Hétfőtől „vetélkedők” is a programban

2015. június 07. 18:59

A női válogatott túl az első, rávezető hajdúszoboszlói héten, holnaptól az edzések mellett a hozzánk érkező görögök elleni hatnegyedes kétkapus edzőmérkőzések következnek.


Az erőnléti edzés előtt Ágó Renáta tréner fotózott egyet - a hangulat a lányok arcára van írva....

Jelentjük, Hajdúszoboszlón minden rendben. Olyannyira, hogy a gyógyszállóban mindenki örül a magyar női válogatottnak, ami több szempontból sem csoda: egyrészt ki ne örülne ennyi szép és tehetséges fiatal lánynak, másrészt a szállodavendégek átlagéletkora jelentősen csökkent a társaság jelenlétével. „Aranyosak a nyugdíjasok, sok a német közöttük, akik fotóznak, autogramokat gyűjtenek, és rendre azt kérdezik: aranyoskáim, mikor lesz a vetélkedő? Amikor visszakérdezünk, meccsre tetszenek-e gondolni, helyesen bólogatnak, igen a vetélkedőre…” – mesélte mosolyogva Merész András szövetségi kapitány.

Nos, a második héttől „vetélkedő” is szerepel a programban, hiszen holnap estétől péntekig a görögökkel játszik majd várhatóan hatnegyedes kétkapukat. Ám hallgassuk, milyen volt az első hét?

„Több turnusban érkeztünk ugye, szerdán este jöttek azok, akik az ötmeccses bajnoki döntő miatt kicsit hosszabb szünetet kaptak. Az edzéseket ennek jegyében végeztük, így a hétvégére elértük azt, hogy a később jövők is utolérték a többieket. A szombat volt a csúcsterhelés, nagyon kemény kondiedzés, plusz a később jövőknek erős úszóadag, rájuk fért, hogy ma pihenhessenek egyet. Persze a pihenés mindenkinek más és más, sokan közülük tanulnak, két edzés között is vizsgákra készülnek” – fogalmazott a kapitány, aki büszke arra, hogy kiválasztottjai nem csak a medencében, hanem az iskolapadban is a maximumra törekednek. Más kérdés, mennyire lehet egyszerű a munka úgy, hogy a következő két hétben többen is rendkívül komoly vizsgákra utaznak országszerte…

Nem kis bonyodalmat okozott Máté Zsuzsa pénteken reggeli angol érettségi vizsgája, a stáb végül megoldotta ennek lehetőségét is, Ágó Renáta erőnléti edző 400 kilométert autózott, hogy a BVSC pólósa letudhassa a letudnivalót. A remények szerint a Testnevelési Főiskola sportszervezői szakára jelentkező tehetségnek, illetve Keszthelyi Ritának sem kell majd Pestre utaznia azért, hogy az úszófelvételi gyanánt teljesítsen kétszer 50 métert – legalább is azon dolgoznak az edzők, hogy a TF-n látatlanban is elhiggyék, képesek erre a hölgyek. Kedves TF-vizsgáztatók, higgyék el, jól úsznak mind a ketten!

Mint Merész András elmondta, a körülmények ezúttal is ideálisak Hajdúszoboszlón, a csapat kimondottan remekül érzi magát, fegyelmezetten étkezik – a szenzációs konyha külön főz a válogatottra, a szakácsok lesik a hölgyek kívánságát. A profi hozzáállást jelzi, egyik sem csábult el a szállóvendégeknek főzött finomságok láttán.

Három napig a pszichológusi stáb is „kezelésbe vette” a társaságot, amely a labdarúgó Bajnokok Ligája-döntőt egy kávézóban nézte – a vezetőség külön góltotót hirdetetett magának, csak a kapitány tippelt egyedül a Juventusra. Tegyük hozzá, Barcelona-drukkerként, avagy biztosra ment, bármely csapat nyerte volna a trófeát, ő nyer.

Aki biztos nem nyer a csapattal semmit a nyáron (sem), az Miskolczi Kitti, a szentesiek balkezes játékosa, aki elhagyta az edzőtábort. Vele kapcsolatban Merész András így fogalmazott: „Sajnos jelentős súlyfelesleggel érkezett, ami egy profi sportoló esetében elképzelhetetlen. Tekintettel arra, hogy nagyon tehetséges játékosról van szó, illetve a női szakágban finoman fogalmazva véges a merítési lehetőség, szankciók helyett Takács Orsolya csapatkapitánnyal elbeszélgettem vele. Másnap, azaz pénteken reggel azonban ott állt az ajtóm előtt, megköszönte az elmúlt tíz évet, és jelezte, ő bizony nem csinálja tovább. Igyekeztem jobb belátásra bírni, de sajnos nem sikerült. Klubedzője, Tóth László is igyekezett, sikertelenül. Ezzel önmagát, de bennünket is nehéz helyzetbe hozott. Kisteleki Hanna személyében egy balkezes játékos maradt a keretben, elmondtam neki a többiek előtt, ez nem jelenti azt, hogy innentől vörös szőnyeg tárul elé, sőt ellenkezőleg. Megnőtt a felelőssége neki is.”

A NŐI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE

Kapusok

Bolonyai Flóra (Hungerit-Szentes), Gangl Edina (UVSE-Centrál), Kasó Orsolya (Dunaújvárosi Főiskola)

Mezőnyjátékosok
Antal Dóra, Illés Anna (mindkettő Berkeley), Bujka Barbara, Hevesi Anita(mindkettő Szentes), Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (mind UVSE), Czigány Dóra (ZF-Eger), Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Menczinger Kata (mindhárom Dunaújváros), Kisteleki Dóra, Máté Zsuzsanna, Takács Orsolya (mindhárom BVSC-Wáberer Hungária-Zugló)

– a.z. –





19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok