Reakciók: „Megint meg tudtunk újulni”

2015. július 09. 23:38

A Vodafone-kupa első napján magyar győzelem született, Benedek Tibor, Elvis Fatovic, Varga Dániel, Szivós Márton, Lévai Márton és Hárai Balázs értékelése.

Fotó: Madar Dávid

Ahogyan arról élő szöveges közvetítésünkben beszámoltunk, az V. Vodafone-kupa nyitónapján a magyar válogatott 10-8-ra legyőzte Ausztráliát, ezzel visszavágott a bergamói Világliga-vereségért.

A mérkőzésen több jó egyéni teljesítmény színesítette a magyar csapat játékát, jól védett Lévai Márton, remekelt Szivós Márton és Hárai Balázs, Varga Dénes és Varga Dániel is jobban érezte egymást, mint az olaszországi Szuperdöntőben.

Reakciók a játékosoktól és a kapitányoktól a meccsről.

Benedek Tibor így értékelt a lefújás után:

„Elégedett voltam a kiegyensúlyozott játékkal, azzal, hogy meg tudtunk újulni, és meg tudtuk tartani az előnyünket akkor, amikor úgy volt, hogy feljön az ausztrál csapat. Ez volt az elmúlt két évben is mindig az erősségünk, ezt most is tudtuk hozni. Bergamóban mi egy csalódott csapat voltunk, amelyik küzd az ötödik helyért, azt ausztrál pedig egy olyan csapat, amelyik meg akarta verni a magyar válogatottat. Nekik teljesen mindegy volt ott, hogy ötödikek vagy hatodikak, mi viszont egy nehezebb helyzetben voltunk. Ennek ellenére nekünk itt most meg kellett újulni, hiszen az egy rossz élmény, azon túl kellett lépni – szükség volt erre a magabiztos játékra. Minden meccsnek megvan a maga motivációja, itt most az a bergamói élmény volt. Mindenki játszik majd a 17-es keretből a tornán, holnap is lesz változás, Szivós Marci például pihenni fog.”

Elvis Fatovic, az ausztrál válogatott kapitánya:

"Mindig hatalmas kihívás egy ekkora közönség előtt játszani, a vízilabda egyik őshazájában. Nem vagyunk ehhez hozzászokva. Ez önmagában különbözött az előző, bergamói mérkőzéstől, és persze az is, hogy most normálpályán játszottunk. Támadásban sokkal jobban kezdtünk az olaszországi találkozón, most viszont nem tudtuk ezt megismételni. Azért vagyunk itt, hogy fejlődjünk a játék minden elemében, nem feltétlenül számít az eredmény. Ettől függetlenül természetesen megpróbálunk győzni a hátralévő két mérkőzésen."

Hárai Balázs gondolatai a győzelem után:

„A bergamói vereség miatt volt a csapatban egyfajta rossz érzés velük szemben, így nagyon meg akartuk mutatni nekik, hogy mi vagyunk a jobbak. Ez sikerült. Látni kell azonban, hogy a három-négy élcsapat mögé közvetlenül felzárkózott több együttes is, így például az ausztrál. Észnél kell lenni az ilyen mérkőzéseken, máskülönben könnyen rosszra fordulhat minden. Most végig igyekeztük kézben tartani a meccset, nagyon odatettük magunkat, érezték szerintem ők is a vízben, hogy ezúttal nem nyerhetnek.”

Szivós Márton így vélekedett:

„Annak ellenére, hogy nem játszottam a bergamói mérkőzésen, bennem is megvolt a rossz érzés, csapatként akartunk visszavágni nekik. Éppen ezért az első pillanattól kezdve koncentráltan, keményen álltunk oda a mérkőzéshez. Örülök, hogy nyertünk, de természetesen még van hova fejlődni."

Lévai Márton és Varga Dániel véleménye a videókban hallgatható meg.



Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok