Női parádé: legyőzte a válogatott Ausztráliát!

2015. július 11. 12:40

Női válogatottunk a vb előtt utolsó felkészülési mérkőzését játszotta - az ellenfél a Vodafone-kupa keretein belül a Világliga-ezüstérmes Ausztrália volt. Csapatunk 2-6-ról fordítva 11-10-re győzött!

Fotó: Madar Dávid

Női válogatottunk a Világligában ezüstérmes Ausztália ellen 13 órától kezd a Margitszigeten. A csapat egy hete Kínát győzte le Debrecenben 11-5-re, a meccs után három nap pihenőt kapott a társaság. Csütörtöktől készül újra együtt a 13 hölgy - Merész András szövetségi kapitány pénteken az ausztrál-orosz Vl-meccset elemezte velük.

A magyar válogatott összeállítása sapkaszámok szerint: Gangl Edina, Czigány Dóra, Antal Dóra, Kisteleki Dóra, Szücs Gabriella, Takács Orsolya, Illés Anna, Keszthelyi Rita, Tóth Ildikó, Bujka Barbara, Garda Krisztina, Menczinger Kata, Bolonyai Flóra

Az ausztrál válogatott összeállítása: Lea Yanitas, Gemma Beadsworth, Bronte Colenso, Holly Lincoln Smith, Keesja Gofers, Bronwen Knox, Rowie Webster, Chole Barr, Zoe Arancini, Ashleigh Southern, Bronte Halligan, Nicola Zagame, Kelsey Wakefield
 
A mérkőzést Daniel Flahive (ausztrál) és Marosvári Attila vezeti.
A meccs előtt Nemcsik Balázs, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára emlékplaketett adott 100. válogatottsága okán Antal Dórának.
 
ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSUNK
1. NEGYED:

A kapunkban Gangl Edina kezd. A labdát ők hozzák el, övék az első támadás. Illés Anna labdát szerez. A mi első támadásunk sem jó, lejár az idő.

Arancini lövése beakad a hosszúba - 0-1.

Keszthelyi Rita lövése fölé száll. Kisteleki Dórát kiállítják, a fór letelte után Knox lő gólt - 0-2.

Kiállítás Tóth Ildikóról, Szücs Gabriella kapufát lő, de a labda marad nálunk. Keszthelyi Rita ezúttal kíméletlen - 1-2.

Webster távoli ejtése beesik a hosszúba - 1-3.

Merész András kapust cserél: Bolonyai Flóra érkezik. Szücs eladja a labdát.

Ausztrál fór (Garda Krisztina megy ki), Kisteleki Dóra szerez labdát. Antal Dóra harcol ki kiállítást, amelyet ő maga be is dob a végén - 2-3.

Hátrányban jó a blokk! A támadás nem sikerül, Knox ejtése precíz - 2-4.
 
Elől a centermegjátszás nem sikerül, átellenben Zagame marad egyedül, és használja ki - 2-5.

Takács Orsolyát szerelik centerben - Greg McFadden kapitány időt kér. Bujka Barbarát kiállítják, Southern belövi - 2-6.

4 másodperc van hátra, időt kérünk. Még egy távoli lövés belefér, Keszthelyi kísérletét blokkolják. Vége a negyednek.

2. NEGYED:

Gangl visszáll a kapuba. Mi hozzuk el a labdát, de nem jó a támadás. Knox lövését védi Gangl - a kontra után Kisteleki Dóra fejezi be pontosan az akciót - 3-6.

Knox újra lő, Gangl újra véd. Takács a másik kapunál elengedi, vád Yanitsas - sarokdobás. Illés Anna bátran lő középről, jól teszi - 4-6.

Southern lövését védi Gangl, a kontra során fórba kerülünk: kétszer is véd a kapus, Takács húzását és Illés lövését.

Fotó: Madar Dávid

Zagame kapufát lő, majd fórba kerülünk - időkérés. A fórmegjátszás remek: Takács Orsolya vágja be a labdát - 5-6.

Az ausztrálok lövése rossz, Kisteleki úszik el, pöckölését védi a kapus. Lejár az ellenfél támadóideje, indulhatunk. Tóth Ildikót szerelik.

Zagame lő kapufát. Tóth Ildikónak most sikerül akcióznia, ötöst harcol ki: Keszthelyi Rita belövi, 6-6.

Ausztrál fór (Bujka a kiállított) és időkérés. Jó a védekezés! Szücs lövését blokkolják. Rossz az ausztrál indítás, nálunk a labda. Keszthelyi Rita pattint - 2-6-ról 7-6!

Az ausztrálok kapust cserélnek: Wakefield jön be. A negyedbe egy távoli lövés fér még bele, Ganglj biztosan fogja. Vége a negyednek.

3. NEGYED:

Keszthelyi hozza el a labdát, de nem jó a támadás. Keszthelyit kiállítják, Webster bevágja középről a fórt - 7-7.

Szücs bejátszása nem jó, beleér egy kéz. A védekezés remek, nem tudnak lőni.

A támadóidő utolsó másodpercében Illés Anna engedi el távolról, beakad - 8-7.

Zagame lövését védi Gangl. Antal passzába beleérnek, övék a labda.

Halligan lövését védi Gangl, elől sincs gól. Webster lapos lövése becsúszik - 8-8.

Fórban Bujka Barbara precíz passzát Szücs Gabriella üti be a falból - 9-8.

Halligan lő, Gangl véd - visszakapják a labdát. Kistelekit kiállítják, két kapufát is lőnek az ausztrálok.

A centerbejátszás nem jó, időt kér a rivális. Jó a védekezés, még egy támadás - nem sikerül. Hátul még egy labdaszerzés - vége a negyednek.

4. NEGYED:

Nálunk a labda, sarokdobás, majd egy húzásra feltette labda, de nem jár sikerrel. Szücs blokkol hátul nagyot.

Most jó a bejátszás, Bujka Barbara harc ki fórt - de eladjuk a labdát.

Beadsworth lő, Gangl véd. Kontra. Gofers lövését és védi Gangl. Ebből Keszthelyi Rita indul el, kapja is pontosan a labdát Kisteleki Dórától, és kegyetlenül bevágja - 10-8.

Zagame pattint a bal szélről a rövidbe - 10-9.

Labdaeladás után Menczinger Katát állítják ki, de kivédekezzük a hátrányt!

3.20 van hátra. Hiba itt, Gangl-védés ott.

Még 2.43. Czigány Dóra kezéből kicsúszik a labda - odaát kontra. Centerben próbálkozunk, de nincs siker. Barr ejt odaát közelről - 10-10.

1.43 van hátra. Czigány lő, a kapus fölé üti. A bejátszás nem jó centerbe, 56 másodperc van mág hátra, időt kérnek. Kapufáig jutnak, 27 másodperc, időt kérünk. Tóth Ildikó pozíciót fog, és ötméterest harcol ki: Bujka Barbara belövi, 11-10.

Fotó: Madar Dávid


Még 5 másodperc. Egy távoli ejtés, csemege - legyőzzük a Világliga-ezüstérmest!
 
A 4 gólt szerző Keszthelyi Rita: „Az első negyed után védekezést váltottunk, ez jelentősen befolyásolta a folytatást. Sok tapasztalatot gyűjtöttünk, bízom benne, rögzül mindannyiunkban, hogy nem szabad ráülni az eredményre, mint a végén mi tettük, mert könnyen ráfizethetünk.”


A csapatkapitány, Takács Orsolya: „A parton nagyobb lehetett a riadalom az első negyed után, mint a vízben, bár az kétségtelen, ijesztő volt a kezdés. De a védekezés megváltoztatása minden térem jót tett, innentől kezdve jól játszottunk, jól működött amit megbeszéltünk. A győzelem, mondanom sem kell, mindig jót tesz, most sincs máshogy, visszaigazolása a munkának. Jó lesz, hogy most még kétkapuzunk majd velük Szolnokon, szokni kell ezt a stílust.”

A mérkőzés vége előtt 5 másodperccel ötméterest kiharcoló Tóth Ildikó: „Az ötméteres? Azt csináltuk, amit megbeszéltünk, Barbi kiúszott bentről, én pozíciót fogtam, és jött a labda. Boldog vagyok, hogy sikerült. Jó kis meccs volt, az igazat megvallva keményebb védőkre számítottam, úgy érzem, centerben is sikerült felvenni velük a harcot.”
 

Merész András szövetségi kapitány, és Gangl Edina, valamint Illés Anna nyilatkozata alábbi videóinkban hallható.


Eredmény – női válogatott mérkőzés a Vodafone-kupa keretein belül:

Magyarország-Ausztrália 11-10 (2-6, 5-0, 2-2, 1-2)
Hajós-uszoda, vezette:
Flahive (ausztrál), Marosvári (magyar)

Magyarország: Gangl – Kisteleki D. 1, Szücs 1, Takács 1, Illés 2, Keszthelyi 4 (1), Bujka 1 (1). Csere: Bolonyai (kapus), Czigány, Antal 1, Tóth I., Garda, Menczinger. Szövetségi kapitány: Merész András

Ausztrália: Yanitsas – Beadsworth, Knox 2, Arancini 1, Southern 1, Halligan, Zagame 2. Csere: Wakefield (kapus), Colenso, Smith, Gofers, Webster 3, Barr 1. Szövetségi kapitány: Greg McFadden

Gól/emberelőny: 4/6, illetve 2/8
Ötméteresek: 2/2, illetve -



Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok