Magyar légió Máltán, elindult a szezon

2015. június 04. 10:24

Ebben az évben is több magyar pólós vállal szerepet a máltai nyári bajnokságban. Bombaigazolások is színesítik a szezont.

Az Elnöki Kupát a Sliema nyerte

A San Giljan csapata például a spanyol válogatott Guillermo Molinát és az egri Borisz Vapenszkit szerződtette, előbbit a hírek szerint nagyon magas „gázsiért”. 1995 óta nem nyert bajnokságot a csapat, talán most meglepik a nagy esélyeseket, a címvédő Neptunes és a Sliema együttesét. Marko Orlovic lesz a csapat edzője a szezonban.

A Sliema a francia válogatott, a Bresciában játszó Michael Bodegasszal erősített, de ott van a keretben Nikola Dedovics is.

A Neptunes és a Sliema vívta szerdán a President Cupot (az Elnöki Kupát), hagyományosan ez a „szuperkupa” vezeti fel az idényt. A vörösöknél ott volt már a csapatban Biros Péter és Ivan Krapic. Pazar meccset játszottak a csapatok, hosszabbítás után nyert a Sliema, Biros egy góllal jelentkezett.

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnokunk ezúttal a Valletta McDonald’s csapatát erősíti majd a bajnokságban, némileg meglepő módon, hiszen korábban a Sliemában pólózott. Elmondta, mi is a mostani szereplésének oka.

„Őszintén szólva nem akartam már ezen a nyáron Máltán játszani. Tavalyelőtt a Sliemában pólóztam, az elmúlt évben más országokból érkező meghívásoknak tettem eleget, most pedig az volt a terv, hogy házfelújításba kezdünk, és a saját vállalkozásaimat egyengetem. Aztán nagyon kitartóan hívott, és jó ajánlatot tett a Valletta, a repülőutamat fizették, szállást és étkezést is biztosítanak, ráadásul a barátok és a család, valamint a munkatársak jó értelemben véve kizavartak Máltára. Biztosítottak arról, hogy az itthoni feladatokat – például a Modern Sport Akadémiával kapcsolatos teendőket - ellátják, amihez pedig kellek én is, azt telefonon és e-mailen intézem kintről. Végül tehát úgy döntöttem, ezt az évet még megpróbálom.”

Így van ezzel Biros Péter és Kiss Csaba is, a három klasszis egy géppel utazott ki Máltára, utóbbi a Sirens együtteséhez.

Nemcsak a Primera Divisionban lesz magyar pólós, hanem a másodosztályban is. Török Béla és Pásztor Mátyás például a MarsaScala játékosai.

"Märcz Tamás segítségével kerültünk ki. Hétfőn érkeztünk, szerdán pedig már a máltai másodosztály szuperkupáját nyertük meg, amit itt nagy örömmel fogadtak" - mondta Török Béla kérdésünkre kint tartózkodásuk negyedik napján.

Fotó: BVSC

"A máltai játékosok átvették a profi mentalitást Európa azon országaiból, ahol magasabb szinten vízilabdáznak, ezzel kompenzálják a helyiek a fizikai, technikai hiányosságokat. 12-7-re nyertünk szerdán, a meccs alapján rögtön pozitívan csalódtam az itteni vízilabdában, a helyiek nagyon hálásak, hogy külföldiekkel játszhatnak. Érdekes, hogy a meccseken általában a légiósok fogják a légiósokat. Minden kívánságunkat figyelik, ha valakinek problémája akad bármivel, rögtön rohannak és segítenek" - ezt már Pásztor Mátyás tette hozzá.
 
Kint játszik majd Máltán a nyáron Kállay Márk és Makláry Ádám (Ta’Xbiex Amigos) is. Márk elmondta, mivel korábban már játszott kint, megmaradt egy-két kapcsolata, amely hozzásegítette a mostani szerződéshez.


A Primera Division csapatai:

Valletta McDonald’s
Sirens Ritter Sport
Neptunes Grimaldi
San Giljan Allcare
Sliema Frank Salt Real Estate
Exiles Ferretti

A Division 1 csapatai:

Otters Nivea
M’Scala Nutrition Empire
Ta’Xbiex Amigos
M’Xlokk Fischer

Az elnöki kupán:

Neptunes-Sliema 11-12 (1-1, 5-3, 3-3, 1-3 – 0-1, 1-1)
Gólszerzők:
S. Camilleri 4, Krapic 2, Lanzon, Stellini, Agius, J. Camilleri, Biros, illetve Bodegas 2, Dedovics 2, Soler, Gabarretta, Dowling, Meli, Staines, Bugelli, Attard

A bajnokság nyitánya:

június 5.

A bajnokság vége (a rájátszás végén a döntő):

augusztus 22.
 
-dobos-



E.ON Férfi OB I.

Honvéd - Tigra-Zf-Eger

2022. nov. 05. 16:30

E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Split, Eb: a döntő előtti utolsó átmozgató edzés (Fotók: Dobos Sándor)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok