Szépreményű lány ificsapat

2015. június 05. 08:32

Mihók Attila csapata a bakui Európa-bajnokság (amelyet az I. Európa Játékok keretein belül rendeznek majd) előtt egy oroszországi tornán teszteli erejét.

A csapat a Volga partján

Asztrahányban minden a legnagyobb rendben. Az U17-es válogatott rendben megérkezett, a terveknek megfelelően készül a bakui ifi Európa-bajnokságra, amelyet az I. Európa Játékok keretein belül rendeznek meg. A csapat péntek délután kezdi meg szereplését az oroszországi tornán, amelyen a házigazda egyes és kettes együttese mellett Kazahsztán legjobbjaival mérkőzik meg.

„Nagy szükségünk van erre a három mérkőzése, mert kicsit jobban képben kerülhetünk az erőviszonyok tekintetében – fogalmazott Mihók Attila szövetségi edző. – Ezek a lányok az út elején járnak, még nincs igazán nemzetközi tapasztalatuk, a ránk váró Európa-bajnokság azonban nem csak nekünk, ellenfeleink számára is a vakrepülés kategóriájába tartozik.”

Persze ahhoz, hogy ne teljesen ismeretlenül induljon csatába ez a válogatott, év közben alkalomadtán összejött a keret, amely május utolsó hétvégéjén Dunaújvárosban felkészülési partnerekkel is tesztelte erejét. Messzemenő következtetéseket nem vonhattunk le ezekből a mérkőzésekből, mindazonáltal az felettébb biztatónak tűik, hogy a csapat igencsak helyt állt a sanghaji felnőtt, és a magyar U20-as riválisa ellen, és a franciák magabiztos legyőzése mellett az új-zélandi, sőt ausztrál ellenfelét is legyőzte. Különösen ez utóbbi, 13–8-as diadal tűnt nagy fegyverténynek.

„Valóban biztató teljesítmény volt. A fórunkat kivéve összeálltunk, a pozícionális játékban egészen jók voltunk, a lefordulás, az ellenfél meglepése még nem igazán sikerült, ezen is dolgozunk. Az orosz tornán persze még nem akarjuk kiteríteni az összes lapunkat. Egy biztos: Bakuban mindenki árgus szemekkel lesi majd a másikat, avagy minden szempontból tekintve különleges viadalra készülünk. A paramétereket látva azt mondhatom, jó csapatunk van, tudjuk, mit akarunk, bízom a jó szereplésben” – mondta Mihók Attila, akinek kiválasztottjai között találunk egy egyszeres felnőtt válogatott játékost (Vályi Vanda) és több olyan tehetséget, akik már az ob I „sűrűjében” is bizonyítottak (elég csak az UVSE–Szentes bajnoki döntőben is szerepet kapó Hertzka Orsolya vagy Farkas Tamara nevét említeni).

Az asztrahányi tornán ellenfeleink:
Péntek: Oroszország II
Szombat: Oroszország I
Vasárnap: Kazahsztán


A bakui csoportbeosztás:

A-csoport:
Görögország, Hollandia, Magyarország, Németország, Izrael, Nagy-Britannia
B-csoport: Spanyolország, Olaszország, Oroszország, Szlovákia, Franciaország, Szerbia

A magyar csapat mérkőzései:

Június 12., 9.00:
Magyarország–Németország
Június 13., 12.00: Izrael–Magyarország
Június 14., 17.30: Magyarország–Görögország
Június 15., 17.30: Hollandia–Magyarország
Június 16., 15.00: Magyarország–Nagy-Britannia



A bakui Európa Játékokon részt vevő magyar lány ifi válogatott:

Magyari
Alda (Póló SC), Lekrinszki Gina (Szentes) – kapusok

Hertzka Orsolya (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros), Vogt Vivien (UVSE), Urvári Lilli (Szentes), Farkas Tamara (Szentes), Miklós Réka (Eger), Tóth Csenge (Szentes), Kiss Eszter (UVSE), Mucsy Anna Mandula (Spanyolország), Ádám Emília (UVSE), Mchunu Hlengiwe (Dunaújváros)

– a.z. –



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok