Világliga: méltó válasz, megkönnyebbülés

2015. június 25. 20:53

Remekül játszott a magyar férfiválogatott Brazília ellen a bergamói Világliga Szuperdöntő harmadik fordulójában, így meg is nyerte a csoportot. A kapitány szerint most kezdődik a Világliga.

Fotó: Dobos Sándor

„Csoportgyőztesek vagyunk” – ezt a tényt ízlelgették a srácok a bergamói uszodában a brazilok ellen aratott 16-3-as sikert követően. Megint megvoltak a kötelező levezetőúszások a műugró-medencében, ahol aztán alkalmi mutatványt láthatott, aki arra figyelt: Varga Dénes ugyanis előbb betartotta saját magának tett ígéretét.

A háromméteres műugró deszkáról lelógott, majd megpróbálta visszamászni rá: bizonyítékunk van rá, hogy sikerült a vállalkozás, Vámos Marciéktól meg is kapta a jól megérdemelt tapsot (Marciról annyit, hogy a szeme a meccsen megsérült, kicsit homályosan látott még a találkozót követően, de jól van). A meccsen, a vízben is remekelt Varga Dénes, aki aztán rövid videónyilatkozatában elmondta, örül annak, hogy a brazilok látták, hogy magabiztos a magyar csapat, éppen ezért nem is tudtak aztán kibontakozni.

Szerinte még nincs a legjobb állapotban válogatottunk, de ez természetes a felkészülésnek ebben a szakaszában.

Erdélyi Balázs védekezésben (is) látványos megoldásokkal jelentkezett, éppen ezt emelte ki, nevezetesen azt, hogy a csapat nagyon komolyan vette a védekezést, nem követte el azokat a hibákat, amelyeket szerdán.

Ugyanazt gondolta ettől függetlenül, amit Benedek Tibor – hiszen a kapitány el is mondta a srácoknak -, nem a győzelem aránya volt a fontos, hanem maga a győzelem. Ez megvan, egyben a csoportelsőség is, függetlenül attól, hogy a horvátok is tízzel verték Kínát hozzánk hasonlóan (14-4).

A folytatásban az Egyesült Államokkal játszik a magyar válogatott, már a négy közé jutásért, pénteken. A videónyilatkozatokat itt mutatjuk meg, na és persze Varga Dénes Mr. Beant megszégyenítő mozdulatsorát is.

Eredmény - Világliga Szuperdöntő, 3. csoportkör:

Magyarország-Brazília 16-3 (3-1, 6-1, 4-1, 3-0)


Magyarország:
Nagy V. – Gór-Nagy, Madaras 1, Salamon 3, Varga Dániel 1, Varga Dénes 2, Hárai 2. Csere: Erdélyi 2, Vámos 2, Hosnyánszky 3, Angyal, Német. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

Brazília: Antonelli – Crivella, G. Gomes, B. Gomes, Delgado, Santos 1, Perrone 2. Csere: Bezerra (kapus) Alonso, Salemi, Rocha, Guimares, Vrlic. Szövetségi kapitány: Ratko Rudic

A másik mérkőzésen:

Kína-Horvátország 4-14 (1-3, 0-4, 2-3, 1-4)
Gólszerzők
: Tan 2, Dong, Liang, illetve Obradovic 3, Vukicevic 2, Sukno 2, Petkovic 2, Loncar, Jokovic, Bukic, Buslje, Setka

A csoport végeredménye:

1. Magyarország 6 pont

2. Brazília 6 pont
3. Horvátország 6 pont
4. Kína 0 pont
 
A másik csoportban:

Szerbia-Ausztrália 12-8 (2-2, 4-3, 3-1, 3-2)
Gólszerzők:
Filipovics 4, Mandics 2, Nikics 2, S. Mitrovics 2, Csuk, Prlainovics, illetve Howden 3, Campbell, Cotterill, Gilchrist, Younger, Miller

Egyesült Államok-Olaszország 10-13 (3-3, 0-4, 3-2, 4-4)
Gólszerzők:
Bonanni 3, Azevedo 2, Virjee, Roelse, Cupido, Samuels, Bowen, illetve Di Fulvio 3, Figlioli 3, Gallo 3, Luongo 2, Aicardi, Gitto

A csoport végeredménye:

1. Szerbia 9 pont
2. Olaszország 6 pont
3. Ausztrália 3 pont
4. Egyesült Államok 0 pont
 
A pénteki program:

Brazília-Ausztrália - 16 óra
Magyarország-Egyesült Államok - 17 óra 20 
Olaszország-Horvátország - 18 óra 40
Szerbia-Kína - 20 óra
 
Dobos Sándor (Bergamo)




Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok