Nagy Ádám is az OSC-be igazolt

2015. augusztus 17. 17:53

Korábban már informálisan elhangzott, hogy Német Toni és Barabás Botond a bajnoki ezüstérmeshez igazol, Nagy Ádám szerződtetése viszont eddig nem volt ennyire a köztudatban.

Három új játékos érkezését erősítette meg az OSC hivatalos blogoldala: Német Toni, Barabás Botond és Nagy Ádám hagyja ott eddigi klubját, a Vasast és az UVSE-t a bajnoki második helyezett, BL-induló A-Híd-OSC-Újbuda kedvéért. 

A válogatott center, Német Toni igazolása már nyílt titok volt, Vincze Balázs is beszélt már róla, de a vezetőedző az Universiade-válogatott hazai felkészülése alatt azt is elárulta, hogy Barabás Botond is az újbudaiakhoz igazol. 

A 17 éves Nagy Ádám érkezése eddig nem volt képben, így némileg meglepő a hír. A rendkívül tehetséges játékos tavaly Isztambulban ifi világbajnok volt, idén júniusban a bakui Európa Játékokon az ificsapat kapitányaként szerzett 7. helyet, és a nyáron bemutatkozott Benedek Tibor felnőtt-válogatottjában is. 

Az említett oldalon Ádám azt nyilatkozta, hogy az OSC játékosállománya meggyőző volt számára, valamint az, hogy rengeteget tanulhat a legjobb vízilabdázóktól, és az egyik legjobb szakembertől, ami garancia a fejlődéshez.

"Bajnokesélyes csapatról van szó, ez nagyon nagy motivációt jelent számomra. Nagyon várom már, hogy ott legyek, még ha fáradt is vagyok, és hát még előttem a junior-vb, ahol szeretnénk nagyon jól szerepelni. Egy hete állapodtunk egyébként meg, de már egy ideje beszélgettünk a lehetőségről. Elsősorban édesanyám véleményét kértem ki, de természetesen beszéltem Benedek Tiborral, Horkai Györggyel és még jó pár emberrel" - mondta a waterpolo.hu-nak Nagy Ádám.
 
Vincze Balázs vezetőedző megkeresésünkre így indokolta az átigazolásokat:

"A klubunk vezetése törekszik arra, hogy ne csak a jelen érdekében hozza meg a döntéseit, hanem hosszú távú jövőt is biztosítson a csapatunknak. Botond 24, Toni 21 éves, ők is egy hosszú távú elképzelés részei, Ádám pedig abszolút ennek szellemében igazolt hozzánk. Nála végképp egy felfelé ívelő időszakról beszélhetünk, még nem tudjuk, milyen magasra ível majd a pályafutása. Bízunk benne, hogy ez a mostani szerződés is segíti őt a fejlődésben, mint ahogyan minket is a hosszú távú céljaink megvalósításában."

Az OSC már elkezdte a felkészülést, első erőpróbája a grúziai Bajnokok Ligája-selejtező lesz szeptember elején, ezen nem lesz ott Nagy Ádám, ő akkor az almaty junior-világbajnokságon játszik majd minden bizonnyal meghatározó szerepet Horkai György irányítása mellett.
 
-ds-



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok