Reakciók a BL-sorsolás után

2015. szeptember 08. 14:05

Az edzők és a játékosok is amondóak, az első helyen kell továbbjutnia a Szolnoknak és az OSC-nek is. Már csak azért is, mert nyilván nem szeretnék, hogy csakúgy, mint tavaly, a főtáblára jutásért egymás ellen csatázzanak.

Íme egy jelent az előző idényből, amikor a Szolnok és az OSC egymás ellen csatázott a BL-főtáblára jutásért - idén ezt elkerülnék... Fotó: MVLSZ/archív

Mint beszámoltunk róla, a LEN nyoni központjában elkészítették a férfi Bajnokok Ligája második selejtezőkörének csoportjait. A négyes csoportokból két-két együttes jut tovább – a küzdelmeket szeptember 18-20. között rendezik.

A magyar bajnok Szolnoki Dózsa-Közgép a német Hannover otthonába utazik – a házigazda mellett a montenegrói Budva, és a szerb Kragujevac lesz az ellenfele.

Cseh Sándor, a Szolnoki Dózsa-Közgép vezetőedzője:Kiegyenlített csoportokról beszélhetünk. Ellenfeleink nem nevezhetőek gyengének, a Hannover a Spandau szintje, a Budvát, a montenegrói csapatot sem kell bemutatni, mint ahogy jól ismerjük a Kragujevacot, amelynek az előző idényben volt esélye a Final Sixbe jutásra is. Nem gyenge csapatok, de nem is a legszűkebb elit tagjai. Kemény meccsek lesznek, de egy Szolnok-szintű csapatnak ebből a csoportból elsőkét kell továbbjutnia, ez egyértelmű. Még akkor is, ha szeptember 4-én kezdtük a munkát, avagy mintegy tíz napos felkészülés után utazunk Hannoverbe. Elsősorban ezt kell jelen pillanatban figyelembe venni, fokozott koncentráció szükséges, hiszen az szinte biztos, hogy a tíz nap alatt a saját játékunk 80 százalékát sem érjük majd el. Ez a nehézség, ezt kell megoldanunk, avagy nagy részben fejben dől el minden. Még egyszer hangsúlyozom, az ellenfeleket nem szabad leírni, ám elsőként kell továbbjutnunk.”

Varga Dániel, a Szolnoki Dózsa-Közgép játékosa: „Egyrészt örülök, hogy Hannoverbe utazunk, és nem mondjuk Volgográdba… Másrészt jó, hogy olyan csapatok mellé kerültünk, amelyek se nem túl erősek, se nem túl gyengék, jelen fázisunkban ezek a mérkőzések hasznosak is számunkra. Tudni kell, hogy néhány napja kezdtük csak meg a felkészülést, az idény eleji forma valahol garantált, ráadásul minden bizonnyal a jövő héten is inkább a fizikai munkán lesz a hangsúly az edzéseken. Mindezek ellenére nem kérdés, az első helyen kell továbbjutnunk."

A magyar bajnoki ezüstérmes A-Híd-OSC-Újbuda az athéni csoportba kapott besorolást, ahol a Vuliagmeni mellett az olasz Brescia és a francia Montpellier lesz az ellenfele.

Vincze Balázs, az A-Híd-OSC-Újbuda vezetőedzője: „Sok csapatnál nagy átalakulások voltak, így például a Bresciánál is. Ők és a Vouliagmeni sem játszott az első körben, azaz róluk elsősorban a névsor alapján tudunk egyfajta képet kialakítani. A Montpellier-ről viszont megpróbálunk videofelvételeket szerezni, és azokat elemezni. Ahogyan az első körben, így most is jó csoportba kerültünk, de sokkal jobban oda kell figyelnünk az elkövetkezendő tíz napban, hogy fizikálisan megfelelő állapotba kerüljünk. Az biztos, hogy komplettebbek leszünk, hiszen Drasko Brguljan már visszatért hozzánk, Joseph Kayes csütörtökön jön, és Kevin Grahamben, Salamon Ferencben és Gór-Nagy Miklósban is benne van már egy hét. Van tíz napunk, ez sok mindenre elég, játékban és fejben is összeszedettebbnek kell lennünk. Jól és tartalmasan kell töltenünk a felkészülési időnket.”

Gór-Nagy Miklós, az az A-Híd-OSC-Újbuda játékosa: „Olyat igazán nagy halat nem kaptunk, szerintem jó a sorsolásunk. Úgy érzem, rajtunk múlik majd minden, hiszen, ha fizikálisan és fejben is rendbe tesszük magunkat, akkor el tudjuk érni a célunkat, akkor meg tudjuk nyerni a csoportot. Sokat kell még persze ezért dolgozni, de van időnk, drukkolok mindenkinek a csapatban, hogy megtalálják a belső egyensúlyt, a higgadtságot, ez is kell majd a sikerhez. Nem tudhatjuk, ki milyen erőt képvisel, de elsősorban nem is velük, hanem magunkkal kell foglalkozni.”


Bajnokok Ligája második selejtezőkörének csoportjai (szeptember 18-20.):

D csoport (Athén):


Vouliagmeni (görög)
Brescia (olasz)
A-Híd-OSC-Újbuda (magyar)
Montpellier (francia)

E csoport (Hannover):

Szolnoki Dózsa-Közgép (magyar)
Radnicski Kragujevác (szerb)
Waspo Hannover (német)
Budva (montenegrói)

F csoport (Rijeka):

Primorje Rijeka (horvát)
Duisburg (német)
Spartak Volgograd (orosz)
Marseille (francia)

G csoport (Busto Arsizivo):

Sabadell (spanyol)
Sport Management Verona (olasz)
Digi Oradea (román)
Jadran Herceg Novi (montenegrói)

A Bajnokok Ligája főtáblája:

A csoport:
CNA Barceloneta (spanyol)
A 4. selejtező győztese
ZF-Eger
Olympiakosz Pireusz (görög)
Az 1. selejtező győztese
Spandau Berlin (német)

B csoport:
Pro Recco (olasz)
Partizan Belgrád (szerb)
A 2. selejtező győztese
Jug Dubrovnik (horvát)
Galatasaray (török)
A 3. selejtező győztese

A budapesti Final Six időpontja: 2016. június 2-4.
 
- a.z., d.s. -



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok