Reakciók: pont ilyen meccsre volt szükségünk

2015. június 23. 22:47

Rutinosan, higgadtan hozta első mérkőzését a férfiválogatott a bergamói Világliga Szuperdöntőben. Kína legyőzve, szerdán a braziloktól hatalmas pofont kapó horvátok következnek.

Fotó: Dobos Sándor

Nem állítanánk, hogy tolongtak az emberek a bergamói uszoda lelátóján a magyar-kínai meccsen (18-8), sőt, kifejezetten kevesen voltak ott, Gór-Nagy Miklós azonban ennek ellenére jó hangulatúnak ítélte a magyar válogatott első mérkőzését.

Nem tudunk vele vitatkozni, mert tényleg jó volt a légkör, elvégre a csapatunk győzött, sikerült megismerni a körülményeket, mondjuk úgy, „belaktuk” a helyet – rögtön egy tízgólos győzelemmel.

Kína volt annyira bátor, hogy olykor megráncigálta a csapat bajszát, kell-e ennél ideálisabb partner nyitásként, hangolódásként a komolyabb ütközetre.

Nagy Viktor is azt emelte ki meccs végi értékelésében, hogy a találkozó jó célt szolgált:

„Változatos volt. Voltak jó periódusaink, voltak kevésbé jók, de úgy gondolom, ez a meccs pont arra volt jó, hogy megérkezzünk, felvegyük a ritmust, megismerkedjünk az uszodával, a légkörrel, a helyszínnel, mindennel. Holnap egy nagyon fontos mérkőzés vár ránk, ma sok hibát elkövettünk, amit holnap már nem lehet. Most ezeket fogjuk szépen átgondolni este, és holnapra készülünk, a horvátokra.”

Gór-Nagy Miklós tehát jót vízilabdázott Kína ellen, kicsit viccelődött Madaras Norberttel is, de ezt csak a videóban mutatjuk meg, addig egy kivonat a nyilatkozatából:

„Nagyon jó volt, tetszett. Nagyon jó a víz, és szerintem a hangulat is jó volt, annak ellenére, hogy viszonylag kevés néző volt. Szerintem nagyon jó kis meccset játszottunk. Megtapasztaltuk, hogy egy meccsen belül milyen az, amikor nagyon jól megy a játék, és milyen az, amikor elveszítjük egy kicsit a fonalat. Örülök, hogy a végére vissza tudtuk hozni azt a nagy különbséget, amit Tibi hiányolt.”

Varga Dánielt arról kérdeztük (és a többieknek is felvetettük), miért volt ennyire szembetűnő a hangos kommunikáció a játékosok között a vízben:

„Örülök, ha ez látszódott, bár nekem még mindig van hiányérzetem, bizonyos helyzetekben többet kell beszélnünk. Muszáj kommunikálni, ez egy aránylag új, formálódó csapat, nagyon más a kispálya is, sokkal több minden történik egy támadáson vagy egy védekezésen belül. Nekünk muszáj harmóniában játszani, egymást segíteni, kommunikálni, hogy jobban menjen a játék, ezért beszélni kell. Biztos, hogy fejlődtünk, de nehéz erőfelmérőként tekinteni a mai mérkőzésre, mert teljesen más színvonalat képvisel Kína, holnap és holnapután biztosan sokkal többet fog érni a jó játék.”

Német Toni rendkívül őszinte, sablonoktól mentes gondolatokkal kezdte értékelését a meccs után közvetlenül, midőn belecsobbant levezetni egy kisebb medencébe:

„Jó volt, én nagyon izgultam, ami látszott a játékomon is. Nem azt mondom, hogy be voltam …-va, de nagyon izgultam, hogy most jól fogok-e játszani vagy rosszul, és ebből adódóan nagyon sokat hibáztam, úgy érzem. Ezt holnapra, a horvát meccsre megpróbálom kiküszöbölni, mert ez oda kevés lesz.

Mi volt a legkellemetlenebb a meccsben? kérdeztük.

"Azt, hogy gólt lőttek az én hibámból, számomra ez. A csapat szempontjából pedig az, hogy amikor elmentünk sok góllal, felengedtük őket. Nem lett meg az a sokgólos különbség, amit szerettünk volna."

A tíz azért meglett…

"Jó, de lehetett volna több is."


Egy maximalista válasza, és ez a hozzáállás bizonyára elégedettséggel tölti el a kapitányt.

A srácok a nap harmadik mérkőzését nem láthatták végig, kicsit lehet, hogy bánhatják is, ugyanis a horvát válogatott óriási meglepetésre 17-10-re kikapott Brazíliától. Ratko Rudics csapata hatalmas gólokat lőtt, miközben egyik horvát kapus sem védett elfogadhatóan. A nem várt vereség miatt szerdán válaszolniuk kell a horvátoknak – egyrészt maguknak, másrészt szurkolóiknak, ez ugyanis nagy pofon volt.

A nyilatkozatok videós változatait reményeink szerint hamarosan megmutatjuk.
 
Benedek Tibor nyilatkozatáért ide kell kattintani.

Eredmény – Világliga Szuperdöntő, 1. csoportmeccs:

Magyarország-Kína 18-8 (4-2, 5-1, 3-5, 6-0)
Bergamo, vezette: Putnikovics (szerb), Peila (amerikai)

Magyarország:
Nagy V. – Gór-Nagy 1, Madaras 2, Erdélyi 2, Vámos 3, Hosnyánszky 3, Salamon 2, Angyal, Varga Dániel, Varga Dénes 3, Német, Hárai 2. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Kína: Wu – Tan, Hu, Dong 3, Lu, Li Chen, Gu, Xie, Chen, Zhang 3, Liang 2. Szövetségi kapitány: Paolo Malara
 
Gól/emberelőny: 5/6, illetve 4/5
Ötméteresek: -, illetve 1/1


További eredmény a csoportból:

Brazília-Horvátország 17-10 (3-3, 6-2, 6-1, 2-4)
Gólszerzők: Delgado 5, Perrone 3, Vrlic 3, Gomes 2, Crivella, Alonso, Santos, Guimares, illetve Petkovic 2, Loncar 2, Jokovic 2, Obradovic 2, Buric, Sukno

A másik csoportban:

Szerbia-Egyesült Államok 13-7 (6-3, 3-0, 3-1, 1-3)
Gólszerzők:
Filipovics 3, Pijetlovics 3, Prlainovics 2, Mitrovics 2, Csuk 2, Mandics, illetve Bowen 2, Bonanni 2, Roelse, Azevedo, Samuels

Ausztrália-Olaszország 5-7 (1-0, 2-1, 0-5, 2-1)
Gólszerzők:
Power, Gilchrist, Howden, Younger, Swift, illetve Giorgetti 2, Aicardi 2, Figlioli, Presciutti, Luongo

A szerdai program:

Brazília-Kína – 16 óra
Magyarország-Horvátország – 17 óra 20 - Digi Sport 1
Ausztrália-Egyesült Államok – 18 óra 40
Szerbia-Olaszország – 20 óra
 
Dobos Sándor (Bergamo)


Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok