Jól vezet a férfiválogatott, a volánnál is bizonyítottak a fiúk

2015. július 08. 15:48

Európa legmodernebb közlekedés-biztonsági és vezetéstechnikai központjában, a zsámbéki drivingcam Hungary-ben töltötte szerda délelőttjét a férfi vízilabda-válogatott. Tanulságos, kissé fárasztó, de élményekben gazdag délelőtt volt ez számukra.

Fotók: Dobos Sándor

A délelőtt nem jöhetett volna létre az ötletgazda Benedek Tibor, valamint a vezetéshez a legmodernebb járműveit biztosító, a Magyar Vízilabda Szövetség támogatójaként közreműködő Volvo Autó Hungária Kft., na és persze a helyszínül szolgáló központ nélkül.

Csapatépítő program, de egyben hasznos időtöltés is, így tekintettek a válogatott tagjai a vezetéstechnikai tesztre, függetlenül attól, hogy rekkenő hőségben kellett vezetniük az autókat – még szerencse, hogy a légkondicionáló berendezések mindegyikben működtek.

„Sok ember munkájának köszönhető, hogy ezt a félnapos tréninget megszervezhettük, nemcsak az én ötletem kellett hozzá. Azt gondolom, megérte ide jönnünk. Jól érezték magukat a fiúk. Mindannyian nagyon szeretnek vezetni, így élvezték a tréninget is” – mondta Benedek Tibor, a válogatott szövetségi kapitánya a délelőtt végén.

A válogatott tagjai három csoportban négy pályán hajtottak végre számos feladatot, tesztelhették magukat szlalomozással, lejtős hajtűkanyarban, egy változó felületű körpályán és természetesen vizes útszakaszokon is.

A július 9. és 11. között a margitszigeti Hajós Alfréd Uszodában zajló Vodafone-kupára készülő nyári keret tagjai mellett – a fiatal Nagy Ádám, Manhercz Krisztián és Német Toni jogosítvány híján az anyósülésen élvezte a délelőttöt –végigment a pályán a kapitány mellett Gergely István csapatvezető, Dabrowski Norbert másodedző és Illés Roland masszőr is.

Apróbb figyelmetlenségek ugyan akadtak, de összességében elmondható, a válogatott tagjai nemcsak a vízben, hanem a kormánynál is kiszámítható teljesítményt nyújtanak, aggodalomra semmi ok.

A Pest megyei Zsámbékon található Első Magyar Közlekedésbiztonsági és Vezetéstechnikai Központ, rövidebb nevén drivingcamp Hungary, a világ egyik legkorszerűbb közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai központja. A Budapesttől 24 kilométerre található, másfél év alatt felépült komplexum a motorosok, a személy- és tehergépjármű vezetők egyik legfrekventáltabb és legkedveltebb tanpályája és találkozóhelye.

A Közlekedésbiztonsági Központban kialakított tanpálya műszaki és technikai adottságai, valamint a beépített elemek nagyfokú variálhatósága a közúti közlekedés során előforduló vészhelyzetek tetszőleges kombinációjának életszerű előidézését teszi lehetővé.
 
ds



Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok