A női válogatott elkezdte

2015. június 01. 20:17

Merész András szövetségi kapitány és csapata már a vb-re készül – az első tíz napban Hajdúszoboszlón hangol a társaság.

Fotó: Merész Márton

Elkezdték.

Az emlékezetes női bajnoki rájátszás, a felejthetetlen finálé után eljött az idő, hogy női válogatottunk belevesse magát a munkába. Sorsdöntő nyárról esetében nem beszélhetünk, hiszen a nyári világverseny, azaz a kazanyi világbajnokság nem kvalifikál az olimpiára, mindazonáltal, mondani sem kell, kiemelten fontos eseményről beszélhetünk. Arról nem beszélve, hogy a csapat nagyon szeretne a dobóra állni.

„A keret zöme régóta együtt játszik, egységesek vagyunk, talán mondhatom, rutinosabbak is, azaz miért ne lehetnének merész álmaink?” – fogalmazott a margitszigeti tréninget követően Takács Orsolya csapatkapitány, a voltaképpen minden poszton használható kiválóság, akinek persze Bujka Barbara és Tóth Ildikó mellett minden bizonnyal kevesebbet kell majd a nyáron centerben tűrnie a védők keménységét. Avagy mehet hátra ő „keménykedni”…

Említett centerek persze a többi újpesti és szentesi játékosokhoz, illetve néhány stábtaghoz hasonlóan csak Hajdúszoboszlón (mert ide utazott hétfőn edzőtáborozni a társaság), szerdán este csatlakoznak a kerethez – ők érthetően ennyivel több szünetet kaptak Merész András szövetségi kapitánytól.

Ágó Renáta erőnléti edző különös szárazföldi tréningekkel készült a nyárra, az Amerikából importált, főleg a törzsre koncentráló speciális szalaggal más izomcsoportok fejlesztése a cél – a szakember ígérete szerint a nyáron ezt külön bemutathatjuk majd az ő kommentálásával az olvasóinknak.

Alábbi videóinkban Merész András kapitány és a játékosok nyilatkozatát tekinthetik meg. Vajon mit várnak a nyártól?



Galéria

A többi képért kattintson a képre!



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok