Vb 2015 - Drasko Brguljan: „Ez a legerősebb vb, amin jártam”

2015. augusztus 07. 08:24

A montenegrói válogatott és az OSC rutinos játékosa szerint borzasztóan erős a mezőny. Tiszteli a magyar csapatot, kedveli a tagjait, de nyilván nyerni szeretne az utolsó meccsen, amelyet nagy vár.

Fotó: Dobos Sándor

Ahogyan 2013-ban Barcelonában, úgy idén Kazanyban is Montenegró-Magyarország találkozót rendeznek a világbajnokság utolsó napján. Amíg azonban Katalóniában a döntőt jelentette mindez, szombaton Kazanyban az 5. helyért megy majd a küzdelem.

Ugyanis Montenegró meglepően simán intézte el az egyre jobb ausztrál válogatottat, így várhatta ellenfelét csütörtökön délután, amely aztán a magyar válogatott személyében meg is érkezett (a mieink az Egyesült Államokat verték 13-9-re).

„Azért nehéz volt az ausztrálok ellen, főleg azért, mert kikaptunk a negyeddöntőben, az 5-8. helyért mindig nehéz játszani. Féltem a meccs előtt, mert azért nálunk jelen van a balkáni mentalitás, ilyenkor sokan hajlamosak félvállról venni a dolgokat. Szerencsére most ez nem volt jellemző. Egyébként jól játszottunk, jól lőttünk, elégedett vagyok, jó volt a kapusunk is. Jó és hasznos meccs volt, hiszen nálunk három-négy fiatal játékos van, ők megint jobbak lettek” – mondta Drasko Brguljan az ausztrálok elleni találkozó után.

A mindig készségesen nyilatkozó Draskót persze kérdeztük magáról az egész világbajnokságról is, elég egyértelmű véleménye van.

„Ez a legerősebb vb, amin jártam. A görögök nagyon jók, sajnos, a horvátok legyőztek minket, nagyon jók, és ott volt az olasz-magyar, amit példaként tudok mondani, az volt a vb legjobb meccse eddig. Szerbia minden bizonnyal a legjobb csapat, de itt valahogy még nem játszik igazán jól” – mondta az OSC-ben szereplő Brguljan, aki nem titkolta, szívesen játszik a mieink ellen (az interjú készítésekor még nem volt ismert az ellenfél, és még azt sem láthatta, milyen pazar játékot mutatott be Szerbia Olaszország ellen, az elődöntőben).

„Az ötödikért helyért játszunk, inkább a magyarok ellen játszanék, mint az USA ellen. Pólózunk majd egy jót. Nehéz lesz azért, mert Magyarországnak és nekünk sincs még olimpiai kvótánk, és majd amikor ezért játszunk a későbbiekben, nyilván emlékszünk majd a saját meccsünkre. Majd meglátjuk, mi lesz”.

A montenegrói-ausztrál meccs előtt nem sokkal sorsolták ki a Bajnokok Ligája selejtezőinek párosításait, meglepő volt, hogy Drasko már pontosan tudta, hogy az OSC Grúziába lesz hivatalos.

„Szerintem a Tbilisit a három másik csapat, így mi is, meg tudjuk előzni. Figyelnünk kell a Hannoverre és a Marseille-re is, előbbiben három montenegrói játékos szerepel, Jokic, Radovic, Paunovic és van egy jó magyar is, meglátjuk. Várom azt a tornát is” – mondta a waterpolo.hu-nak az örök jó kedvű Drasko Brguljan.
 
Augusztus 8., szombat:

A 7. helyért:


13.00: Ausztrália-Egyesült Államok

Az 5. helyért:

14.30: Magyarország-Montenegró

A 3. helyért:

19.30: Görögország-Olaszország – 47. meccs

Döntő:

21.00: Horvátország-Szerbia – 48. meccs

-ds-



E.ON Női OB I.

DFVE - Tigra-Zf-Eger

2023. máj. 13. 12:45

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - Genesys OSC Újbuda

2023. máj. 16. 18:15

E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - DFVE

2023. máj. 17. 18:15

E.ON Férfi OB I.

Genesys OSC Újbuda - FTC Telekom

2023. máj. 18. 18:30

E.ON Női OB I.

DFVE - Tigra-Zf-Eger

2023. máj. 20. 16:30

A férfiválogatott sajtónyilvános edzése (2023.03.07., Fotók: Kovács Anikó)
Komjádi Kupa: Vasas SC-FTC 7-17 (2023.02.13., Fotók: Dobos Sándor)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok