Vincze Balázs könnyek között: július 14-e örökké emlékezetes

2015. július 14. 08:23

A már kétszeres Universiade-aranyérmes kapitány, Vincze Balázs meghatottan nyilatkozott a kvangdzsui Universiade-győzelem után. NYILATKOZATOK!

Fotó: Marjai Péter

 
Ahogyan írtuk, hallatlanul izgalmas mérkőzés után 5 méteresekkel győzte le Olaszországot a férfiválogatott a dél-koreai Universiadén.

A kapitány, Vincze Balázs elérzékenyült, mikor felhívtuk, nem véletlenül.

„Minden nap a műugró-medencében edzettünk, és én minden nap le is ugrottam a 10 méteresről. Most a döntő után mindannyian idejöttünk, és a srácok is leugrottak. Nagyon izgalmas mérkőzésen vagyunk túl, ahol nagy szerepe volt a higgadtságnak. 0-4 után a lövéseink dinamikája is sokkal jobb volt, mint az azt megelőző időszakban. Történt egy kapuscsere, Barabás Botond fantasztikusan védett, ugyanakkor ez az a győzelem, amit mindenki egytől egyig a csapatban a magáénak érezhet. Mindenki sokat tett hozzá az aranyéremhez ezen a meccsen és a tornán is. Ez a mai nap örökre emlékezetes, nagyon nagy öröm ez a siker mindannyiunknak, személy szerint nekem is, de július 14-e továbbra is a fiam születéséről szól...”

És ebben a pillanatban akadt el a szó a telefont kezdeményező és fogadó félben is.
 
Szívből gratulálunk a kapitánynak!
 
Illés Sándor értékelése a meccs után:

"Nagyon nem úgy alakult a meccs, ahogy elterveztük. A védekezés úgy ahogy rendben volt, de támadásban hatástalanok voltunk. A félidőben azonban elengedtük, ami addig történt, és új meccset kezdtünk! Egy negyed alatt visszajöttünk, az utolsóban még vezettünk is. Az ötmétereseknel pedig helyén volt a kezünk, a fejünk, a szívünk és az a szervünk, ami csak a férfiakra jellemző!"
 
Bátori Bence a döntő után:

"Nagyon nagy csata volt, ahol az elején egy kicsi lépéselőnybe kerültek, de beszéltünk a meccs előtt arról, hogy nagyon hosszú a meccs, és lehet, hogy csak az utolsó pillanatban tudjuk megnyerni, de akkor meg fogjuk nyerni. Így lett, es 5-ösökkel nyertünk, hatalmas csapatmunka volt ez a kéthét, büszke vagyok a csapatra!"
 
Lőrincz Bálint a mérkőzés után:

"A rajtnál beragadtunk, 4-0-ra elhúztak az olaszok. De helyére sikerült tenni a dolgokat, és visszakapaszkodtunk a szakadékból és végül felléphettünk a dobogó legfelső fokára! Boti fantasztikusan szállt be a játékba, és lehúzta a rolót. Többet nem is tudok mondani a meccsről. Nagyon boldog mindenki, hiszen ezért kezdtünk el dolgozni a nyár elején. Hosszú ideje eljöttünk otthonról es nagyon fontos volt hogy otthonról mindvégig támogatást kaptunk a szeretteinktől, barátoktól, ismerősöktől! Köszönöm nekik!"
 
Bisztritsányi Dávid, a csapat kapusa a meccs után:

"Csak egy közhellyel tudok élni: a pokolból a mennybe jutottunk!!! Ismét csak a csapatot tudom kiemelni, együtt kerültünk bele és együtt is jöttünk ki onnan, amihez kellett Barabás Botond! De nagyon!!!"
 
Jansik Szilárd a döntő után:

"Nagyon boldog vagyok. Óriási dolog, hogy 0-4-ről visszajöttünk, és a vége előtt pár perccel már mi vezettünk 7-6-ra. Amit a harmadik negyedben csináltunk, az szenzációs volt. Barabás Boti óriási csere volt. Ez a legnagyobb sikerem, nagyon sokat jelent nekem."
 
Mátéfalvy Csaba, a magyar csapat másodedzője:

"Balázs a felkészülési időszak elején kérdezte meg, lenne-e kedvem csatlakozni a csapathoz, és azt kell mondjam, hogy volt kedvem. Egyrészt miatta, másrészt a csapat miatt. Ezt a feladatot a nagyválogatott mellett 10-12 évig űztem, ugyanaz volt itt is a menetrend. Videóztunk, beszélgettünk, elemeztük, statisztikáztunk, úgy tűnik, sikeresen, hiszen hazavisszük az aranyérmet. Ahogy a fiúkat ismerem, ünneplünk majd, hazatérünk a szállodába és a hűtőben rengeteg ásványvíz van, azokat elfogyasztjuk."
 
Beck György, a Magyar Vízilabda Szövetség társelnöke, aki a helyszínen szurkolt a csapatnak:

"Kazanyban is ott voltam már, most a második aranyéremmel ajándékoz meg úgymond a válogatott. Idén is mind a női, mind a férficsapat kemény munkát végzett, tovább öregbítette a magyar vízilabda hírnevét. Mind Tóth László és Áts Berci, mind Balázs és Csaba kiválóan dolgoztak, mindkét csapatunk a vízilabdára koncentrált. A fiúk ismét megszerezték az aranyat, ez annak köszönhető, hogy mindent alárendeltek a vízilabdának, ők játszották a nyitómeccset és az utolsót is, nem hagyott ki a figyelmük. Vincze Balázs, azt hiszem, külön kategóriát képvisel, kiválóan összerakta a csapatot, a játékosok nagyon kedvelik, mind szakmailag, mind a humorát tekintve és emberségben is magas szinten áll, ennek köszönhető ez a mai siker is."

-ds-



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok