Kiss Kristóf: Kell a győzelem a fiúknak és a lányoknak

2015. június 19. 09:42

A tavaly ifjúsági világbajnoki címet szerző Kiss Kristóf Szeif is Bakuban szurkol a leány és fiú ifjúsági válogatottunknak az 1. Európa Játékokon. Őt kérdeztük élményeiről a pénteki magyar-olasz meccs előtt pár órával.

Fotó: Dobos Sándor

Kettős érintettség, mondhatnánk Kiss Kristóf Szeif esetében, hiszen a fiúválogatottunkban több jó barátja is játszik, köztük Nagy Ádám és Vadovics Viktor, akikkel tavaly Isztambulban a vb-n a csúcsra ért, másrészt testvére, Eszter a leányválogatottunk tagja.

„Sajnos Máltán még nem volt ott Eszti, de Isztambulban már szurkolt nekem, így úgy éreztem, most itt a helyem, a helyünk. Meg akartam nézni Esztit, és a fiúknál is jó pár olyan játékos van, aki közel áll hozzám” – mondta a sportolói falu előtti kávézóban Kristóf, aki szüleivel és kisebbik húgával érkezett Bakuba.

Nos, a torna jól indult, a srácok minden csoportmeccsüket megnyerték, majd a lányok a görögök ellen jöttek fel nagy hátrányból, aztán a folytatás már kevésbé volt örömteli. Mihók Attila csapata a spanyoloktól kapott ki a négy közé jutásért, előtte a hollandoktól vereséget szenvedett a csoportban, míg a Horkai-csapat a görögök ellen vesztett 5 méteresekkel az elődöntőbe kerülésért. Nézzük, hogy látta az eddigi történéseket a Vasasnál töltött egyéves kitérő után a nyáron az UVSE-be visszatérő Kiss Kristóf.

„Úgy látom, Eszter az egyik meghatározó tag a sok közül ebben a csapatban. Tegnap a lány elődöntőkre kimentünk, ott sikerült beszélnem vele. Azt mondta, megbeszélték a történteket, ők sem így képzelték, de túlléptek a vereségen. Én azt javasoltam neki, inkább foglalkozzanak a hollandokkal, az egy fontos meccs lesz, vissza kell nekik vágni. Ahhoz, hogy ez így legyen, a kialakított helyzeteket be kell lőni, koncentrálni kell a befejezéseknél.”

Ami a fiúkat illeti, a 19 éves bekk szerdán látogatta meg a csapatot a sportolói faluban (ebben Katona Norbert segített neki), majd egy véletlen okán aztán este egy belvárosi étteremben is összefutottak.

„Nagyon jó volt látni a srácokat, éppen akkor volt ott Pista bá, Gyuri bá és Mihók Attila is, jó volt velük is beszélgetni. Aztán este is együtt töltöttünk egy órát. Úgy érzem, a fiúk ma nyernek az olaszok ellen. Vadónak és Ádámnak már a vereségből is van rutinjuk, nem ez az első világversenyük, így talán könnyebben fel tudják majd pörgetni a csapatot a folytatásra. Nincsenek letörve a fiúk, a helyére tették a görögök elleni vereséget” – véli Kristóf, aki szerint apróságokon múlik egy-egy győzelem vagy vereség, hiszen van hét nagyon egyforma csapat a mezőnyben.

Nem titkolja, hogy Vadovics Viktorral szemben elfogult, de a húzóemberek mellett nagyon tetszett neki Fekete Gergő játéka is a tornán, reméli, hogy a debreceniek 15 éves tehetsége az olaszok ellen is megmutatja, hogy miért is volt jó döntés a meghívása.

„Egy tapasztalattal több…” – ezt már a Vasasnál töltött egy évéről mondta Kristóf, hiszen kíváncsiak voltunk, vele mi lesz, mit vár a folytatásban.

„Július 20-án már el is kezdjük a felkészülést az UVSE-vel, ahová visszatérek, bízom Németh Zsoltban, remélem, megkapom majd a lehetőséget a bajnokság során, és így tovább fejlődhetek.”
 
S hogy mi a távlati cél?

„A legjobb bekk szeretnék lenni, és ami ezzel jár” – hangzott a tömör, ám lényegre törő válasz Kristóftól, aki pénteken 17 óra 30-tól a magyar-olasz fiúmeccsen az egyik legnagyobb drukker lesz a bakui Vízilabda Aréna lelátóján.

-ds-



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok