A II. Vízilabda Expó is inspiráló volt

2015. szeptember 12. 22:06

A Budaörsi Városi Uszodába és Sportcsarnokba másodszor költöztek be egy napra a hazai klubok, a sportág népszerűsítése és a klubélet iránti érdeklődés felkeltése céljából. Most is volt értelme.

Fotó: Dobos Sándor

Ez volt a második. Gergely István, a férfiválogatott csapatvezetője, kapusedzője, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségi tagja, olimpiai bajnokunk ötlete nyomán valósult meg tavaly és idén is az a találkozó, amelyre korábban nem volt példa a sportágban.

Más sportágban sem nagyon akad ilyen eseményre példa egyébként. Egy olyan nap ez, amikor ugyanúgy van helye a szakmázásnak, mint a szórakozásnak, a toborzásnak, mint a teljes kikapcsolódásnak. A hazai pólós élet főszereplői ugyan év közben a bajnoki és kupaküzdelmek során találkoznak egymással, de így együtt egyszer sem. Az Expón igen, a klubok pedig nagyjából éltek is a lehetőséggel, idén is.

A baráti beszélgetések mellett a közönséggel, a szurkolókkal, a sportág támogatóival történő találkozások talán még inkább ösztönzőleg hatnak a hamarosan induló szezon előtt.

De az Expót azért is hívta életre Gergely István, hogy azon a sportág főszereplői meg tudják vitatni a vízilabda fejlődési irányait, jelenlegi helyzetét, az előrelépési lehetőségeket, a klubok mindennapjainak sajátosságait.

„Meg kell nézni, hol állunk és hová tartunk”
– mondta a főszervező, aki magával az Expóval kapcsolatban is így gondolkodik, racionális szempontokat figyelembe véve kell megvizsgálni, hogy tud erőre kapni az esemény.

Ahogyan tavaly, úgy idén is rengeteg autogramot osztottak ki a válogatott (és nem válogatott) éljátékosok, a női és a férfi gálameccs is kellemesen zajlott. A szakmai beszélgetések és előadások során hasznos információk hangoztak el a tao-támogatások tekintetében vagy épp a 2017-es vizes vb helyszínéül szolgáló Dagály-uszoda építéséről. Tartott előadást sportközgazdász, kommunikációs szakértő és beszélgetés zajlott Kemény Dénessel, a szövetség elnökével is.

És persze akadt fénypontja is a napnak, méghozzá kora délután, amikor Kiss Gergely és Gergely István a vízilabdázóként is sikeres, később filmjei révén hatalmas népszerűségnek örvendő Bud Spencerrel (Carlo Pedersolival) folytatott Skype-beszélgetést. Megteltek erre az időre a sportcsarnok közepén felállított széksorok, és hasonlóan sokan voltak kíváncsiak Tarics Sándorra. Az 1936-os olimpián aranyérmes, hamarosan 102. születésnapját ünneplő, San Franciscóban élő Sanyi bácsit telefonon hívták fel – ismét megbizonyosodhattunk tökéletes szellemi frissességéről.

Zajlott egy egyetemi kupa is az Expón, ezt a Semmelweis Egyetem csapata nyerte a Pázmány előtt.

A hamarosan induló férfi- és női bajnoki szezonnak újra méltó felvezetése volt a budaörsi esemény, hangolhatunk tovább!
 
-d-

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok