Benedek Tibor: Jó érzésekkel várom a vb-t

2015. július 23. 14:39

Címvédőként utazik el Kazanyba a magyar férfiválogatott, ez önmagában befolyásolja a várakozásokat, már csak azért is, mert az eredménykényszer idehaza nagy úr. A válogatott kapitánya amondó, még a világbajnokság első hete is a hangolódás jegyében telik, hála a könnyű csoportsorsolásnak.

Fotó: Dobos Sándor

A férfiválogatott 18-11-es sikerrel zárta a felkészülési mérkőzések sorát, a japánokat ilyen arányban sikerült megverni a szerdai, margitszigeti félhivatalos edzőmeccsen. Benedek Tibor ezúttal nem volt annyira hangos, mint az előző napi kétkapu során, merthogy ennek a meccsnek más célja volt.

A csapat kiszolgálta a közönséget, de a játékosok mennyire szolgálták ki a kapitányt?


Annak ellenére, hogy a 11 kapott gólt soknak tartom, nem az volt a cél ezen a mérkőzésen, hogy kevés gólon tartsuk őket. Inkább az volt a fontos, hogy még legyen egy olyan meccs a vb előtt, amelyiken átéljük a meccshangulatot. Persze, ha voltak nagyon jó dolgok és nagyon rosszak is ma délután, de ez most mellékes volt.

A felkészülés eddigi szakasza – hiszen van még pár nap a rajtig, valamint a vb első hete is annak mondható lényegében – úgy sikerült, ahogy eltervezted?

Úgy gondolom, hogy sok nehézség volt benne, a világliga hatodik helye megadta az alaphangját az utána lévő időszaknak. Viszont azt hiszem, helyre tettük azokat a dolgokat, amik nem működtek a csapatban, most már azért folyamatosan stabilabbak és erősebbek leszünk. Az emberelőnyünk is napról napra kezd javulni, amit korábban azért hiányoltam.

Kevesebb tehát a hiányérzet?

Igen. A japánok elleni utolsó meccsből nem tudok sok következtetést levonni, de sajnos lesznek ilyen meccseink a vb-n is, ott fogjuk majd látni augusztus 4-én, mit is tudunk valójában. Az első hét a finomhangolás jegyében telik, azon túl persze, hogy meg kell nyerni három meccset.

Jó érzésekkel várod a világbajnokságot?

Igen, jó érzésekkel. Azt gondolom, elértük, amit szeretnénk, egy jó csapat lettünk. Még lehetünk ennél jobb csapat is, de ehhez még van és kell is egy kis idő.

Az első hét még részese lehet ennek az időnek. Mivel lehet fenntartani a csapatban a tüzet a negyedik meccsre, hogyan lesz íve a világbajnokságnak a magyar válogatott számára?

A három csoportmeccsből talán épp az első, a kazahok elleni lesz a legnehezebb. Játszottunk velük két éve nyolcaddöntőt, ahol ne feledjük, az első negyed után még ők vezettek. Koncentrálnunk kell ezekre a meccsekre is. Nem mondom, hogy attól leszünk a legjobbak, ha ezeket a csapatokat annyival megverjük, amennyire csak lehet. Jól kell játszani, stabilan kell játszani, és nagyon fontosak lesznek azok a szünnapok, amikor még tudunk gyakorolni, amikor még egymás között ki tudunk alakítani olyan stresszhelyzeteket, amelyekkel majd találkozunk később. Ezzel sikerülhet fenntartani azt a lelkiállapotot, amire augusztus 4-én szükségünk lesz.
 
A világbajnokság csoportmérkőzései:

Július 27., hétfő, 17 óra 30 (magyar idő szerint 16 óra 30):


Magyarország-Kazahsztán

Július 29., szerda, 12 óra 10 (magyar idő szerint 11 óra 10):

Magyarország-Dél-Afrikai Köztársaság

Július 31., péntek, 10 óra 50 (magyar idő szerint 9 óra 50):

Magyarország-Argentína

A világbajnokság csoportjai:

A csoport: Horvátország, Brazília, Kanada, Kína
B csoport: Görögország, Egyesült Államok, Olaszország, Oroszország
C csoport: Dél-Afrika, Magyarország, Argentína, Kazahsztán
D csoport: Szerbia, Japán, Montenegró, Ausztrália

A negyeddöntőt augusztus 4-én rendezik majd. Ha a magyar válogatott megnyeri a csoportját, akkor a negyeddöntőben az A csoport 2. és a B csoport 3. helyezettje mérkőzésének a győztesével játszik.

Eddigi világbajnoki mérlegünk:

3 aranyérem (1973, 2003, 2013)
6 ezüstérem (1975, 1978, 1982, 1998, 2005, 2007)
1 bronzérem (1991)
4. hely (2011)
5. hely (1994, 2001, 2009)
9. hely (1986)



E.ON Férfi OB I.

Honvéd - Tigra-Zf-Eger

2022. nov. 05. 16:30

E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok