50 gól, csoportelső a fiúcsapatunk Bakuban!

2015. június 15. 12:31

Sima siker. A román válogatott sem okozott gondot a Horkai-csapatnak, ott vagyunk az 1. Európa Játékok legjobb nyolc csapata között, és várjuk ellenfelünket.

A csoportelsőség volt a tét a bakui vízilabda-arénában hétfőn kora délután, a magyar és a román válogatott mérkőzésén. A románok 9-6-ra verték az azerieket, előtte pedig a németektől kaptak ki 10-5-re. A mieink előbb 9-8-ra győzték le a németeket, majd 23-3-ra Azerbajdzsánt.

Nagyon egyszerű volt tehát a képlet, nyerni kellett, és ez nem is tűnt megoldhatatlan feladatnak. Bányai Márk kezdett a kapuban, és volt is dolga a kicsit álmosan kezdődő meccsen, amelyen Fekete Gergő szerezte az első gólt egy megúszást követően (1-0).

Kiválóan védekezett a magyar csapat, a románok nem is nagyon jutottak lövőhelyzetig, 5-0 állt a táblán az első kisszünetben. Jól jelzi a meccs képét, hogy a második negyed 6. percében fújták az első kiállítást, a román Antipa ment ki – ekkor már 7-0-ra vezettünk.
 
A második félidőre mindkét csapat kapust cserélt, beszállt Dévai Kristóf a játékba, amely továbbra is magyar fölénnyel telt. Mi az, hogy? Zerinváry góljával 10-0-re mentünk. Kellemes játszadozás volt, de a támadójátékunk szépsége mellett valóban az volt a legszebb, hogy a védekezésünk nagyon egyben volt.

Az első magyar kiállítás a 22. percben jött el, időt is kért Dejan Stanojevic kapitány (ő a felnőttválogatott szakvezetője is), 12-0-nál. Be is jött nekik a figura, Bogdan Remes lőtte a románok becsületgólját.

A negyedik negyedben aztán kihagyott párszor a figyelem, de azért aggódnunk nem kellett feltétlenül. Olyannyira, hogy a 18. gólunk volt az ötvenedik bakui találatunk (Korbán Richárd szerezte), ez jól jelzi, hogy támadásban is "rendben voltunk".

A vége 18-3, jöhetnek a komolyabb ellenfelek. Megemlítendő, hogy a mérkőzést a helyszínen tekintette meg Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is, aki később nyilatkozott is az Európa Játékokról, hogy mit mondott, azt itt lehet megtekinteni.

A folytatásban a C csoport második és az A csoport harmadik helyezettje mérkőzésének győztesével találkozik a magyar csapat. A lényeg a C csoportban keresendő, ott Görögország és Horvátország vetélkedik majd a csoportelsőségért, Montenegró várhatóan harmadik lesz a csoportban, így velük nem találkozhatunk a négy közé jutásért.
 
Nyilatkozatokért ide kell kattintani.

Eredmény – 1. Európa Játékok, egyben ifjúsági Európa-bajnokság:

Magyarország-Románia 18-3 (5-0, 3-0, 6-1, 3-2) 
Baku, vezette:
Bianco (olasz), van der Loo (holland)
Magyarország: Bányai – Vadovics 3, Kardos, Fekete 1, Nagy Á. 2, Burián 4 (1), Kósa 1. Csere: Dévai (kapus), Zerinváry 1, Sugár 3, Korbán 3, Sebestyén, Teleki. Szövetségi kapitány: Horkai György
Románia: Gavris – Kovats, Remes 1, Antipa, Draghici, Pantazi, Georgescu 1. Csere: Terean (kapus), Butuc, Bota, Huber, Seichei, Orescovici 1. Szövetségi kapitány: Dejan Stanojevics
Gól/emberelőny: 3/7, illetve 2/5
Ötméteresek: 1/1, illetve -
 
További eredmények, a csoportok végeredménye:

A csoport:


Oroszország-Franciaország 14-6
Olaszország-Ukrajna 18-6

Az A csoport végeredménye:

1. Olaszország 9 pont
2. Oroszország 6 pont
3. Franciaország 3 pont
4. Ukrajna 0 pont

B csoport:

Azerbajdzsán-Németország 7-17

A B csoport végeredménye:

1. Magyarország 9 pont
2. Németország 6 pont
3. Románia 3 pont
4. Azerbajdzsán 0 pont

C csoport:

Horvátország-Görögország 13-12
Montenegró-Törökország 11-6

A csoport végeredménye:


1. Horvátország 7 pont
2. Görögország 6 pont
3. Montenegró 4 pont
4. Törökország 0 pont

D csoport:

Szerbia-Málta 18-3
Spanyolország-Szlovákia 14-9

A csoport végeredménye:

1. Spanyolország 9 pont
2. Szerbia 6 pont
3. Szlovákia 3 pont
4. Málta 0 pont

Amler Zoltán, Dobos Sándor (Baku)



E.ON Férfi OB I.

Honvéd - Tigra-Zf-Eger

2022. nov. 05. 16:30

E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Split, Eb: a döntő előtti utolsó átmozgató edzés (Fotók: Dobos Sándor)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok