Győzelem a végére, hetedik a Horkai-csapat Bakuban

2015. június 21. 10:53

A német válogatottat másodszor is legyőzte a fiú ifiválogatottunk Bakuban, ezzel a 7. helyen zárt az 1. Európa Játékokon, egyben ifi-Eb-n.

Fotó: Dobos Sándor

Egészen biztosan nem úgy tervezte a magyar válogatott, hogy a németek elleni nyitány után a torna zárómeccsét is ellenük játssza. Pedig így történt, ráadásul a 7. helyért kezdtek a srácok a bakui Vízilabda Arénában kora délután, a kánikulai melegben, „köszönhetően” a görögök elleni 5 méteres párbajnak és az olaszok elleni vereségnek.

Egész jól indultunk az utolsó meccsen, Teleki András két szép centergóllal nyitott, elmentünk 2-0-ra. Fontos volt ez, mert emlékezhetünk, az Európa Játékok számunkra nyitómeccsén 9-8-ra tudtunk csupán győzni a németek ellen, akik végig szívósan tapadtak, Efstratios Manolakis pedig megszórta magát.

„Figyelj a 6-osra” – kérte Horkai mester a 3. percben, nem véletlenül, Strelezkij ugyanis 23 gólt lőtt a torna eddigi szakaszáig. Most nem sikerült első kísérletéből betalálnia, nem úgy Nagy Ádámnak, aki a 4. percben már a harmadik gólunkat lőtte.

A negyed második felében akadtak bosszantó védekezésbeli hiányosságok, a kapitány ezt szóvá is tette. 5 másodperccel a negyed vége előtt időt kért Horkai György, biztosan nem azt csinálták a srácok aztán, amit kért, de mázlink volt, mert egy bepassz után a dudaszó pillanatában kaptunk egy 5 méterest, amit Burián Gergő belőtt, 5-2-vel pihent a magyar csapat.

Remekül indult a második negyed is, előbb Teleki András harcolt meg a gólért (ez már a harmadik volt), majd Burián Gergő úszott meg, 7-2-re elhúztunk. Kihagyott aztán a figyelem védekezésben, 8-4-nél beragadt az eredmény, ez maradt a nagyszünetig.

Egész sokan voltak a lelátón ahhoz képest, hogy egy órakor indult a meccs, és borzasztóan égetett a nap, igaz, nem nagyon rágták le a körmeiket a nézők. Kis izgalmat jelentett, hogy Manolakist a 21. percben cserével végleg kiállították, Nagy Ádám gyorsan ki is használta a fórt, 9-4-re vezettünk a harmadik negyed 5. percében.

Megnyugtató előnnyel foghattunk bele a zárószakaszba (11-5). Amely aztán csendesen telt, de a 12. magyar gólnál összecsaptak a tenyerek, remek akció végén talált be Zerinváry Lóránd. Laza edzőmeccs lett a vége, mármint játékosabbra vették a figurát a csapatok. 
 
A vége biztos magyar győzelem, 7. a magyar válogatott.
 
Eredmény – 1. Európa Játékok, egyben ifi-Eb, fiúk, a 7. helyért:

Németország-Magyarország 6-15 (2-5, 2-3, 1-3, 1-4)

Baku, vezette: Blanchard (francia), Turkkan (török)

Németország: Hilgendorf – Dolff 1, Strelezkij 1, Manolakis 2, Bayer, Zugic 1, Winkler. Csere: Sopiadis 1, Popp, Reimer, Nawrat. Szövetségi kapitány: Sebastian Berthold

Magyarország: Bányai – Vadovics 2, Kósa, Burián 5, Sebestyén, Nagy Á. 2, Teleki 3. Csere: Fekete, Korbán, Zerinváry 2, Kardos, Sugár 1. Szövetségi kapitány. Horkai György

Gól/emberelőny: 1/8, illetve 5/11
Ötméteresek: -, illetve 1/1
Kipontozódott: Popp (13.), Winkler (30.)
Cserével végleg kiállítva: Manolakis (21.)
 
A döntőben:
Spanyolország-Szerbia 7-8 (3-2, 1-1, 2-4, 1-1)

A bronzmérkőzésen:
Horvátország-Görögország 10-11 (3-5, 1-1, 5-3, 1-2)
 
A torna végeredménye:

1. Szerbia
2. Spanyolország
3. Görögország
4. Horvátország
5. Olaszország
6. Oroszország
7. Magyarország
8. Németország
9. Montenegró
10. Franciaország
11. Románia
12. Szlovákia
13. Törökország
14. Azerbajdzsán
15. Ukrajna
16. Málta
 
 
 
 

Amler Zoltán, Dobos Sándor (Baku)




E.ON Férfi OB I.

Honvéd - Tigra-Zf-Eger

2022. nov. 05. 16:30

E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Split, Eb: a döntő előtti utolsó átmozgató edzés (Fotók: Dobos Sándor)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok