Biros Péter: „Nem nyaralás volt, vízilabdázni kellett”

2015. szeptember 13. 17:41

Máltán légióskodott ezen a nyáron is a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter, aki ezüstérmet szerzett a Neptunes csapatával a bajnokságban és a kupában is. Csapata egyik vezére volt, ezt el is várták tőle. Röviden kérdeztük az ott töltött időszakról és persze az Eger következő szezonjáról is.

Biros Péter Málta után már Egerre figyel (Fotó: MTI)

Mennyire kellett úgymond „nyaggatni”, hogy ezt a nyarat is Máltán töltsd?
Ez már tavaly szeptember eldőlt, akkor a bajnokság végén megállapodtunk, hogy egy év múlva visszamegyek. Nem kellett tehát nagyon nyaggatni, fix volt, hogy „ez lesz a sorsom” és visszamegyek játszani.

Röviden: jól sikerült a nyár? Némileg meglepő volt, hogy a San Giljan megnyerte a bajnokságot és a kupát is.
Azt mondom, megérdemelten lettek mindkét fronton az elsők. Nem sok választott el azonban bennünket sem attól, hogy a végén a javunkra dőljenek el a küzdelmek. Annyiban jobb helyzetben voltak, és talán ez döntött, hogy sikerült „máltaivá varázsolni” egy francia játékost, így eggyel több légióssal állhattak ki, még ha papíron nem is volt ő külföldi.

Kellemes volt ez a pár hónap?
Mondhatom, hogy jól éreztem magam, talán az volt a probléma, hogy borzasztóan meleg volt nagyon sokáig, ilyet régen éltem már át. Ez kicsit rányomta a bélyegét a mindennapokra, de nem panaszkodom.

Feltöltődésnek jó egy ilyen „kiruccanás”?
Ahhoz már sok az ott töltött idő. Ez nem nyaralás, nagyon sokan úgy gondolják, milyen jó nekem, kimegyek, lógatom a lábam. Ez nem punnyadás, ez vízilabda, ugyanúgy, azaz munka. Ha valaki három hónapig nyaral, akkor nem dolgozik, mi igen. A külföldi játékosoktól pedig joggal követelik meg, hogy tegyék oda magukat, nyújtsanak 100 százalékot, vinniük kell a hátukon a csapatot. Ehhez persze itthon is hozzászoktunk. Gyönyörű helyen voltunk, csak napi egy edzéssel, mégis, mindig ott motoszkált a szabadidőben is az ember fejében, hogy itt vízilabdázni és teljesíteni kell. Valamit valamiért. A család szokás szerint jól érezte magát, bennem amiatt van hiányérzet, hogy nem mi nyertünk. Ha lesz legközelebb, megpróbáljuk sikeresebben letudni ezt a pár hetet.

Az Egerrel lesz előtte nem kis feladatod, több is. Nagyon furcsa lesz maga a szituáció, hiszen az európai terepen alanyi jogon ott vagytok a Final Sixben, miközben a bajnokságban is van mit javítani.
A magyar bajnokságban nem lehet ugyanazt eljátszani, mint tavaly. Nem fér bele a botlás, a vereség sem, nem lehet arra játszani, hogy majd a rájátszásban kijavíthatod a hibákat. Ebben a lebonyolításban nem lehet hibázni. Ami a BL-t illeti, biztosan mindenkiben ott van és lesz, hogy ott vagyunk a Final Sixben, de ahogyan a Barceloneta, mi is szeretnénk megmutatni, hogy ott is a helyünk. Elég rosszul jönne ki, ha a vízben nem tudnánk kiharcolni az első három hely valamelyikét. Azon leszünk, hogy a pontszámok alapján is a Final Sixbe kerüljünk.

Személyesen mit gondolsz a szezonról? Ez lesz az utolsó számodra?
Most úgy tűnik, ez az utolsó, hiszen még egy évig van szerződésem. Hogy utána mi lesz, azt nem tudom, nehéz megmondani, befolyásolja majd a szezon alakulása is és hogy érzem majd magam. A legfontosabb az egészség, szerencsére most nincs semmi probléma, majd meglátjuk, hogyan alakul az év.

Jól jöhettek ki abból, hogy sem távozó, sem érkező nincs a csapatnál?
Nyertünk pár hónapot. A külföldieknek sem idegen a hely, pontosan tudják, hova jönnek, mit vállalnak és mit várnak el tőlük. Mindenki ismer már mindenkit, megspóroltuk azt az időszakot, amikor az új emberek megnyílnak például, egy férfias sportágban ez sok időbe telik. Most nem kell emiatt aggódnunk, sokkal előrébb lehetünk. Bizakodó vagyok.

-ds-



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok