Férfidöntő: jön a harmadik rész, lesz-e negyedik?

2015. május 18. 10:59

A Szolnok bajnok lehet hétfőn, de az OSC azon dolgozik majd, hogy nagy bravúrt elérve újabb meccsre kényszerítse 2-0-s előnyben lévő riválisát.

Boros Ottó, Pintér I. István, Pintér II. István, Kuczora Ferenc, Kanizsa Tivadar, Urbán Lajos, Koncz István, Szegedi Kázmér, Kuczora Gyula, Katona Gábor – ők nyertek 1964-ben bajnoki címet Czapkó Miklós edző irányításával a Szolnoknak. Nem akármilyen Ferencvárost előztek meg akkor, az volt a klub történetének hatodik bajnoki címe.

Azóta eltelt 51 év, és most úgy alakult, hogy akár már hétfőn meglehet a Dózsa számára a hetedik is. Ezt szeretné megakadályozni az OSC, amely az Eger legyőzése után bizakodva várhatta a döntőt is, ugyanakkor eddig talán valamivel elmaradt a játéka attól, amit vártak.

A Szolnok hatalmas iramban és lendülettel, rendkívül pontos és látványos támadójátékkal jelentkezett mindkét eddigi mérkőzésen, és gyakran meg is fojtották a XI. kerületiek támadójátékát, nem tudtak kibontakozni Salamon Ferencék.

A nagy kérdés az, mi történik majd a harmadik mérkőzésen, feltámad-e Vincze Balázs csapata. Nagy bravúr lenne, tekintve, hogy egyetlen csapat sem tudott eddig nyerni a Szolnok otthonában ebben a szezonban, egyedül az Eger volt képes egy döntetlenre, méghozzá egy fantasztikus bajnokin, még február elején.

„Természetesen hétfőn azért utazunk majd Szolnokra, hogy megpróbáljuk a lehetetlent, és még egyszer megtölthessük a hazai uszodánkat”
– nyilatkozta Vincze Balázs a második meccs után, és ez a „lehetetlen” azért sokat elárul a jelenlegi szituációról. Persze, nem úgy ismerjük ezt a fiatal OSC-t, hogy bármikor is feladná a küzdelmet, hétfőn sem fogja.

„Hazai pályán, hazai közönség előtt nem is lehet más a célunk, csak a győzelem. De nem arra gondolunk, hogy ez lesz a döntő utolsó meccse, inkább úgy állunk hozzá, hogy ez egy meccs a döntőben. Egy percig sem lazíthatunk, hiszen mindannyian biztosak vagyunk abban, hogy az OSC meg akarja torolni az előző két vereséget” – ezt Nagy Viktor, a döntő első két felvonásán parádézó szolnoki kapus mondta a klub weboldalának.

Vajon tud-e végre érvényesülni Joseph Kayes és Salamon Ferenc az OSC-ben? Megismétli-e pazar teljesítményét a kapuban Nagy Viktor? Vajon ő véd egyáltalán, vagy meglepőt húz Cseh Sándor? Ismét lazán és magától értetődő könnyedséggel szórja majd a gólokat Varga Dénes és Vámos Márton?

Ezekre a kérdésekre is választ kapunk hétfőn este. A találkozót 19 órakor kezdődik, a Digi Sport 1 élőben közvetíti majd.

E.ON férfi ob I.-es bajnokság, döntő, 3. mérkőzés:

Szolnoki Dózsa-Közgép-A-Híd-OSC-Újbuda – 19 óra – Digi Sport 1
Szolnok, Vízilabda Aréna, vezeti:
dr. Molnár Tamás, Kun György


A párharc állása: 2-0, a Szolnok javára.
 
A 2. mérkőzésen:

A-Híd-OSC-Újbuda-Szolnoki Dózsa-Közgép 5-12
 
Az 1. mérkőzésen:

Szolnoki Dózsa-Közgép-A-Híd-OSC-Újbuda 13-9



BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok