipo Napoli és a szerb utánpótlás egyik legjobb műhelye, a Partizan Belgrád játszott.

Az első napon a magyar rangadón a BVSC győzött, a Partizan pedig megverte a Posillipót. A szerbek eggyel győzték le a BVSC-t, míg az UVSE jobbnak bizonyult a nápolyiaknál.

A zárónapon a BVSC 14-6-ra verte a Posillipót, brutalitás is volt a mérkőzésen, a kedélyeket aztán az edzők lecsillapították. A zuglóiak ezzel meg is nyerték a tornát.

Az UVSE úgy ugrott vízbe a Partizan ellen, hogy kétgólos sikere esetén felér a második helyre a végső elszámolásnál. A játék végig kiegyenlített volt, fej fej mellett haladt a két csapat. Az utolsó negyedben aztán sikerült visszavennie a vezetést a liláknak, és végül két góllal is sikerült ellépni. Az utolsó támadásban majdnem elúszni látszott a második hely, de szerencsére a bírák két méteren belüli ítéletével megtartotta előnyét az UVSE (9-7).

Fotó: Iványi Aurél

Stefan Csirics, a Partizan edzője: "Harmadik alkalommal vagyunk a tornán, mindig nagyon jó a hangulat. A helyszínről azt hiszem, nem is kell beszélnem, hiszen minden fantasztikus. A mérkőzések minden alkalommal nagyon szorosak, egygólos különbségekre játszanak a csapatok. Egy hete kezdtük meg a felkészülésünket, nem vártunk nagy eredményt, természetesen mint Partizan, nem lehetünk elégedettek a harmadik helyezéssel. De azért nem is panaszkodunk."

Gennaro Mattiello, a Posillipo edzője: "A 4. hely egy jó eredmény ahhoz, hogy tanuljanak belőle a gyerekek. Megismerték a nemzetközi mezőnyt. A szerb és a magyar vízilabda iskolák a legkeményebbek, jó tapasztalat volt. Elégedett vagyok, mert fiatal a csapatunk, három játékosunk is 15 év alatti. Történt egy kis incidens az utolsó meccsen, amit nagyon sajnálunk, ebből is tanulunk. Reméljük, hogy meg tudjuk még mutatni a jövőben, hogy mennyit fejlődtünk."

Benczur Márton, az UVSE edzője: "A torna zárásaként a Partizannal csaptunk össze, igazi magyar-szerb derbi alakult ki. Fantasztikus lelkesedéssel játszottunk. Ki kell emelnem Vértes, Baksa, Bimbó-Szuhai és Kádár játékát, aki ráadásul az egész torna legjobb teljesítményét nyújtotta. Ugyanakkor gratulálok a BVSC-nek, megérdemelten lettek elsők. Köszönjük a szervezőknek, Forgách Istvánnak és Hülvely István vezérigazgatónak, akiknek köszönhetően ez a torna már sokadszorra jöhetett létre."

Zoufal Norbert, a BVSC edzője: "Nagyon elégedett vagyok, bár tegnap még úgy éreztem, hogy a szerbek bedaráltak minket, ma az olaszoknak esélyük sem volt, még úgy sem, hogy inkább erőjátékot játszottak, mint vízilabdát. Remélem, hogy legközelebb is meghívást kapunk, jó gyakorlás volt ez a bajnokság előtt."

Eredmények:

Posillipo Napoli-BVSC 6-14 (1-4, 2-1, 2-5, 1-4)
Gólszerzők:
Ricci 3, Casieri, Occhiello, Cali, illetve Sugár P. 4, Lihotzky 2, Mladoniczky 2, Szarvas 2, Sípos 2, Molnár, Fodor

UVSE-Partizan Belgrád 9-7 (2-2, 2-2, 2-2, 3-1)
Gólszerzők:
Kupferschmidt 2, Kádár 2, Baksa B. 2, Busa 2, Indries, illetve Barac 2, Andrin 2, Cvetkovics, Tomics, Timotijevics

Korábban:

Partizan-Posillipo 11-8 (2-2, 4-2, 4-2, 1-2)
UVSE-BVSC 8-11 (2-2, 2-1, 1-4, 3-4)
Gólszerzők:
Kádár 3, Busa 2, Mezei, Baksa, Szologhjan, illetve Sugár P. 3, Mladoniczky 3, Lihotzky, Ágh, Fodor, Szarvas, Vágó

BVSC-Partizan 9-10 (2-2, 3-1, 2-3, 3-4)
Gólszerzők:
Ágh 3, Sugár P. 2, Szarvas 2, Molnár, Fodor, illetve Andrin 2, Cosics 2, Barac, Cesnak, Tomics, Vitkovics, Timotijevics, Kujovics

UVSE-Posillipo 11-8 (4-1, 2-2, 2-3, 3-2)
Gólszerzők:
Baksa B. 3, Indries 2, Busa 2, Kupferschmidt, Mezei, Kádár, Bimbó, illetve Casieri 2, Gregorio 2, Iodice 2, Ochiello, Cali

A torna végeredménye:

1. BVSC
2. UVSE
3. WPC Partizan Raiffeisen
4. Posillipo Napoli Water Polo Team



E.ON Férfi OB I.

Honvéd - Tigra-Zf-Eger

2022. nov. 05. 16:30

E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok