Szerbiát is megverték az ifik Szentesen

2015. május 31. 14:17

A bakui Európa Játékokra készülő fiú ifjúsági válogatottunk 8-6-ra legyőzte Szerbiát a szentesi torna zárónapján, ezzel a második helyen végzett, Montenegró mögött. Vadovics Viktor lett a legjobb játékos.

Horkai György mini világbajnokságnak nevezte a héten Szentesen zajló tornát, ahol a magyar válogatott a korosztály négy nagyon erős válogatottja ellen mérhette fel pillanatnyi erejét. A mieink a bakui Európa Játékokra készülvén találkoztak már korábban Montenegróval, Szerbiával és Görögországgal is, az olaszokkal eddig nem.

A mieink az olaszokat, a görögöket és a szerbeket megverték, Montenegrótól kikaptak. A szerbek három vereséggel a nyakukban mentek bele a vasárnapi mérkőzésbe, meg is akarták mutatni, hogy azért annyira nem rossz a helyzet esetükben, ugyanakkor a magyar csapat a negyedik negyedet három góllal megnyerve fordított ellenük.

A győzelem azt jelentette, hogy a második helyen zárta utolsó tornáját a magyar válogatott. 

Vadovics Viktor, az MVP

Az MVP, azaz Vadovics Viktor véleménye a tornáról: "Nagyon hasznos torna volt, a világ legjobb csapataival játszottunk, a horvátok kivételével. Az olaszokat és a görögöket is sikerült legyőznünk, bár a játék nem volt az igazi. Viszont "lélekben" erősebbek voltunk, és jobban akartunk nyerni. Szombat este kikaptunk Montenegrótól, viszont itt már jobban játszottunk, kár, hogy a montenegróiak nálunk is jobban. Ma sikerült nyernünk a szerbek ellen, fegyelmezettek es motiváltak voltunk, sikerült visszavágnunk a stuttgarti vereségért."
 
Horkai György szövetségi kapitány így értékelte a tornát, egyben kifejezte köszönetét a szentesi klubnak a torna megrendezéséért.

"A horvátok kivételével a világ legjobbjai ellen készülhettünk, így természetesen nagyon hasznos volt ez a három nap. Különösen azért, mert meg kell dicsérnem a csapatot a nagy akaratáért, a hajtásért. Annyira akartak a fiúk, hogy ez néha hibákat is eredményezett, de bőven voltak hibák, de ez a szerencsésebb helyzet. Egyszer sem adták fel a fiúk, mentek előre, az olaszok és a szerbek ellen is hátrányból jöttek vissza, és nyerték meg a mérkőzést. A vasárnap délelőtti meccsen nem követtük el azokat a hibákat, amelyeket Stuttgartban, nem tudtak lefordulni a szerbek, ehelyett mi fordultunk le és szép akciógólokat szereztünk.

Az látható volt, hogy Nagy Ádám továbbra is nagy stabilitást ad a védelemnek, és ki kell emelnem a 15 éves Fekete Gergőt, aki Teleki Andris sérülése miatt egyedül centerként játszott, és oldotta meg nagyon jól a feladatát, gólerős is volt. Szeretném megköszönni Bencz Rolf munkáját is, ő Sebestyén Balázs sérülése miatt végigdolgozta a tornát, úgy, hogy tudja, nem ő utazik majd Bakuba.

Magas színvonalú, kiemelkedő teljesítményeket is hozó mérkőzéseken vagyunk túl. A montenegrói csapatot tartom a legegységesebbnek jelenleg, jól véd a kapusuk, van egy kiváló balkezesük, a bekkek is jól mozognak, erős és nagyon gyors csapat. Az olaszok több két méter magas játékost is hozta, igaz, ketten nem játszottak Szentesen. Velük a következő három napban együtt edzünk Budapesten.

Mindenki elfáradt a torna végére, hiszen erőltetett menet volt ez, ráadásul buszoznunk is kellett a hódmezővásárhelyi szállásunkhoz. Egy valamit sajnálok, nevezetesen azt, hogy az edző, a szakemberek, nagyon kevés kivételtől eltekintve gyakorlatilag nem voltak itt a tornán. Pedig lehetett volna mit tanulni, látni, hol áll jelenleg az utánpótlás élvonala."

 
Eredmény - ifjúsági felkészülési torna, Szentes:

Magyarország-Szerbia 8-6 (2-2, 0-1, 2-2, 4-1)
Gólszerzők:
Fekete Gergő 3, Korbán Richárd 2, Vadovics Viktor 2, Burián Gergő

Olaszország-Montenegró 8-7

A torna végeredménye:

1. Montenegró 9 pont
2. Magyarország 9 pont
3. Olaszország 9 pont
4. Görögország 3 pont
5. Szerbia 0 pont
 
Korábban:

Magyarország-Görögország 10-9 (4-2, 1-2, 2-3, 3-1)
A magyar gólszerzők:
Burián 4, Kósa 3, Korbán, Vadovics, Nagy Á.

Olaszország-Szerbia 9-8
Görögország-Szerbia 9-8

Magyarország-Montenegró 10-14 (3-4, 1-3, 2-2, 4-5)
Gólszerzők:
Vadovics 4, Burián 2, Fekete 2, Korbán, Kardos A.

Az első nap eredményei:

Magyarország-Olaszország 10-9 (2-3, 2-2, 4-3, 2-1)
A magyar gólszerzők:
Nagy Ádám 3, Burián Gergő 3, Fekete Gergő, Sugár Péter, Bencz Rolf, Vadovics Viktor

Montenegró-Szerbia 9-8
Görögország-Olaszország 7-12
Görögország-Montenegró 9-14
 
-ds-



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok