Magyarország-Kína 13-5

2013. július 22. 15:26

Magyarország-Kína férfi világbajnoki csoportmérkőzés, élő online mérkőzés tudósítás 17:30-tól!

2013. július 22.
Hamarosan érkeznek a nyilatkozatok!
Itt a vége, fuss el véle - bemutatkozásnak épp megtette, folytatás két nap múlva a szerbek ellen, na, az már az igazi haddelhadd kategóriája.
És akkor a csattanó... Hát, tényleg nagyot csattant: Vámos Marci valami irdatlan nagy gólt lő a szélről, a labda a kapufáról vágódik be veszett erővel, 8 másodperccel a vége előtt.
Aztán egy lécről levágódó kínai lövés után kapnak egy fórt, de a kapufa és Viktor közös erővel hárít.
Szivós Marci még próbálkozik egy lövéssel, de védi a kapus.
Úszkáltak keresztbe, hosszába, a végén kapufa lett. Ha ez volt a terv, akkor remekül végrehajtották.
És most a kínaiak kérnek időt. Nyilván elfelejtettek valami fontosat megbeszélni az előző egy perc során...
Valamiért nem tesszük be centerbe, amikor kínálkozott a lehetőség - úgyhogy a dél-afrikai bíró kontrája vet véget a támadásnak.
Mellémegy a kínai lövés, majd Benedek Tibor időt kér, 2:08 még a végéig.
Felsóhajt a műsorközlő... Hosnyánszky labdáját most védi a kapus.
Továbbra sem vállalunk felesleges kockázatot támadásban, ennek jutalma egy időnél ellőt labdából elért szöglet.
Hárainak nem fújnak semmit, de a kínai center leszerelését is elengedik.
Egy rossz bejátszás után kínai előny - Varga Dumit végleg kiállítják, állítólag túlgyömöszölte a kínait -, de ezt sem tudják belőni.
A kínaiak is el-eltalálják a kaput - ez a lövés például egész mutatósan akad be a léc alá.
Karok a magasban: ez nagyon fontos gól volt, avagy látszik, működik Dani keze a műtétből felgyógyulóban.
Túlvariálja a kínai, elbújik a víz alatt, holott nem bántja senki... Úgyhogy Varga Dani elúszik a labdával, aztán mivel más megoldás nincs, elpattintja a hosszúba - parádés gól.
Oldalhálóban hal el a kínai lövés, bár sokan gólt látnak a tribünön. Bátori Bencéé viszont bent van, igaziból. Szépen tűzte rá kapásból a hosszú keresztpasszt: 11-4.
Vérbő kínai pattintás, súlyosan fölémegy. Bedő próbál akciózni, miután megkapja a labdát, de belefordul az érkező második védőbe.
Elhozzuk a labdát, de aztán belegabalyodunk a támadásszövésbe.
Az utolsó perc kissé hektikus, véleményes fújásokkal, de alapvetően semmi érdemleges nem történik - marad a 10-4 az utolsó rész előtt.
Na, most pont nem jött be a kitett kéz taktikája: Madaras elengedte Tant, de nem ért oda a segítség, és ennek gól lett a vége. 10-4.
Aztán egy igazi \"magyarosch\" támadás, szép elmozgások után a szélről jön a labda Hárai kezére, hiába van rajta a védő, innentől már csak a kivitelezés a kérdés: most a finom lövőcsel utáni felsőzést választja. 10-3.
Elég jók a besegítések most hátul, hiába megy be a labda a kínai centernek, rendszeresen el tudjuk vinni előle.
Egy gyors fórmegjátszás ül: két passz után mattig húzzuk, Bedő teszi be.
A Varga Bros. közös szerelése remek, Bedő ellen viszont kontrát fújnak. Ebből eljönnek az ázsiaiak, de Nagy védi a ziccert - nem semmi!
Beúszó második centerrel próbálkozunk, de csak szabaddobás jár - Vámos Marci meg távolról a kapufát döngeti.
Dzsiang közelről talál be: most nem figyeltünk eléggé a kínai fórmegjátszásnál. 8-3 és 4:40 még.
Szereljük a kínai centert, majd Hárai enged laza csuklóval egy ejtést, ám a labda a kapufáról lepattan.
Aztán megint átlőjük a zónát. A műsorvezető rémálma, Hosnyánszky Norbi... Alig bírja kimondani. Nekünk megy - a játék is: 8-2.
Aztán szereljük a kínai centert, átellenben Hárai túl hamar áll meg. Majd egy vérgyenge indításra nem reagál Varga Dani, a kínaiak három másodperc után gyűjtik be. Nem baj, most Gór-Nagy blokkol remekül.
Az első támadás most a miénk, Hárai épp üresbe kerül, de a szlovén bíró kontrát fúj ellene.
Amúgy messze Gábor Tóni bácsinak és Illés Rolinak a legjobb: orvosunk és gyúrónk a lelátó árnyékában ül, és jeges italokat kever. Na jó, a játékosoknak. De még bele is kóstolhatnak!
Egész kellemesen telt az első félidő, 3-1, 4-1 a két negyed, így kell játszani egy nyitómérkőzésen egy ilyen ellenféllel szemben.
A blokkunk jó megint, marad 10 másodperc, Hárai Pufi még megindul, aztán a labda is jön, a kínai jelenléte nem izgatja - sajnos, kapufa, pedig gyönyörű egyéni akció volt.
Nagy Viktor-védés után öt az ötben játszanánk meg a támadást (a kínai center már nem bír visszaúszni), de a centerbejátszás nem jó.
Egy újabb halovány centerbejátszás, majd kontra ellenük. Aztán Hosnyánszky Norbi gondolja úgy, hogy teszteli a kapust. Ge nem megy át a teszten: bevágódik a labda a hosszúba. Mondjuk, volt benne erő... 7-2.
Most sem sikerül... Igaz, a végén valamiért ott maradt egy emberük üresen két méteren, de Nagy Viktor szédületes bravúrral védett.
Szöglet után Bedő ellen fújnak, majd centerünk kissé keményebben bont fogást, kiállítják - időkérés után a kínaiak próbálkoznak azzal, ami eddig nem sikerült nekik: előnyből gólt lőni.
Kontra után hat az ötös lefordulás, de a végén Vámos előtt takarja a rövidet a kínai kapus.
Blokkról megy fölé a kínai labda, majd megint emberelőny, Varga Dumi megkérdezi, hányas figurát játsszuk, aztán beteszi a labdát a felső sarokba. Akkor minek érdeklődött? 6-2, korántsem mellesleg.
Szivós Marcinak sül a keze. Labdaszerzés után nyolcról lőtt valami irgalmatlan nagy gólt. 5-2.
Júliusban az első gólunkat lőttük fórban a kapufától. Emlékeim szerint...
Jön a mi emberelőnyünk - Hárairól ment ki a bekk -, és bár Madaras első lövése még kijön a kapusról, a megmentett lepattanóból szépen végigjátsszuk a figurát, a végén Varga Dani mester passzát Hárai húzza be. 4-2.
Liang viszont eltalálja a felsőt, igaz, Hárai nem takarta a kaput - megesik néha, hogy Pifu késik a blokkolással... 3-2.
Gór-Nagy vállalkozik lövésre, de leszedi a kapus.
A kínaiak megoldották, legalábbis a fórszerzést - az előnymegjátszásukba megint belerondítunk, most a blokk ment könnyedén.
Szereljük a centert, aztán megint egy rossz bejátszás: most akkor érkezett a labda Háraihoz, amikor épp a védő alá került.
Alapvetően nem volt rossz a negyed, hátul az egy apró hibát leszámítva minden stimmel, még elöl kellene a centermegjátszásokat okosabban megoldani.
Kapnak még egy előnyt a kínaiak, de az idő és a védők szorításában elengedett lövés Nagy Viktor kezén végzi.
Újfent a duda végez a kínai támadással.viszont a bejátszás nem jó Bedőnek.
Nincs kegyelem védekezésben - most a sarokba dobják ki a labdát.Emitt Bedő elé kerül a labda, nincs sípszó, kissé későn reagál, így csak kapufáig jut.
Kapnak egy fórt a kínaiak is, de túl jól mozgunk, lövés nélkül pereg le a fél perc. Aztán Bedő ellen fújnak kontrát. Színészkedésben elég jók a bekkjeik.
Újabb kínai lövést borít le Nagy Viktor, majd kiküldik a centert a kapunk elől, az nem marad sok idő a fórra, de a végén Szivós szemből gond nélkül bevágja a léc alá a labdát. 3-1, és 3:05 az első negyedből.
Jól zár a zónánk, bár Bátori marad a centeren, végül ő blokkol. Aztán kontra itt, kontra ott, megint mi jövünk, ám a Hárai kezére tett passz kicsusszan Pufi kezéből.
Úgyhogy megint csattannak a tenyerek: Szivós Marci átlövése bevágódik a jobb alsóba: 2-1.
Nagy Viktor véd szépen - nem állítom, hogy roskadásig teltek a lelátók, de aki kint van, nekünk szurkol.
Postafordultával jön az egyenlítés, Hárai harcol ki ötméterest, Varga Dumi bevarrja: 1-1.
Vezetnek a kínaiak, Zhang pattintott Nagy Viktor szeme közé, Benedek Tibi hiába üvöltött a védőknek, hogy tedd fel a kezed! Nem tették fel...
Bár a kínai vitte víz alá a kapujuk, reflexből ellenünk fújtak. Aztán egy-egy szerelést engedtek el, kár, hogy közben nem mertük elindítani Varga Dumit.
Üdvözlet mindenkinek a hőségövezetből. A kínaiaké az első támadás a meccsen - de máris kontrafaultot fújnak ellenük.



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok