21 góllal nyitottunk

2015. június 12. 10:24

A magyar ifjúsági leány válogatottnak nem okozott gondot Németország legyőzése az Eb-n (21–4), avagy a mieink az Európa Játékok megnyitóját megelőzően túl vannak a sikeres bemutatkozáson. Holnap Izrael ellen játszik a csapat.

Fotók: Dobos Sándor

Ahogy illik.

Nagyjából így foglalható össze a baki Európa Játékok keretin belül megkezdett ifjúsági Európa-bajnokságon a magyar lányok nyitómeccsének produkciója. A németek ellen már az első negyedben döntésre vitte a dolgot a csapat, Mucsy Anna Mandula lőtte az első gólt (figyelem, ez történelem, az Európa Játékok első magyar találata), majd Hertzka Orsolya használta ki az első emberfórt. Hlengiwe Mchunu, majd ismét Hertzka következett, a német kapus hiába repkedett a levegőben, esélye sem volt egyszer sem a hárításra.

A más pólókultúrához, egyúttal eredményesebb játékhoz szokott Petar Trbojevics mester időt kért, amely után Ira Deike lőtt is egy gólt, mindazonáltal ezt követően minden ott folytatódott, ahol előzőleg abbamaradt. Avagy azt történt a medencében, amit a mieink akartak.

„Várható volt” – összegzett a második negyedben Vogt Vivien belőtt ötméteresét követően a partit Birri Gabriellával együtt a lelátóról végigtekintő játékvezetőnk, Vogel Gábor – ekkor állt az eredményjelző táblán 10–1. A közte tíz is rögvest meglett, hiszen a felnőtt válogatottban is bemutatkozott Vályi Vanda is betalált, miközben Miklós Réka már négynél járt.

A 6–1-es nyitó negyedre számszerűen egy újabb 6–1-es periódus, majd itt is, ott is kapuscsere következett: nálunk Lekrinszki Gina váltotta Magyari Aldát, odaát Lotte Hurrelmann jött be szegény Leonie Prinz helyére.

Nos, az ellen új kapusa sem járt sokkal jobban, ő is kapott hatot a harmadik, majd hármat a záró felvonásban, avagy Mihók Attila szövetségi edző elégedetten pacsizhatott a találkozó után játékosaival, akik hozták a kötelezőt.

Az edzésnek talán megfelelő mérkőzést holnap egy újabb hasonló csata követi, hiszen a mieink ezen mérkőzéssel párhuzamosan zajló partin a hollandoktól 29-1-es zakót kapó Izrael ellen játszanak. Jó eséllyel bízhatunk abban, a találkozó után is az ahogy illik jelzőt használhatjuk majd…
 
Nyilatkozatokért ide kell kattintani.

Ifjúsági Európa-bajnokság, lányok
A-csoport, 1. forduló
Magyarország–Németország 21–4 (6–1, 6–1, 6–0, 3–2)

Baku, 100 néző. Vezette: Blanchard (francia), Ercoli (olasz)
MAGYARORSZÁG: Magyari – Hertzka 4, Farkas T. 1, Tóth Cs. 1, Mucsy 2, Ádám 1, Mchunu 1. Csere: Vályi V. 4, Vogt 2, Urvári, Miklós 4, Kiss E. 1, Lekrinszki (kapus). Szövetségi edző: Mihók Attila
NÉMETORSZÁG: Prinz – Deike 1, Eggert 1, Dreggert 1, Fry, Verebélyi 1, Hartwig. Csere: Baumbach, Weber, Schmiedel, Krukenberg, Fischer, Hurrelmann (kapu). Szövetségi edző: Petar Trbojebvics
Gól – emberelőnyből: 3/5, ill. 0/5
Gól – ötméteresből: 2/3, ill. –
Kipontozódott: Weber (21. p.), Hartwig (24. p.)

További eredmények:

A csoport:


Hollandia-Izrael 29-1
Görögország-Nagy-Britannia 20-2

B csoport:

Spanyolország-Szerbia 17-4
Oroszország-Szlovákia 13-4
Olaszország-Franciaország 22-5 

Amler Zoltán, Dobos Sándor (Baku)



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok